"tabii kuşağı"nda bu hafta: "Yardımcı Oyuncu" ve "Üniversdeli" ilk bölümleriyle TRT 1’de!

TRT uluslararası dijital platformu tabii’nin orijinal yapımları pazartesi akşamları TRT 1 ekranlarına gelmeye devam ediyor. Üniversiteyi bitirmeye çalışırken kendisini bir anda dizi setlerinde figüranlık yaparken bulan Murat’ın hikayesini anlatan Yardımcı Oyuncu ile aynı evi paylaşan birbirinden farklı karakterlere sahip üniversite öğrencilerinin absürt maceralarıyla dolu Üniversdeli, 4 Eylül Pazartesi TRT 1’de olacak. Dizilerin diğer bölümleri ise sadece tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden izlenebilecek.

Volkan Usta
04 Eylül 2023 - 10:37
Kültür Sanat

Birbirinden farklı türlerde içerikler sunan tabii’nin büyük ilgi gören orijinal yapımları TRT 1 ekranlarıyla izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Üniversiteden mezun olmaya çalışırken bir anda evsiz ve parasız kalan Murat’ın kendisini bir dizi setinde figüran olarak bulduğu Yardımcı Oyuncu ile farklı şehirlerden İstanbul’a gelen ve aynı evde yaşamak zorunda kalan bir grup üniversitelinin başlarına gelen tuhaf olayları anlatan Üniversideli, bu hafta TRT 1’de tabii kuşağında yayınlanacak.

Bu tabii orijinal yapımlarının ilk bölümleri 4 Eylül Pazartesi akşamı ardı ardına izleyiciyle buluşacak. Yardımcı Oyuncu saat 22.25’te, Üniversiteli ise 23.25’te TRT 1 ekranlarında olacak.

Yardımcı Oyuncu

Üniversideli dizisi üniversiteden mezun olmaya çalışırken bir anda evsiz ve parasız kalan ve ne yapacağını düşünürken tesadüfen girdiği figüran kahvehanesinde dizi setleriyle tanışan Murat’ın hikayesini anlatıyor. Dizide, üniversite için İstanbul’a okumaya gelen ve oldukça zeki bir genç olan Murat’ın hayatı babasının maddi durumu bozulunca altüst olur. Çeşitli tesadüfler neticesinde bir dizi setinde figüranlığa başlayan Murat hayatında hiç deneyimlemediği fantastik bir dünya ile karşılaşır. 

23-09/03/universideli_h_tur.png

Dizi ve film sektörünün arka planında yaşanan trajikomik olaylara da ışık tutan Yardımcı Oyuncu’da başrol oyuncusu Sercan Badur’a, Selin Hasar, Burak Can Doğan, Birand Tunca ve Öykü Naz Altay gibi isimler eşlik ediyor. Yönetmenliğini Emrah Aguş ile Sacit Sarıbuğday’ın yaptığı dizinin senaryosunu Niyazi Canbaz kaleme aldı.

Üniversideli

Absürt komedi Üniversdeli’de birbirlerinden çok farklı karakterleri ve hayalleri olan iki kuzen Yiğit ve Burak, üniversite okumak için İstanbul’a gelir. Ancak işler bekledikleri kadar kolay gitmez ve karşılaştıkları zorluklar nedeniyle kendilerini bir anda hiç ummadıkları bir ekiple ev arkadaşlığı yaparken bulurlar. Batuhan Sert, Taha Bora Elkoca, Ozan Yiğit, Cemrehan Karakaş, Sıla Korkmaz, Öykü Çakar, Birsu Demir, Simge Peker, Gül Onat ve Berat Yenilmez’in yer aldığı Üniversdeli kültürleri, karakterleri, hayalleri farklı ama kaderleri ve kederleri aynı, 8 ünivers-deli’nin absürt hikayelerini anlatıyor. Dizinin yönetmen koltuğu, senaryosuna da katkı sunan Alphan Dikmen’e emanet.

tabii, Türkiye’de tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden ücretsiz olarak izlenebiliyor

İzleyicilerine polisiyeden belgesellere, komediden dramaya farklı türlerde içerikler sunan TRT’nin dijital platformu tabii, iOS ve Android’deki uygulama mağazalarında yer alan tabii uygulamalarından, Android ve iOS destekli çeşitli akıllı cihazlardan, www.tabii.com üzerinden ve akıllı TV’lerden izlenebiliyor. tabii’ye uygulama veya site üzerinden ücretsiz olarak üye olduktan sonra tüm tabii içeriklerine, TRT kanallarının canlı yayınlarına ve TRT’de yayınlanan dizilerin tekrarlarına erişilebiliyor. Birçok farklı akıllı TV ve TV kutusu üzerinden tabii uygulaması kullanılabiliyor. Desteklenen detaylı marka ve model bilgilerine www.tabii.com sitesinden ulaşılabiliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin