resim yok
02 Ekim 2011 - 00:00

 

Cannes’dan ‘Büyük Jüri Ödülü’yle dönen ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, Türkiye’nin Oscar adayı oldu. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, ‘Üç Maymun’la Oscar için yarışmıştı
 
*Bu yıl Türkiye’den en iyi yabancı film   dalında Akademi Ödülleri için başvuracak filmin Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ‘Bir Zamanlar  Anadolu’da’ olduğu açıklandı. Başvuru yapan filmler arasından katılacak eseri Sanatsal  Etkinlikler Komisyonu örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir jüri belirledi. 
 
* Türkiye’de geçen hafta vizyona giren ve şimdilik yaklaşık 35 bin kişi tarafından izlenen ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, bu yılki Cannes Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödülü’yle dönmüştü. Filmin başrollerini Taner Birsel, Yılmaz Erdoğan, Fırat Tanış ve Muhammet Uzuner paylaşıyor. 
 
* Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, yabancı film dalında başvuru yapan 60 civarı filmden dokuz aday adayı belirleyerek, bunu 17 Ocak’ta açıklayacak. Ardından 24 Ocak’ta Oscar adayları açıklanırken, bu dalda yarışacak film sayısı beşe indirilecek. 84’üncü Akademi Ödülleri’yse 26 Şubat’ta yapılacak törenle sahiplerini bulacak.  
 
NİL KURAL YORUMLADI
 
CANNES ÖDÜLÜ ÖNEMLi
Filmin uluslararası bir ödül kazanması, Akademi üyelerinin dikkatini çekmesi açısından önemli  ve Oscar adaylığı yolunda bir avantaj.  Hatırlarsak, Nuri Bilge Ceylan’ın bir önceki filmi ‘Üç Maymun’ da yabancı film kategorisindeki ilk dokuz filmden biri olmuş ancak son beş arasına girememişti. ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’nın bu başarıyı yinelememesi hatta geçmemesi için hiçbir neden yok.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin