Uyanış: Büyük Selçuklu Sultan Melikşah (Buğra Gülsoy) kimdir? Yaşı, dizileri..

Yeni dizi Uyanış: Büyük Selçuklu bu akşam başlıyor. Dizinin karakterlerini ve oyuncularını sizler için derledik.

Merve Mutlu
28 Eylül 2020 - 16:49
Yeni Bölüm

TRT1 ekranlarında yayınlanmak üzere Akli Film tarafından hazırlanan ve oyuncu kadrosunda birbirinden başarılı isimleri bir araya getiren dev bütçeli yeni dönem dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu bu akşam başlıyor. Dizinin oyuncuları ve karakterleri haberimizde.

Uyanış: Büyük Selçuklu Sultan Melikşah kimdir? 

20-09/28/meliksah.png

1055 1092 yılları arasında Büyük Selçuklu devletinin hükümdarı olan Sultan Melikşah, Sultan Alpaslan'ın oğludur. 18 yaşında tahta çıkmıştır. Selçuklu Devletinin en iktidarlı ve en güçlü hükümdarı olmuştur.  devletinin daim olması için evladının ölümüne göz yummayı başarabilmiş kudretli bir baba olan Melikşah, öfkeli olduğu kadar adildir de. Bizans’ın ve Batıni’lerin korkulu rüyası olmuştur. 10 yaşında iken Karahanlılar Han’ının kızı Türkan Hatun ile evlendirilmiş babası zamanında vezirlik makamına getirilen Nizamülmülk‘ü kendi döneminde de görevde bırakmıştır. Melikşah, 19 Kasım 1092 tarihinde 37 yaşında Bağdad’da karısı tarafından zehirlenerek öldürülmüştür..

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah karakterini Buğra Gülsoy canlandırmaktadır.

Buğra Gülsoy kimdir?

20-09/28/bugra-gulsoy.png

İlk orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. 13 yaşında ilk sahne deneyimini yaşamıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin mimarlık bölümünden 2004 yılında mezun olan Buğra, Kıbrıs'ta bulunduğu süre içerisinde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol almıştır. Kısa film yönetmenliği ve oyunculuğu da yapmıştır. Bu filmler; Trio, Heterotopya, İnsan Üçleme, Alt Üst, Nar Yarası ve Mutlu Sondur. Kıbrıs Film Derneğinin kurucularından biri olan Gülsoy, aynı zamanda Uluslararası Kıbrıs Kısa Fim Festivali'nin proje tasarımcısı ve direktörüdür. Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen bir yarışmada filmcilik üzerine eğitim aldı.

İlk kez 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Hepimiz Birimiz İçin adlı dizi filmin başrol oyuncusu olarak Nazım karakteri ile Türk izleyicilerinin karşısına çıkan oyuncu, dizinin ardından yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül`ün yaptığı Güneşi Gördüm filminde Berat karakteriyle beyazperdeye adım attı. Ardından Atv`de yayınlanan Unutulmaz isimli dizinin Tolga karakterini canlandırdı. Derviş Zaim tarafından yönetilen ve ilk gösterimi 2010 Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan ve 2011 yılında gösterime girmiş olan Gölgeler ve Suretler isimli filmde Ahmet isimli bir Türk gencini canlandırmıştır. Bir sezon boyunca Kanal D'de yayınlamakta olan Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinde Vural karakterini canlandırmıştır. Kanal D'de yayımlanan, Kıvanç Tatlıtuğ ile başrollerini paylaştığı Kuzey Güney isimli dizide Güney karakterini canlandırdı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin