resim yok
05 Mayıs 2013 - 00:00

Muhafazakar kimliği ile bilinen Kanal 7, tekrar bölümlerini yayınlamaya başladığı 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinden gelen tepkiler üzerine vazgeçti.
 
Kanal D'de ekrana gelen ve reyting rekroları kıran dizi muhafazakar kimliği ile bilinen Kanal 7'de de yayınlanmaya başlanmıştı.

29 Nisan Pazartesi günü tekrar bölümleriyle Kanal 7'de ekrana gelen dizi kanalın aldığı tepkiler sonrasında yayından çekildi.

FATMAGÜL, KANAL 7 EKRANINDA TEK BÖLÜM KALABİLDİ!

Dizi tecavüze uğrayan bir kadının ayakta kalma mücadelesini işlerken kadına yönelik şiddete karşı güçlü mesajlar veriyordu.

Beren Saat ve Engin Akyürek'in başrollerini paylaştığı, Kanal D'de ekranlara gelen ve yayınlandığı dönem yüksek reytingler alan, Kerem Çatay'ın yapımcılığını üstlendiği, müziklerini Toygar Işıklı'nın yaptığı ve iki sezonda 80 bölüm olarak ekrana gelen sevilen dizi "Fatmagül'ün Suçu Ne?" 29 Nisan Pazartesi'den itibaren hafta içi her gün 16.00'da tekrarlarıyla Kanal 7 ekranlarında olacaktı.

Ancak ilk bölümden sonra gelen tepkiler Kanal 7'ye geri adım attırdı.

Birçok tepki almıştı

AKP Milletvekili ve TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisi için "Sapıklığa teşvik ediyor. Senaristlerin ruh sağlığından şüpheliyim" demişti. Bunun üzerine "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinin senaristi Melek Gençoğlu, İncekara'ya 50 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Muhafazakâr görüşüyle bilinen Kanal 7’nin "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisini yayınlamaya başlaması sosyal medyada da tartışma konusu olmuştu. Merak edilen Kanal 7’nin bu diziyi nasıl yayınlayacağı sorusuydu.

[reklam]

Siteden tüm görseller kaldırıldı

Dün akşam saatlerinde Kanal 7 yetkilileri diziyi yayınlamaktan vazgeçtiklerini internet sitesinden de dizi ile alakalı reklam ve görselleri kaldırıldıklarını bilgisini paylaştılar.

''Fatma Gül'ün Suçu Ne'' adlı diziyi yayından kaldırması için önce RTÜK’ü e-posta ve telefon aracılığı ile şikayet yağmuruna tutan Saadet Partisi Eyüp Gençlik Kolları, Kanal 7 izleyicisini 5 Mayıs 2013 Pazar günü kanal binası önünde basın açıklamalı protestoya davet etmesinin ardından diziyi yayından kaldırması dikkat çekti.

07 Temmuz 1994'te yayın hayatına başlayan Kanal 7, Necmettin Erbakan’ın talimatıyla kurulmuştu.

 

Dizide ne anlatılıyor?

Fatmagül bir sahil kasabasında, fazla saf ağabeyi Rahmi ve onunla mecburen evlenmek zorunda kalan yengesi Mukaddes’le birlikte yaşıyor.. Askerden yeni dönen nişanlısı Mustafa ile evlenmek için gün saymakta…

Çocukluk aşkı Mustafa.. Mustafa arkadaşlarıyla oynarken Fatmagül, onun kaçan misketlerini toplamış, kukalarını o dizmiş, annesi pantolonunu yırttığını görmesin diye eve gitmeden o dikmiş pantolonunu küçük elleriyle…Fatmagül çocukluğunda da sessizmiş, herkes alışkın onun suskunluğuna… Mustafa ona dokunmaya kıyamıyor, birlikte oturacakları, çocuklarını büyütecekleri evi kendi elleriyle yapıyor… Bugüne kadar kendine ait hiçbir şeyi olmayan Fatmagül, Mustafa’ya yardım ederken sabırla kendine ait bir hayata hazırlanıyor…

Kerim de yakın kasabalı.. Babası o daha çok küçükken bir başka kadın için annesini terk etmiş.. Durumu kabullenemeyen annesinin intiharıyla yapayalnız kalmış. Yörenin şifacısı Ebe Nine’nin sahip çıktığı Kerim onu hem anne hem abla bilmiş. Ebe Nine’ye sadece adı miras kalmamış annesinden.. Annesinin mübadele yıllarında sahip olduğu, şimdi sit alanı olan deniz kenarında geniş bir arazinin sahibi... Beldenin zenginlerinden Reşat Yaşaran’ın gözü Ebe Nine’nin arazisinde.. İstanbul’da kardeşi Rıfat’la ortak büyük bir müteahhitlik şirketinin sahibi olan Reşat Yaşaran, türlü oyunlarla kasabalının değerli arazilerini ele geçirmiş, bir tek Ebe Nine’ye diş geçirememiş… Kerim bir demir atölyesinde çalışıyor..Balıkçılıktan denizden anlıyor. Yazları, çocukken aralarında sınıf farkı olmayan ama büyüdükçe mesafelerin dile gelmese de hissedildiği ilk okul arkadaşları Selim, Erdoğan ve Vural’ın yollarını gözlüyor... Selim, Reşat Yaşaran’ın oğlu, Erdoğan onun kuzeni. Vural beldenin tapu kadastro müdürünün oğlu.. Kerim’in kasabanın sınırları içinde kalan hayatı her yaz onların tatil için birkaç haftalığına gelmeleriyle renkleniyor…

Bu yaz renkler, Fatmagül’ün üzerine çöken dört gölgeyle birlikte kararır… Selim’in, babasının baskısıyla nişanlandığı gece, sabaha kadar içen dört arkadaşın yolu, nişanlısını denize uğurlamak için evden çıkan Fatmagül’le kesişir… Kuytu kayalıklarda, şakayla başlayan kovalamaca, ömür boyu peşlerinden gelecek bir utancın kaynağı olacaktır. Mustafa dokunmaya kıyamadığı nişanlısının ‘lekelenmesiyle’ bütün geçmiş ve geleceğini ateşe verir. Kendi elleriyle yaptığı evi yakar.. Oğlu ve yeğeninin karıştığı olay ortaya çıkmasın diye kolları sıvayan Reşat Yaşaran, karısının kardeşi Münir’in çabalarıyla, Fatmagül’ün yengesini satın alır.. Kerim yaşananların baskılarına ve büyük utancına yenik düşer ve Fatmagül’le evlenmeye mecbur olur.

Sadece bedenine değil hayatına da tecavüz edilmiştir Fatmagül’ün.. Fatmagül Kerime mahkum edilir... Nefretle başlarlar, başkalarının onlara sundukları yeni hayatlarına..

İntikam almak isteyen Mustafa’nın soğuk nefesini her an enselerinde hissederek aynı evin içinde birbirlerine düşman, hayata tutunmaya çalışırken, hayatlarını hiç bitmeyecek bir kabusa çeviren o sabahın izleri, filizlenmeye başlayan aşkın önünde en büyük engeldir.

 

 

'FATMAGÜL'ÜN SUÇU NE?' DİZİSİNDEN EN GÜZEL KARELER BURADA!

 

ARAP KADINLARI HANGİ YILDIZIMIZA BENZEMEK İSTİYOR? İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin