Payitaht Abdülhamid Ömer (Batın Uçan) kimdir?

Payitaht Abdülhamid dizisinde sezon finaline sayılı bölüm kala yeni bir karakter ile tanıştık. Ömer karakterini canlandıran Batın Uçan kimdir?

Nurşah
10 Mayıs 2019 - 15:39
Yeni Bölüm

Payitaht Abdülhamid dizisinin kadrosuna geçtiğimiz bölümlerde katılan yeni karakter Ömer kimdir? Karakteri canlandıran genç oyuncu Batın Uçan hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor...

19-05/10/payitaht-abdulhamid-omer.jpg

Payitaht Abdülhamid Ömer kimdir?

Bu karakter Londra'da, İngiliz Kraliyet Sarayında kapı vazifelisi olarak çalışırken İslamı ve Osmanlıyı tanımak istediği için Abdülhamid'e ulaşmış ve Sultan Abdülhamid ile bir süre mektuplaşarak görüşmüşlerdir. Bir süre sonra Müslüman olarak adını Ömer olarak değiştirmiş, Abdülhamid'in casusu olarak kraliyet sarayında gününün gelmesini beklemiştir. Yıllarca görev bekleyen Ömer'e ilk görevi en sonunda belli olmuştur... Gizli evrakların bulunduğu kütüphaneye girerek İngilizlerin, Ermenileri Ruslara karşı nasıl kullandığını öğrenmek ve Ruslara, Ermenilerin yerini söyleyerek katledilmelerini izledikleri belgeleri ele geçirmek... Bu görevi vermek için Sultan Abdülhamid, Ömer'e şu mektubu yazmıştır:

Ey genç adam! Ey İslam'ın alnına işlenmiş kahraman, bizi buldun. Bizim davamıza inandın. Şimdi vakit o vakittir, şimdi dirilme vaktidir. Üzerindeki ölü toprağını atma vaktidir. Senden istediğimiz şeyin bedeli ağır. Belki şehitlik var sonunda. Evladım, eğer kabul edersen çare sende. Eğer bizim zalimlere karşı mücadelemize inanıyorsan çare sende. İngiliz kraliyet kütüphanesine gireceksin. Senden istediğimiz bir vesika var. Lakin orada seni bekleyen bir ölüm var. Sen ölüme gülümseyerek gitmek zorundasın. Sen oraya ölüm gibi girmek zorundasın. Ölüm gibi gir ki, masumlara umut ol. Celaleddin Efendinin armağanı olan kılıcı çekme vaktidir. Zulmün boynunu vurma vaktidir. Merdane cenk etme vaktidir. Vur, vur ki bozulan nizam hizaya gelsin. Vur ki gün görmemişler gülsün, vur ki geceler gün olsun.. O kütüphaneye girdiğinde İngilizlerin Ermenilerin ölümüne sebep olan vesikalar bulacaksın, işte onlar bizim hamlemizi başlatacak. O vesikaları gazetelere ver.

19-05/10/batin-ucan-kimdir.jpg

Batın Uçan kimdir?

1996 senesinde dünyaya gelen Batın Uçan 1,88 boyunda ve 80 kilodur. Binicilik, kick boks, boks, fitness gibi sporlarla ilgilenmiştir. Trt 1 ekranlarında izleyici karşısına çıkan Filinta adlı dizi ile ilk dizi deneyimini yaşamıştır. Geçtiğimiz aylarda vizyona giren Deliler filminde ise Suskun karakterini canlandırmıştır... Genç ismin son projesi ise yine Trt 1 ekranlarının ilgiyle takip edilen tarihi temalı dizi Payitaht Abdülhamid'dir... Batın Uçan, bu dizide Ahmet Celalettin Paşa karakterini canlandıran babası Cem Uçan ile birlikte rol almaktadır...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin