resim yok
29 Mart 2012 - 00:00

 

Usta yönetmen Osman Sınav, yeni filmi “Uzun Hikâye”de geçen aralık ayında kaybettiğimiz sevilen tiyatro oyuncusu Sönmez Atasoy’u bilgisayar tekniğiyle oynamış gibi göstermeyi planlıyor
Geçen aralık ayında kaybettiğimiz Türk tiyatrosunun usta ismi Sönmez Atasoy, eğer yaşasaydı Osman Sınav’ın şu anda çekimlerini sürdürdüğü filmi “Uzun Hikâye”de rol alacaktı. Ancak Atasoy’un ömrü filmde oynamaya yetmedi. 68 yaşındaki Atasoy, Osman Sınav’ın TRT 1 için çektiği “Sakarya Fırat” dizisinin Isparta’daki setinde kalp krizi geçirip bir süre hastanede yaşam savaşı verdikten sonra sevenlerine veda etti.
Osman Sınav yıllarca beraber çalıştığı ve hiç unutmadığı usta oyuncuyu şimdi yeni filminde anmayı planlıyor. Sınav, eğer istediği görüntüler çıkarsa Sönmez Atasoy’u bilgisayar tekniğiyle filmde oynamış gibi gösterecek. Böylece “Kurtlar Vadisi”nde oynadığı “Halo Dayı” karakteriyle 7’den 70’e herkesin aklında yer eden Atasoy, “Uzun Hikâye” filminde anılmış olacak.
 
40’lardan 70’lere uzanan öykü
Edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden uyarlanan filmde, Kenan İmirzalıoğlu’nun yanı sıra Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Kürşat Alnıaçık, Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya ve Elif Atakan gibi çok sayıda ünlü isim kamera karşısına geçiyor.
Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın üstlendiği “Uzun Hikaye”nin senaryosu Yiğit Güralp imzası taşıyor. 1940’lı yıllardan 1970’lerin sonuna uzanan öyküsü ile dikkat çeken film; senaristinin tanımıyla “uzayıp giden demiryollarında, kasaba kasaba dolaşarak geçen ömürleri boyunca, ‘Sen nerelisin’ diye sorulduğunda “Sevda köylüyüm” diye yanıtlayan çok ama çok iyi insanların; ölümsüz aşklarını, adalet, doğruluk ve eşitlik üzerine bir yaşam kurma mücadelelerini” anlatıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin