Ali Sunal merak edilenlerini anlattı!

''Çapkın biri değilim ilk adımı atamam...''

resim yok
11 Aralık 2014 - 10:29
Röportaj

''Çapkın biri değilim ilk adımı atamam...''

Oyuncu Ali Sunal bir kadında kendisini en çok anlamlı bakışların etkilediğini söyledi ve ekledi: ''Ama ilk adımı atamam; bu çok zordur benim için. Utanıyorum, tuhaf bir hale bürünüyorum. Bana çapkın diyen varsa, durumum budur işte!''


26 Aralık'ta vizyona girecek olan 'Yusuf Yusuf' adlı filmde rol alan Ali Sunal, Cosmopolitan dergisine konuştu.

Sunal; annesi Gül Sunal'ın babası Kemal Sunal için yazdığı 'Kemal Hadi Gel, Bi Kahve İçelim' adlı kitaptan özel hayatına kadar birçok konuda samimi açıklamalar yaptı...

Anneniz Gül Sunal'ın yazdığı 'Kemal Hadi Gel, Bi Kahve İçelim'i okurken 'Meğer bilmediğimiz ne çok şey varmış' dedik. Kitap yazıya dökülürken neler yaşadınız?

Ben de okurken bilmediğim olayları öğrendim. Bir paragraf okuyorsunuz gözleriniz doluyor, diğer paragrafta gülmeye başlıyorsunuz. İyi ki annem babama böyle bir doğum günü hediyesi vermiş. Tarafsız olarak söylüyorum, bence herkes okumalı. Günümüzde bulunmayacak saflıkta bir aşka, her şeye rağmen iki insan birbirini nasıl sever'e şahit olmak istiyorlarsa, Kemal Sunal'ı biraz daha yakından tanımak istiyorlarsa; bu kitabı okumalılar.

 

ANNEM GİBİ ÖZEL OLMALI

Biz zaten kitaptan önce de birbirinize ne kadar bağlı bir aile olduğunuzu biliyorduk. Siz de böyle bir aile kurmak istiyorsunuzdur herhalde.

Çok güzel bir ailede büyüdüm. Hayatımda bir tane hayalim oldu; böyle güzel bir aile kurabilmek. Kısmetse, kaderimde varsa bunun için uğraşacağım. Çünkü hayatın güzelliğinin paylaşmak olduğunu düşünüyorum. Umutluyum.

Anneniz herhalde sizin için ideal kadın portresidir.

Herkes annesini sever ama bizim bağlılığımız çok üst düzey. Kimseye böyle bir sorumluluk yükleyip bu gözle bakmamak lazım. Hayatındaki kadına öyle bakmamak gerek. Tabii bazı kriterlerim var ama annem bizim için çok özel. Hayatıma girecek o kişi de çok özel olacak. Benimle bağdaşmayan huyları, farklı özellikleri olabilir. Toplamda sen ne kadar değer veriyorsun, ne kadar istiyorsun bu birlikteliği; önemli olan bu.

İlk bakışta dikkatinizi çeken bir özellik oluyor mu?

'Fizik benim için önemli değil, huy önemli' diyenleri anlamıyorum. İkinci etapta doğru olabilir. Bakınca o insanla konuşmaya nasıl karar vereceksin? Bir şeyi çekecek. Doğru değil mi? Ben gözlerden, bakışlardan çok etkilenirim. Öyle bir bakış olur ki, geri kalanına bakmazsın. Anlamlı bakışlar, güzel gözler ilk etapta beni etkileyen şeylerdir. Hakikaten güzel bakış beni etkiler.

 

AĞIR BİR ADAMIM BEN

Dışarıdan soğuk görünüyorsunuz. Gerçekten öyle misinizdir, yoksa aslında girişken misinizdir?

Neye girişeceğime bağlı!

Örneğin bir kadınla tanışmak için ilk adımı atar mısınız?

Yok yok, o çok zor. Çok sevdim, çok aşık oldum ama platonikti. Açıldım, açılacağım derken, gidip aşkımı itiraf edene kadar onun ilişkisi oldu, nişanlandı, evlendi, çocuğu oldu. Ben söyleyemedim. Hep bu örneği veririm. Bana çapkın diyen varsa, asıl durumum budur. Benim çapkınlığım bu derecede. Hoşlanma, beğenme, platonik hisler içimde doğduğunda; yaklaşmaktan çok, uzaklaşıyorum. Utanıyorum, tuhaf bir hale giriyorum. Tatlı oluyorum aslında ama karşı taraf bunu görüp anlayana kadar hayat geçiyor.

O zaman sizi beğenen biri, ilk adımı kendisinin atması gerektiğini bilecek.

Öyle bir şey de isteyemem. Biraz çaresiz bir durum. Ama iyi olur, ne yalan söyleyeyim. Benim birisiyle gidip konuşmam çok zor. Öyle arkadaşlarımız var, daha girişkenler. Onlarınki normal diye düşünüyorum. Çünkü gidip tanışmakta bir sorun yok.[reklam]

Başka konularda girişken misinizdir?

Ben ağır bir adamım. Tembel anlamında değil, biraz ağır insandan hoşlanırım. Erkeğin çok konuşanı benim için çok makbul değildir. Sulusunu çok sevmem, arkadaşlık etmem. Düzgün oturalım, konuşalım. İnsanlar ne bekliyor bilmiyorum. Kahkahalar atarak dolaşamam ben. Ben düzgün, sıradan bir adamım. Konuşurken sıcaklık, samimiyet doğarsa tabii ki espriler, hoş sohbetler olabiliyor. Esprili olmak ayrı, sulu olmak ayrı.

İlişkilerinizde nasılsınızdır? Romantik misinizdir?

Kusursuzum. Kadınımı uçururum! Şaka bir yana, romantiğimdir. Kırılgan, duygusal bir adamım. Belki onu saklamak için soğuk ve sert duruyorum.

Bu tempoda özel hayatınıza yer ayırabiliyor musunuz?

Ben ne olursa olsun zaman ayırırım; yeter ki özel hayat olsun. Ondan beslendiğimi, kuvvetlendiğimi düşünüyorum. Bu da benim işime, hayatıma yansıyor.

 

OYUNCULUKLA KENDİMDEN UZAKLAŞIYORUM

'Propaganda', Sinan Çetin tarafından size verilen en büyük armağanmış; anneniz kitapta öyle demiş. Size bu fırsat verilmeseydi ne olurdu?

Yine bu işi yapıyor olurdum. 'Propaganda'nın paha biçilemez olmasının sebebi şu: Babamla aynı filmde oynadım. Şimdi ne yaparsam yapayım, aynısı gerçekleşemez. Hem babamla, hem Kemal Sunal'la aynı sahneyi paylaşma şerefine nail oldum.

İşinizle ilgili neyi seviyorsunuz?

Hep daha iyi performans sergileyebilsem, daha iyi oyuncu olabilsem diyorum. Başka bir karakterle tanışıp onun hayatına girebilmek güzel oluyor. Kendinden uzaklaşıyorsun. Başka bir dünyaya girmek bana iyi geliyor.

Kemal Sunal'la oyunculuğunuz mutlaka kıyaslanıyordur...

O konuda babamın yanından geçmem zor. Kim böyle bir iddiada bulunsa, kendini bitirir. Onun usta olduğunu kabul edip kendin bir şeyler yapacaksın.

 

ARTIK GELİŞMESEK ÖYLE KALSAK!

En nefret ettiğiniz teknolojik gelişme nedir?

Hepsi! Artık gelişmesek, öylece kalsak... Takip edemiyorum çünkü. Cep telefonu gibi olağanüstü bir icat var fakat çıktığından beri herkesin nerede olduğu belli ama bir türlü buluşamıyoruz. Hep geç kalıyoruz. Cep telefonsuz zamanı hatırlıyorum. Söz verdiğimiz saatte ve yerde mutlaka buluşuyorduk. Daha yüz yüzeydi her şey. Teknoloji ilerledikçe biz yalnızlığa gidiyoruz sanırım. Ben yalnızlığı, yalnız kalmayı hiç sevmiyorum.

 

 

ALİ SUNAL HAKKINDA HİÇ DUYMADIKLARINIZ BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin