Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. bölüm ne zaman? Hangi oyuncular oynuyor?

Kanal D'nin merakla beklenen Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi seyircilerine kavuşmak için gün sayıyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları kimler? Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin yayın tarihi ne zaman? Soruların cevapları yazımızda...

Nurşah
19 Mart 2018 - 13:53
Yeni Bölüm

Diziseverler tarafından merakla beklenen diziler arasında bulunan Mehmed Bir Cihan Fatihi, çok kısa bir süre sonra yayına girecek. İşte, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi hakkında merak edilenler...

Mehmed Bir Cihan Fatihi yayın tarihi ne zaman?

18-03/19/mehmed-bir-cihan-fatihi-1-bolum.jpg

 Tarihimizin önemli şahsiyetlerinden olan Fatih Sultan Mehmed'in hikayesinin anlatıldığı dizi 20 Mart Salı akşamı saat 20.00'da Kanal D ekranlarında izleyicilerle buluşacak. 

Mehmed Bir Cihan Fatihi yönetmeni kim?

18-03/19/cevdet-mercan.jpg

O3 Medya'nın yapımcılığını yaptığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Cevdet Mercan oturuyor. Paramparça, Gönülçelen, Asi, Tatar Ramazan gibi halkın sevdiği dizilerin yönetmenliğini yapan Mercan, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için deneyimli yönetmen Altan Dönmez'in ardından bu göreve getirildi.

Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncuları

18-03/19/mehmed-bir-cihan-fatihi-oyunculari.jpg

Dizi, oldukça güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip. Adını dünya tarihine altın harflerle yazdıran büyük Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmed'i başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu canlandırıyor. Dönemin sadrazamı olan Çandarlı Halil Paşa rolü için ise usta oyuncu Çetin Tekindor uygun görülmüş. Mehmed tahta çıktığında başta olan Bizans İmparatoru Konstantinos'u da Ertan Saban canlandıracak.

Bunların dışında Gürkan Uygun, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse, Funda Eryiğit, Sedef Avcı, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan, Kaan Çakır gibi ünlü oyuncular da dizide karşımıza çıkacak isimlerden.

Kenan İmirzalıoğlu kimdir?

18-03/19/kenan-imirzalioglu.jpg

Orta ve lise öğrenimini Ankara'’da, yüksek tahsilini ise İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'’nde yaptı. 1995 yılında mankenlik yapmaya başladı ve arkadaşlarının teşvikiyle girdiği Best Model of The World mankenlik yarışmasında birinci oldu… 1999 yılında televizyon dizisi Deli Yürek‘te Yusuf Miroğlu karakterini canlandırarak oyunculuğa geçti… Kısa zamanda oyunculuk yeteneğiyle seyircilerin ve yönetmenlerin ilgi odağı oldu.

Çetin Tekindor kimdir?

18-03/19/cetin-tekindor.png

1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. Tiyatro sahnelerine IV. Murat oyunu ile giriş yaptı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda "Sahne ve Diksiyon" dersleri veren Tekindor, daha sonra aynı görevini 1998 yılına dek Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde sürdürdü. Onun daha büyük kitlelerce tanınması ise Yücel Çakmaklı`nın yönettiği 1983 yapımı Küçük Ağa dizisi ile oldu. Beyazperde ile ilk tanışması ise Başar Sabuncu'nun yönettiği ve Müjde Ar ile başrollerini paylaştığı Kaçamak (1987) filmi ile oldu.

Ertan Saban kimdir?

18-03/19/ertan-saban.jpg

Erzurum'dan Makedonya'ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Makedonya Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Türkiye'ye gelerek oyunculuğa başladı. Ertan Saban, dizilerdeki rollerinin yanısıra rock grubu Malt'ın Deprem klibinde de oynamıştır.

Büşra Develi kimdir?

18-03/19/busra-develi-1521456144.jpg

Büşra Develi, 25 Ağustos 1993 tarihinde İzmit'de doğmuştur. 4 kız kardeştirler. İlköğrenimin ardından ailesiyle birlikte Antalya'ya taşındı. Orta öğrenim ve lise eğitimini Antalya'da tamamladı. Daha sonra hedefleri doğrultusunda tiyatro ve oyunculuk üzerine eğitim almak için İstanbul'a taşındı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı böülümünde okumaya başladı. Dizi çekimleri yüzünden okulunu dondurmak zorunda kaldı.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. bölüm özeti

18-03/19/fatih-sultan-mehmed.jpg

Henüz bir şehzade olan Mehmed, babası Murad Han'ın vefatının ardından tahta çıkmak için bulunduğu sancak olan Manisa'dan Edirne'ye doğru yola çıkar. O sırada tahtın bir diğer adayı Şehzade Orhan Konstantiniyye'dedir. Bizans İmparatoru tahta Şehzade Orhan'ın geçmesini isterken, dönemin sadrazamı olan Çandarlı Halil Paşa'nın ise kimi destekleyeceği merak konusudur.

Mehmed Bir Cihan Fatihi fragman

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin