Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 2. Bölümde Selahaddin, Gabriel'in planını bozdu!

TRT'nin yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 2. bölümüyle ekrana geldi. Peki Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 2. bölümde neler yaşandı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 3. bölümde neler olacak? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 3. bölüm fragman yayınlandı mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi oyuncuları kimlerdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi konusu nedir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi uyarlama mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi nerede çekiliyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi reytinglerde kaçıncı oldu?

Volkan Usta
21 Kasım 2023 - 09:45
Kültür Sanat

TRT 1’in ikinci bölümü yayınlanan sezonun en iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ekran yolculuğuna zirvede devam ediyor. İkinci bölümüyle reytinglerde Tüm Kişiler kategorisinde 6.24, AB kategorisinde 5.97, ABC1 kategorisinde ise 6.79‘ya tüm kategorilerde birinci sırada yer alarak zirvenin sahibi oldu.

Asırlar önce, mukaddes şehir Kudüs'ü işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi'nin hikayesini ekranlara taşıyan dizi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, TRT 1 ekranlarında yayınlanan ikinci bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. Dizi, ilk bölümüyle Tüm Kişiler kategorisinde 6.24 reyting, AB kategorisinde 5.97 reyting, ABC1 kategorisinde ise 6.79 reyting payı elde ederek en çok izlenen dizi oldu.

23-11/21/abc1b4d8-ac1f-4e9b-ae31-16af63cff3bc.jpg

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ'NİN 2. BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANDI?

Turanşah'ın aldığı yanlış karar, savaşın seyrini değiştirdi. Şehinşah göğsünden yediği ok ile son nefesini verdi. Ava gitmiş olan Sultan Nureddin ise Kral Baldvin ile karşılaştı. Kral Baldvin, Sultan Nureddin’i tehdit ederek, Hac yoluna askerlerini yerleştirdiğini söyledi. Nusreddin, Sultan Nureddin’e, Selahaddin’in divanda yargılanması gerektiğini söyledi. Şirkuh ile Nusreddin, Selahaddin’in ceza alması konusunda kararlı davrandı. Bu sırada Eyyub’un divana gelip mühim bir hakikat açıklayacağını söylemesi, Nureddin’de gerginlik yarattı. Eyyub sırrı söylemedi ancak Turanşah’ın da kabahatli olduğunu söyledi. Nureddin, Selahaddin’in Şam’da kalmasına karar verdi ve Eyyub ile görüşerek, onu bir daha sırları hakkında konuşmaması için uyardı.

23-11/17/dsc05516.JPG

Gabriel, kont olmak ve Kral Baldvin’in kardeşi Viktorya ile evlenmek istediğini söyledi. Bu istek Kral Baldvin’in her ne kadar hoşuna gitmese de kabul etti. Süreyya, Sultan Nureddin’den Askalan için yardım istedi. Bu sırada Gabriel, Sultan Nureddin’den Hac yolundan çekilmesi ve esirleri serbest bırakması karşılığında Urfa’yı istedi. Sultan Nureddin ise Gabriel’in bu isteğini reddetti. Kardeşini kurtarmak için Askalan’a girmeye çalışırken yakalanan Süreyya’yı Selahattin ve yanındakiler kurtardı. Gabriel olanlar karşısında şaşırdı ve Nusreddin ile konuşmaya gitti. Selahaddin, Sultan Nureddin ile konuşurken baş üstadın Viktorya ile yolda olduğunu öğrendi. Askalan’a doğu yolundan gittiklerini söyleyerek, saldırmak için izin istedi. Nusreddin’in oğlu İzzeddin, Selahaddin’in planını Gabriel’e açık etmek istedi.

23-11/17/dsc06459-1-1700223805.JPG

Öte yandan Lenard, Gabriel’e baş üstadın yolda Zengi casuslarıyla karşılaştığını haber verdi. Gabriel bu haberle Selahaddin’in doğu yolundan saldıracağını öngördü ve pusu kurmaya karar verdi. Selahaddin ise batı yoluna saptıklarını anladı ve bir tepeden onları izledi. Doğu yoluna pusu kuran Gabriel, Selahaddin ve adamlarını beklediği sırada, Selahaddin’in batı yolundan saldıracağını yazan bir ok geldi. Bu oku atan kişi Nusreddin’in oğlu İzzeddin’di. Selahaddin ve Süreyya, Blekfort ve Viktorya’nın yoluna çıkıp onları tuzağa düşürdü.

23-11/17/dsc05078.JPG

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” üçüncü bölümüyle 27 Kasım Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’ de...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin