resim yok
16 Mayıs 2011 - 00:00

 

Ell/Nikki olarak bilinen Eldar Gasimov ve Nigar Jamal ikilisi seslendirdikleri "Running Scared" adlı İngilizce parçayla toplam 221 puan alarak birinci oldu. 
 
Sonuç açıklandıktan sonra sevinç içinde sahneye koşan Eldar ve Nigar, ellerinde salladıkları Türk bayrağıyla gönülleri fethetti. 
 
Eurovision Şarkı Yarışması'nda geçen salı günü yapılan yarı finalde elenerek hayal kırıklığına uğrayan Türkiye, Azerbaycan'ın jestiyle birinci olmuş kadar sevindi.
 
Deneyimli sunucu Bülent Özveren ve Erhan Konuk duygularını, "Tüylerimiz diken diken oldu. Gerçekten çok gurur duyduk, Türkiye kazanmış gibi oldu."sözleriyle dile getirdi.
 
Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Azerbaycan’ın birinci olmasından sonra Azeriler, Eurovision birinciliğini Azatlık Meydanı’nda coşkuyla kutladı.
Eldar Kasımov’la Nigar Cemal’in temsil ettiği Azerbaycan’ın zaferi gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Yeni Müsavat gazetesinin haberine göre, Eldar’la Nigar, “Çok istedik, çok çalıştık, çok yorulduk ama Allah’a şükürler olsun kazandık”dedi. Gazete ikilinin, Türkiye’nin elenmesinin ardından final öncesi, “Biz hem Azerbaycan, hem de Türkiye için yarışacağız ve kazanacağız” dediğini aktardı. 
Aynı gazetede Halid Kazımlı imzalı yorumda da, “Bize gurur yaşattılar, bütün Avrupa bizi alkışladı, hayran oldu, dost halklar sevindi, düşmanlar üzüldü. Nigar’ın sahneye  Türk bayrağıyla çıkması da Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin sembolü oldu”denildi. Yerel medya haberi Eurovision’da elde edilen sonucu, “Azerbaycan’ın Avrupa ülkesi olduğu kanıtlandı”diye yorumladı. Başkent Bakü’de sokaklarda toplanan gençler kazanılan birinciliği kutladı. Azeriler Türkiye’nin kendilerine verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Kutlamalara Bakü’de yaşayan Türkler de katıldı. Azerbaycan’ın Eurovision zaferi, Türkiye gibi finale gelemeden elenen komşu Ermenistan’ı “üzdü”. Bazı yorumlarda, gelecek yılki yarışmayı düzenleme hakkını da elde eden Azerbaycan’ın  büyük bir şov yapma fırsatı yakaladığı belirtildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin