Ozan Dolunay: ‘’İşkence sahneleri çekilirken kendimi çok çaresiz ve stresli hissettim.’’

80’lere damga vuran siyasal şiddet ve hapishane işkenceleri tüm çıplaklığıyla Dilek Taşı’nda resmediliyor. Peki Dilek Taşı 9. bölümde neler oldu? Dilek Taşı 10. bölüm fragmanı yayınlandı mı? Dilek Taşı 10. Bölümde neler olacak? Dilek Taşı dizisi oyuncuları kimlerdir? Dilek Taşı dizisi konusu nedir? Dilek Taşı Mustafa kimdir? Salih Bademci kimdir? Dilek Taşı Figen kimdir? Hazal Subaşı kimdir? Dilek Taşı dizisi Kenan kimdir? Ozan Dolunay kimdir? Kendi Düşen Ağlamaz reytinglerde kaçıncı oldu?

Volkan Usta
14 Kasım 2023 - 10:31
Kültür Sanat

Kanal D’nin ilk bölümünden itibaren çok konuşulan dizisi Dilek Taşı, Türkiye’nin her bakımdan en fırtınalı yılları olan 1980’leri tüm şeffaflığıyla ekrana taşıyor.

Çarşamba akşamları izleyici ile buluşan dizi, Mustafa ve kızının kavuşma hikayesini anlatırken, o dönemin toplumsal ve siyasi atmosferini de duygusal bir şekilde izleyiciye aktarıyor. Güçlü senaryosu ve başarılı oyuncu kadrosu ile her hafta gündem yaratan dizinin son bölümünde yer alan işkence sahneleri gerçeğini aratmadı.

23-11/14/2.jpg

Dizide Kenan karakterine hayat veren Ozan Dolunay, yaklaşık 5 saat süren sahne çekimlerini şu sözlerle anlattı:

‘’Sahneler öncesinde işkencelerin ve elektrik akımının vücuda etkisini anlamaya çalıştım ve benzer birkaç sahne ve elektrik çarpan insanların videolarını izledim. İşkence sahneleri çekilirken kendimi çok çaresiz ve stresli hissettim. İşkence insanda fiziksel bir acıdan çok ruhsal bir kırılma yaratmak için varmış onu fark ettim.”

“Benim sağla solla işim olmaz!”

Dizinin son bölümünde örgüt üyesi şüphesiyle tutuklanan Kenan (Ozan Dolunay) Dündar’ın kumpası yüzünden sorguya alınır. Kollarından ve bacaklarından bağlanarak, elektrik ile işkenceye maruz kalan Kenan’a yapılanlar izleyicileri 80’ler döneminde yaşanan, istenmeyen olayları hatırlattı. 

23-11/14/1-1699947286.jpg

Dilek Taşı yeni bölümüyle 15 Kasım Çarşamba 20.00’de Kanal D’de...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin