resim yok
05 Nisan 2012 - 00:00

 

Arap dünyasının en popüler programları haline gelen Türk dizileri BAE’de boşanmaları artırdığı gerekçesiyle tepki çekti
 
Birleşmiş Arap Emirlikleri (BAE) boşanma davalarında görülen artışın faturasını Türk dizilerine kesti. Devletin emirliklerinden Resü’l-Hayme’de son yıllarda boşanma oranları rekor bir seviyeye ulaştı. Artışla beraber alarma geçen yetkililer, boşanmalara Türk dizilerinin neden olduğunu savunuyor.
Resü’l-Hayme mahkemesinin Reform ve Aile Rehberlik Servisi’nin başındaki Jassim El-Maki, Türk dizilerinin çiftler arasında görüş ayrılıkları yarattığını, kendilerine gelen şikayetlerin bu dizileri izleyen kadınların evliliklerini ihmal ettikleri yönünde yoğunlaştığını söyledi. Maki, bu dizilerin Körfez’deki Arap devletlerinin gelenekleri ve kültürü ile uyuşmadığını ve yanlış mesajlar verdiğini dile getirdi. Dubai Mahkemeleri’nin Aile Rehberlik Bölümü danışmanı Vedad Lutah da sorun yaşayan çiftlere ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlayacaklarını açıkladı. Dubai Mahkemeleri’nden Doktor Abdül Aziz el Hammadi, her gün en az 20 aile anlaşmazlığı vakası ile karşılaştklarını belirtti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin