Üç Harfliler: Nazar’ın senarist ve yönetmeni Melodi Tözüm iddialı konuştu

Tüyler ürperten Türk korku filmi serisi Üç Harfliler geri dönüyor! Serinin ilk defa bir kadın yönetmen tarafından yönetilen filmi “Üç Harfiler: Nazar” seyirciyle buluşmak için gün sayarken, filmin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlenen Melodi Tözüm korku severleri heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Üç Harfiler: Nazar'ın konusu ne? Üç Harfiler: Nazar uyarlama mı? Üç Harfiler: Nazar ne zaman yayınlanacak? Üç Harfiler: Nazar oyuncuları kimler?

Ülkemizde 1 milyonu aşkın seyirci tarafından izlenen Üç Harfliler serisinin her anı soluk kesen son filmi “Üç Harfliler: Nazar” vizyon için gün sayarken, filmin yönetmeni ve senaristi Melodi Tözüm hem film hakkında hem de Türk korku sineması hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Bastırılmış korkular ve kaygılar açığa çıkacak

İlk uzun metraj olarak yönetmenlik deneyimini korku türüyle yapan Melodi Tözüm, Üç Harfliler: Nazar ile seyirciye katartik bir deneyim vaat ediyor. İzleyicinin bastırdığı korkularını ve kaygılarını açığa çıkaracak ve bunlarla yüzleştirecek bir film yaptıklarını anlatan Tözüm, seyirciyi film bittikten sonra bile akıllardan çıkmayacak, uzun süre etkisi altında bırakacak ve belki de kabuslar görmesine neden olacak bir filmin beklediğini söylüyor. 

İzleyiciyi şaşırtacak, korkutacak yeni fikirler için her şartı zorladık

İlk kez bir kadın yönetmen tarafından çekilen serinin yönetmeni Tözüm, korku filmi çekmenin zor iş olduğunu ancak oyunculardan en iyisini almak ve karakterlerinin korku ve gerilimini izleyiciye en iyi şekilde aktarmasını sağlamak için her şartı zorladıklarını anlatıyor. Karanlık, kasvetli ve izole mekanlarda çekim yapmaları gerektiğini ve gerçekçi ve ürkütücü olabilmek için görsel efekt uzmanıyla senaryo yazım aşamasından itibaren çok sıkı bir şekilde çalıştıklarını belirten Tözüm, “Birçok zorluğun üstesinden gelerek elimizden geleni ardımıza koymadığımız bir film çektik diyebilirim” diyor.

Karanlık ve rahatsız edici hikayeleri anlatmayı seviyorum 

Korku filmlerinin insan psikolojisini ve korkularını keşfetmek için harika bir araç olarak gören genç yönetmen sözlerine şöyle devam ediyor:

Karanlık ve rahatsız edici hikayeleri anlatmayı seviyorum. İzleyicileri korkutmanın, germenin yollarını keşfetmeyi son derece keyifli buluyorum. Ayrıca diğer türlere göre deneysel teknikler gibi daha fazla yaratıcı özgürlük sunduğu alan var.

Kadın yönetmenler desteklenmeli

Türk korku sinemasına da değinen Melodi Tözüm, bir kadın yönetmen olarak daha çok kadının sektörde olmasını arzuladığını anlatarak toplumsal cinsiyet rollerine dair algıların değişmesi gerektiğinin altını çiziyor. Ülkemizde son yıllarda bazı kadın yönetmenlerin başarılı çalışmalar yaptığını da ifade eden Tözüm, “Bu umut verici bir gelişme. Bu sayede, gelecekte daha fazla kadın yönetmeni görebileceğimizi umut ediyorum” diyor.

Günümüzde Türk korku filmlerine olan ilginin arttığını da vurgulayan genç yönetmen, daha fazla finansman ve eğitim ile Türk korku sinemasının dünya çapında izleyicilere ulaşacağını düşündüğünü ekliyor.

Doğru cast için yüzlerce oyuncu ile görüştüm

Oyunculuk eğitiminin ardından Sinema-TV yüksek lisansı yapan Melodi Tözüm, aldığı oyunculuk eğitiminin yazdığı karakterlerin motivasyonlarını ve duygularını daha iyi anlamaya ve hikâyeyi daha etkili bir şekilde anlatmaya yardımcı olduğunu söylerken, doğru castı oluşturmak adına yüzlerce oyuncu ile görüştüğünü ve her bir karakter için ayrı ayrı büyük bir hassasiyetle çalıştığını söylüyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Elçin Atamgüç, Hatice İrkin, Gülderen Güler, Elis Sezgin, Berfin Naz Uzar, Alperen Çavdar, Batuhan Gülcemal, Melike Balçık gibi isimler yer alıyor. 

Üç Harfliler: Nazar Hakkında

Zeliha, torun sahibi olma umuduyla üç harflilerle anlaşma yapar. Ancak, torunu Nazar'ı, adet olup kadınlığa ilk adımını attığında onlara vermek zorundadır. Oğlu ve gelini zamanı geldiğinde anlaşmaya uymaz, bu sebeple Nazar’a karşılık üç harfliler tarafından kurban edilirler. Zorlu bir kaderle yüzleşen Zeliha, büyüye tövbe edip torununa adanmış bir yaşam sürmeye karar verir. Ta ki Nazar, 17 yaşında cinsel istismara maruz kalıp acımasızca öldürülene kadar. Torununun acı dolu ölümü Zeliha’da intikam arzusunu uyandırır, ancak bu sefer daha derin ve karanlık bir yolda.

TME Films ve Muhteşem Film’in ortak yapımcılığını üstlendiği, “Üç Harfliler: Nazar”, 10 Nisan’da vizyonda olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin