Berk Oktay isyan etti!

Yakışıklı oyuncu Berk Oktay: ''3 bin kişi istiyor 70 milyon izliyor...''

resim yok
14 Aralık 2014 - 13:16
Röportaj

Yakışıklı oyuncu Berk Oktay: ''3 bin kişi istiyor 70 milyon izliyor...''

Başrol oynadığı diziler Ortadoğu ve Arap ülkelerinde reyting rekorları kıran Berk Oktay ''Dubai ve Balkan ülkelerinden çok teklif alıyorum. Yakın zamanda ziyaret edeceğim'' dedi.

    
Yakışıklı oyuncu Berk Oktay, "Jeoloji mühendisliği okudum ama hiçbir zaman yapmayı düşünmedim. Çünkü masa başı işi bana göre değil. Özgür ruhluyum.  Evcimen bir yapım var. Her gece eğlenmek beni yorar..." ifadelerini kullandı.

Mevcut reyting sistemini de eleştiren Oktay, "3 bin, 3 bin 500 kişinin, 70 milyonun ne izleyeceğine karar verdiği bir sistemden bahsediyoruz. Bu sistemin tekrardan bir sorgulanması lazım" şeklinde konuştu.

Berk Oktay'ın şu sıralar hayatı nasıl gidiyor?

Bol miktarda sporla geçiyor. Mecburi bir şekilde kendime zaman ayırıyorum. Planlarımda boşluk yoktu aslında ama mecburen oldu. Uzun bir zamandır yapamadığım tatili yapma imkanı buldum.

'Aşktan Kaçılmaz' büyük ümitlerle başladı ancak reyting kurbanı oldu. Sizce neden izlenmedi?

Birçok sebebi var aslında. Her maçtan galip çıkamazsınız, bu da benim ve ekibimizin mağlubiyeti oldu. Yaklaşık 10 senedir bu sektörün içerisindeyim, aralıksız her sezon dizi çekiyorum. Hayatımda böyle bir sezon görmedim. Bir anda herkes mi hata yaptı, bütün diziler art arda bitiyor.

 

3 BİN 500 KİŞİ 70 MİLYONUN NE  İZLEYECEĞİNE KARAR VERİYOR

Reyting sistemini sağlıklı buluyor musunuz?

3 bin, 3 bin 500 kişinin, 70 milyonun ne izleyeceğine karar verdiği bir sistemden bahsediyoruz. Bu sistemin tekrardan bir sorgulanması lazım.  İzleyici profilimizin bu kadar düşük olduğuna inanmıyoruz. Gerçekten çok kaliteli, çok izlenilir olduğunu düşündüğüm hiçbir iş tutmadı bu sezon. Dizi sektörü tepetaklak olma vaziyetinde.

 

BAŞARI ODAKLI BİR İNSANIM

Oyuncu olarak büyük umutlarla başladığınız işin bir anda bitmesi size ne hissettiriyor?

Başarı odaklı bir insanım. Yaptığım, emek verdiğim bir iş başarısız olduğu zaman mutsuz oluyorum. Neyi yanlış yaptığımı sorgulamaya başlıyorum. Sadece maddi olarak değil, manevi olarak da çok yıpratıcı.[reklam]

Başrol oyuncusu olmak sorumluluğu ne kadar artırıyor?

Benim için takım mağlubiyeti ya da galibiyeti olarak bakıyorum. Kişisel fikrim bu. Fakat dışarıdan görünen, 'Berk'in işi başarılı oldu ya da Berk'in işi tutmadı' şeklinde yorumlanıyor. Bu da ister istemez insanın omzuna bir yük bindirebiliyor.

 

BEST MODEL JÖN AÇIĞINI KAPATTI

Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy gibi kariyeriniz Best Model'le başladı. Best Model basamak mıydı oyunculuk için?

1997 yılından bu yana olan bir şey. İlk yıllarında bir bu kadar dizi yoktu. İnsanlar jön arayışına girdiler, bu yarışmalar jön arayan yapımcılar için iyi oldu. Güzel insanlar seçiliyor burada bulalım dediler herhalde. Best Model yarışmasından çıkan herkes dizilere giriyor ve bunu basamak olarak kullanıyor, bu bir şekilde yürüyor diye bir şey yok. O kadar çok insan çıkıyor ki yarışmalardan. Şu anda bu yarışmalardan çıkan en fazla 10 isim var sektörde. Best Model yarışması 30 senedir yapılıyor. Basamak olarak gören herkes aramızdan elendi.

 

KÖTÜ ADAMI OYNAMAK İSTİYORUM

10 yıldır dizi yapıyorsunuz, neden hiç sinema filminde rol almadınız?

Sinema yapmayı çok istiyorum. Bana hep yazın çekilen filmlerden teklif geldi. Ben de genelde hep yazın çalışıyor oldum. Kışın da hep dizi çektiğim için çakıştı ve yapamadım. Benim şansıma hep başka şehirlerde çekilen projeler geldi. Şu anda doğru zamanı bekliyorum. Bugüne kadar dizilerde oynadığım karakterler hep iyi karakterlerdi. Artık kötü karakter oynamak isterim.

 

YAKINDA DUBAİ'YE GİDECEĞİM

Ortadoğu, Arap ülkeleri ve Balkanlar'da da büyük bir hayran kitleniz var…

'Benim Hala Umudum Var' 30 ülkede izleniyor. Çok güzel bir duygu. Sadece Arap ülkeleri değil,  Balkanlar’da da birçok ülkede yayınlanıyor. Dubai ve birçok Balkan ülkesinden davetler var. Yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum. Şu anda da zaten çalışmıyorum ve zaten bol bol vaktim var gitmeyi düşünüyorum... Setimizi Ortadoğulular ve Araplar ziyaret ediyordu. Bu gerçekten insanı çok mutlu ediyor.

 

GÖZLEMLEMEYİ ÇOK SEVERİM

Oyunculuğunuzu geliştirmek, kendinizi kabul ettirmek için neler yaptınız?

Benim için en büyük olay gözlem. Çocukluğumdan beri gözlemlemeyi severim. Bir yere oturduğum zaman bile diğer masaları gözlemlerim, kulaklarım açıktır. Bir de hep iyi oyuncularla oynadım. Setler benim okulum oldu.

 

ŞÖHRET OLMAK SORUMLULUKTUR

Şöhret  hayatınızda ne değiştirdi?

Dışarı çıktığım zaman insanların bir şekilde gözünün üzerinizde olduğunu hissetmek hareketlerinize normalden daha fazla dikkat etmemizi gerektiyor. Her şeyin bir bedeli var, onu da severek ödüyorum.

 

 

İŞTE ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NUN SON PROJESİ!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin