resim yok
17 Ocak 2012 - 00:00

Geçen aylarda adı uyuşturucu, reyting ve Karagümrük operasyonuna karışan İlker İnanoğlu, uzun süreli sessizliğini bozup, yaşadıklarını ilk kez CADDE’ye anlattı. Oyuncu, “Çok sıkıntılı bir sene geçirdim. Hiçbir zaman bu tarz olaylarla ismim anılmamıştı. İster istemez yıpranıyor insan” diyor
* Ne oldu da ‘Arka Sokaklar’dan ayrıldınız yine?
Her şeyin önüne geçmeye başladı. Ne Yumurcak kaldı, ne İlker İnanoğlu. Varsa yoksa Engin Başkomiser. Bu esasında rolünü iyi yapıyorsun demek. Bir de benim hakikaten çok hazırlanarak, inanarak oynadığım bir roldü. Ama yeter!

* Son dönemde dizilerde çocuk oyuncuları daha sık görüyoruz. Küçük yaşta gelen şöhretle başa çıkmak zor olsa gerek. Siz neler söyleyeceksiniz?
Benim zamanımda sinema vardı ve o zaman ünlüleri uzaylı gibi görürlerdi. Ulaşılmaz oluyordunuz. Şimdi her yerde kamera çekiyor zaten. O yüzden benim yaşadığım çok daha büyük bir psikolojik travmaydı. Sonra yurt dışına yolladılar beni. Çünkü bir anda o ilgiden, ilgisizliğe geçmek bir çocuk için kolay bir süreç değil. Ama ailenin desteğiyle atlatılabilir. Bunun gerçek hayat olmadığını anlamaları lazım. Ün, şöhret nedir ki?

* Oğlunuzun oyuncu olmasını ister misiniz?
Berker benim çocukluğuma çok benziyor. Sorduğun zaman “İstemiyorum” diyor ama içinde var gibi. Çok iyi taklitler yapıyor. Kamera önünü, arkasını öğrensin istiyorum. Fotoğraf merakı da var.

“Hiçbir zaman kendimi başarılı bulmadım”
* Kendinizi başarılı buluyor musunuz?
Ben kendimi hiçbir zaman başarılı bulmadım. Başarı, benim için bir yolculuk. Oscar da alsam kendimi başarılı bulmam. Ben kendi çapında yoğrulmaya çalışan bir insanım.

* Yeni projeler neler?
Bir dizi, iki de sinema filmi var. Henüz belli olmadığı için tam olarak bahsedemiyorum. Ama filmlerden birisi olursa, büyük bir hayalim gerçekleşir. Çünkü Türkiye’de en çok çalışmak istediğim ismin projesinde yer alacağım. Bir de annem (Filiz Akın ) beni yazar bir kızla bir araya getirdi. Biten süper beş hikayemiz var. Ya beraber yapacağız ya da yapım şirketlerine vereceğiz.

* Reyting operasyonunda sizin de adınız geçiyor. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Ben ne yapımcıyım, ne de kanallarla bir ilişkim var. Bana niye gelindi hiç bilmiyorum. Çok enteresan. Bir şey çıkmadı ama neticede.

* Babanız Türker İnanoğlu’nun sahibi olduğu Erler Film’le ilgisi olabilir mi?
Olabilir. İsim karışıklığı oldu herhalde.

* İzlenme oranlarının yükseltildiği söylenen diziler arasında ‘Arka Sokaklar’ da var.
Arka Sokaklar’ın tekrarları bile ilk beşte. Saat 17.00-19.00 arasında bütün büfelerde izleniyor. Askere giden her arkadaşım sırf   ‘Arka Sokaklar’ı izlediğini söylüyor.   Hiç konuşulmaz, seyredilmez o zaman şüphelenirsin. Bir yere gittiğiniz zaman  konuşuluyorsa, reytingi var demek ki  o işin.  

* Devam eden bir davanız daha var, değil mi?
Evet. Bu konu hakkında konuşamam çünkü devam eden bir prosedür.

* Şimdi nasıl bir dönemdesiniz?
Çok sıkıntılı bir sene geçirdim. Kız kardeşim Zeynep ben Amerika’dayken arayıp, Karagümrük Çetesi’ne yönelik operasyonda da adımın geçtiğini söyledi. Bana şantaj yapılacakmış. (Gülüyor) Reyting operasyonu, diğer olay derken ister istemez yıpranıyor insan. Hiçbir zaman bu tarz olaylarla ismim anılmamıştı.  2011 daha kötü olamazdı. Bu demek ki 2012 çok iyi geçecek. İnşallah iyi bir sene olur benim için.

“Özge’yle iftihar ediyorum”

* Basında söz edildiği kadar çapkın mısınız gerçekten?
Benim ilişkilerim hep uzun süreli oldu. Ama dikkat ettiysen ben hiçbir zaman kendimi açıklamam. Bana şu anda “Gay misin?” diye sorsan, ona da cevap vermem. İyiye de, kötüye de cevap vermem. Bu ülkede zaten sana bir sürü şey söylüyorlar. Bunlara kafayı takarsan çıldırırsın. Şov dünyasında olan bir insanım. Oyuncuyum. Bir yerden çıkarken çekildiğim zaman, insanlar her akşam çıkıyorum zannediyor. Bir gazetede benim için “Eski kız arkadaşından sonra dikiş tutturamadı” diye yazmışlar. Sanki ben dikiş tutturmak istiyorum. (Gülüyor)

* Özge Ulusoy’dan bahsediyorlar herhalde. ‘Yok Böyle Dans’ın birincisi oldu. Yarışmadaki performansını nasıl buldunuz?
Finali ben izlemedim, annem söyledi birinci olduğunu. Ama belliydi zaten, çok iyi dans ediyor. İftihar ediyorum Özge’yle. Küllerinden canlandı resmen.

* Sevgililerinizle ayrıldıktan sonra arkadaş kalır mısınız?
Özge’yle bir yerde karşılaştığımız zaman merhabalaşıyoruz. Çoğuyla da görüşürüm. Ben kimseyle düşman olmam. Zaten belli bir zaman sevmişim, değer vermişim. Başkasıyla evlense, çocuğu olsa bile o değeri kaybetmez ki...

* Çok aşık oldunuz mu?
İnsan hayatta 40 kere aşık olmaz ki. Ben iki kere oldum. Ama herkesin farklı bir yeri vardı tabii.

* Zeynep Mutlu’yla ilişkiniz nasıl gidiyor?
Güzel. Çok yeni bir ilişki.

* Aşklarınızla magazin basınına sıkça konu oluyorsunuz.
Kaçacak, utanılacak bir durumum yok. Arka kapıdan kaçmalar falan komik geliyor bana. Düne kadar meşhur olmak istiyordunuz, magazinci arkadaşlar sizi çeksin istiyordunuz. Ne oldu? Ben dört yaşından beri bu işin içinde olduğum için, kimin ne olduğunu görebiliyorum. İki lisan konuşuyorum, yurt dışında film okulunu bitirmişim. Bu ülkede ben de oyuncuyum, X bir kişi de oyuncu. Türkiye’de oyuncu olmak o kadar kolay ki... O yüzden yaptığım işle konuşulmak istiyorum sadece.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin