Ahmet Kural hakkında şok iddia! Ahmet Kural adli tıp raporunu satın mı aldı?

Ahmet Kural ve Sıla davasında yeni bir iddia gündeme bomba gibi oturdu. Hangisi yalan söylüyor? Ahmet Kural mı yoksa Sıla mı..?

Merve Mutlu
11 Aralık 2018 - 10:21
Magazin

Ünlü şarkıcı Sıla Gençoğlu, oyuncu Ahmet Kural'ın kendisini darp ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunarak hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttırmıştı. Ahmet Kural'ın 'yalnızca itiş kakış oldu' diyerek darp iddialarını reddettiği davada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Soruşturmayı yürüten savcılık, Ahmet Kural hakkında "Kasten yaralama", "Tehdit", "Hakaret" suçlarından yürütülen soruşturma dosyasını, Uzlaştırma Bürosu'na göndermişti. Sıla'nın elinde bulunan darp raporu esas alınıyordu.

18-12/11/sila-raporu.jpg

Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir, "Vücudunun çeşitli yerlerinde ekinozlar var ve bunların tamamı dosyada. Hastaneden alınan sağlık raporuna göre kafasında kulaklarına kadar, ayaklarında, bacaklarında çok ciddi tramvatik lezyonlar var. Bunların tamamıyla ilgili tedavi süreci de an itibariyle devam ediyor"diyerek darp raporunu açıklamıştı. 

Ahmet Kural'ın avukatı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'na başvurarak; Sıla'nın, olaydan iki gün sonra özel bir hastaneden aldığı raporun incelenmesini istemişti. Bu talep üzerine, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı uzmanları; Sıla'nın, Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü iddiasıyla özel bir hastaneden aldığı darp raporunu inceledi ve şu sonuca vardı: Rapor Sıla'nın vücundaki yaralanmaların oluş şeklini net bir şekilde tarif etmiyor. Eksik ve yetersiz. Dolayısıyla tıbben kabul edilemez!

Sıla'nın raporu geçersiz sayıldı!

Uzmanlar; savcılığa darp iddiasıyla başvuran Sıla'nın fotoğraflarına da bakarak, vücudundaki şiddet bulgularını ve olayın meydana geliş şeklini araştırdı. Raporun, adli tıbbi değerlendirmeye uygun olup olmadığına da bakıldı. Yapılan incelemeden; Sıla'nın uzun süreli fiziksel şiddete uğradığı iddiasını çürüten bir sonuç çıktı.

18-12/11/rapor.jpg18-12/11/raporrr.jpg

Yapılan incelemenin sonunda, "Kişinin, iddia edildiği gibi 45 dakika sistematik şekilde şiddete maruz kaldığına dair travma bulguları raporda tarif edilmediği için söz konusu rapor tıbben kabul edilemez." ifadelerinin yer aldığı ek, dosyaya koyuldu.

"Ahmet Kural bu raporu parayla yazdırdı!" iddiası

18-12/11/ahmet-kural-silaaa.jpg

Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir, oyuncu Ahmet Kural'ın avukatının, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı uzmanlarına yaptırdığı adli tıp incelemesine ilişkin rapora tepki gösterdi. Sıla’nın raporunun, "vücudundaki yaralanmaların ne zaman ve ne şekilde oluştuğuyla ilgili net bir adli değerlendirme yapılabilmesi açısından eksik ve yetersiz olduğu”nun iddia edildiği İstanbul Üniversitesi raporunu “Soruşturmayı manipüle etmeye yönelik bir girişim” olarak niteleyen Epözedemir, bilimsel mütalaanın dışarıdan parasıyla alındığını ve savcılık dosyasıyla örtüşmediğini söyledi.

Epözdemir ilgililer hakkında hukuki yollara başvuracaklarını da ekleyerek, “Ahmet Kural vekili tarafından parası ödenmek suretiyle alınan bir bilimsel mütalaa sanki dosya girmiş resmi bir bilirkişi raporuymuş gibi haberleştiriliyor. Savcılığın görevlendirdiği resmi bilirkişinin tespitleri varmış gibi haberleştiriliyor. Bu gerçek dışı soruşturmayı manipüle etmeye yönelik bir girişimdir. Savcılık dosyasında Adli Tıp Şube müdürülüğünün ve sağlık raporu vardır. Onun dışında başka bir rapor yoktur” ifadelerini kullandı.

Ahmet Kural algı yönetimi mi yapıyor?

Bilimsel mütalaanın savcılık dosyasıyla örtüşmediğini de kaydeden avukat Rezan Epözdemir, amacın algıyı değiştirmek olduğunu belirtti. Bilimsel mütalaanın dışarıdan parasıyla alındığını da sözlerine ekledi.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin