resim yok
15 Aralık 2010 - 00:00

Emre Kınay, Türkiye'de iktidara gelenlerin sanatla ilgili çalışmalarda bulunmadıklarını ileri sürdü. Emre Kınay, "Rus'un yaptığı oteli denetleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı operaya nasıl ilgi gösterecek?" dedi. Fethiye Amerikan Kültür Derneği tarafından düzenlenen söyleşide Emre Kınay çarpıcı açıklamalarda bulundu. Söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Emre Kınay, "Anadolu Ateşi, Mustafa Ceceli ve Sezen Aksu Türkiye'nin sanatını temsil edemez. Kimse birbirini kandırmasın" diye konuştu. Mustafa Altıoklar'a da göndermede bulunan Emre Kınay, "Bu ülkenin demokrat olduğunu söyleyemem. Sansür konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yazdığımız senaryoları günlerce tekrar gözden geçiriyoruz. Yoksa paramız çöpe gidiyor. Hiç kimsenin TV ekranlarında kötü polis ya da jandarma gördüğüne inanmıyorum. Başbakan ve mecliste bulunanların söylediklerine kimse inanmasın. Sanatla ilgili bu sorunların çözülmesi için özgür bir ortam olmalı. Tiyatro ile ilgilenenler, 4'te 1 fiyata oynuyor. İnsana yatırım yapmayan bir ülkede yaşıyoruz. İran'da senede 15.000 uzun metrajlı film çekiliyor. Türkiye'deyse bu sayı 150. Ben Mustafa Altıoklar gibi çıkıp bu ülkede sanat çok güzel diyemem" dedi. Emre Kınay, Muğla'da Mayıs'ta kısa metrajlı bir sinema filmi çekmeyi planladığını, bunun için finansman aradığını da kaydetti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin