Metin Uca hayatını kaybetti! Cenaze programı belli oldu!

Kocaeli'nde geçirdiği kaza sonrası kaldırıldığı hastanede entübe edilen sunucu Metin Uca, 62 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberini Uca'nın menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla verdi. Metin Uca kimdir? Sunucu Metin Uca kaç yaşında ve sağlık durumu nasıl? Metin Uca vefat mı etti, son durumu nedir? Metin Uca kaç yaşında ve hastalığı neydi? Metin Uca neden vefat etti? Metin Uca'nın cenaze töreni ne zaman? Metin Uca nereye defnedilecek?

Volkan Usta
17 Kasım 2023 - 12:17
Kültür Sanat

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçiren ve şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkan Metin Uca hayatını kaybetti.

23-11/17/ekran-alintisi.PNG

Uca'nın vefat haberini menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla verdi. Baykara paylaşımında, "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor" ifadelerini kullandı.

23-11/17/6ez-le1nm06c8hlf0azlwq.jpg

Metin Uca kimdir? Kaç yaşında vefat etti?

Sunuculuk, yazarlık ve seslendirme sanatçılığı yapan Metin Uca, 13 Kasım 1961’de İstanbul’da doğdu. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT’ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.

1999 yılından sonra “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV’de yayımlanmaya başlayan “Passaparola” adlı yarışmayla tanındı. Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyor. 2010-2011 yılları arasında Star TV’de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. Yarışma 9 sene yayımlandı ve 740. bölümü ile ekranlara veda etti.

23-11/17/metin-uca-nin-saglik-durumuna-iliskin-aciklama.jpg

VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI!

Katıldığı bir programda vasiyetinden bahseden Metin Uca, “Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

23-11/17/f_ikdvgxcaazhkb.jpg

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Metin Uca, cumartesi günü saat 11.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek veda töreni ile son yolculuğuna uğurlanacak. Uca'nın cenazesi ise pazar günü öğle namazını müteakip Ankara Kocatepe Camii’nden alınarak Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin