resim yok
14 Ağustos 2011 - 00:00

 

Kemal Tahir'in 1991'de sinemaya uyarlanan romanı dizi olarak çekiliyor.
 
Kemal Tahir'in 1991 yılında sinemaya da uyarlanan romanı Kurt Kanunu, Pana Film tarafından TRT için dizi olarak çekiliyor.
 
Çekimleri devam eden dizi için en önemli platolardan biri Göztepe'de kuruldu. Rıdvanpaşa Sokak üzerinde bulunan ve halk arasında Polis Ziya Bey Evi olarak bilinen 1940'larda yapılmış 3 katlı bu köşk, 1960'larda da And Film tarafından çekilen başka bir filme ev sahipliği yapmıştı. Sonbaharda gösterilmeye başlayacak olan dizinin esinlendiği roman ilk olarak 1969 yılında basılmıştı.
 
Birçok eseri filme çekildi
Pana Film'in yapımcılarından Bahadır Özdener, dizinin on üçle yirmi altı bölüm arasında planlandığını belirtti. Yönetmen Halit Refiğ'in, Kemal Tahir'in Yorgun Savaşçı romanından uyarladığı film de Türk sinema tarihine yakılan ilk film olarak geçmişti.
 
Yazar Kemal Tahir, romanlarının yanı sıra kendi hayat hikayesi ile de sinemada boy gösterdi. Kadir İnanır ve Hülya Koçyiğit'in oynadıkları Karılar Koğuşu'nda da Kemal Tahir'in Malatya Cezaevi'nde yattığı üç aylık bir dönem anlatılmıştı.
 
SANKİ SİNEMA İÇİN YAZILMIŞ
İttihatçı kurtların trajik hikayesi Cumhuriyetin en netameli dönemlerinden biri olan 'İzmir Suikasti' olayına karışan ve karıştırılanların trajedisini konu alan romanda, İttihatçı kadroların nasıl tasfiye edildiğini öğrenmek mümkün.
 
Kemal Tahir'in en sevilen eserlerinden olan roman, ilk kez 1991'de sinemaya aktarılmıştı. Yönetmenliğini Ersin Pertan'ın yaptığı ve aynı isimle beyazperdeye uyarlanan filmde Berhan Şimşek, Şahika Tekand, Yılmaz Zafer, Aslı Altan, Rasim Öztekin, Yasemin Alkaya, Bennu Gerede, Suna Selen ve Cem Davran rol almıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin