resim yok
13 Mart 2012 - 00:00

 

Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin gözükara aşıkları Türkü Turan’la Aras Bulut İynemli, dizide yaşadıkları aşka özeniyor. İynemli, azalsa da hâlâ böyle aşkların olduğuna inandığını söylüyor. Turan ise, “İki tarafın da birbirini bu kadar sevdiği, sahip çıktığı bir ilişki yaşamadım. İnşallah böyle bir aşk yaşarım” diyor
 
* Rol arkadaşınız Yıldız Çağrı Atiksoy’dan size bir soru sormasını istedim. “Bugüne kadar sette beklenenin dışında bir durum yaşadılar mı hiç?” dedi... 
Türkü Turan: Çağrı mı? Aa! Elçin’in (Sangu) diziden çıkması beni hayal kırıklığına uğrattı. Üzüldüm çünkü birlikte çok iyi vakit geçiriyorduk. 
Aras Bulut İynemli: Ben de Elçin’in ayrılmasını beklemiyordum. Bir keresinde de sahne değişti, altı saat bekledim.(Gülüyor)
T.T.: Çekmeden eve gittin mi? 
A.B.İ.: Gittim...
 
* Türkü Hanım siz ekibe sonradan dahil oldunuz. Çabuk kaynaştınız mı?
T.T.: Sete girdiğim ilk gün Aras gülümseyerek, “Naber?” diye karşıladı beni. Bir arkadaş olma süreci, ısınma süreci olmadı. Hep beraber sosyalleşmeye başladık hemen.   
 
* Birlikte çalışmak nasıl?
A.B.İ.: Sette bazen gerilebiliyoruz, işte bu anlarda Türkü neşe kaynağı oluyor. 
T.T.: Ben bu işi 20-30 yıldır yapan insanlarla da çalıştım ama Aras kadar kendinden önce rol arkadaşını düşünen bir partnerim olmamıştı hiç.   
 
* Bu diziyle birlikte oyunculuğunuzun geliştiğini düşünüyor musunuz?
A.B.İ.: Ben çok gelişim görmedim kendimde. İlk dizim olduğu için başlarda kamera nedir, ışık nedir bilmiyordum. Bunların ne olduğunu öğrendim. 
T.T.: Ben bu diziyle şöyle bir şey öğrendim; her şey fazla teknikmiş bende. Daha çok kamera arkasını kollayarak oynuyormuşum. Bunun duyguyu kaçıran bir şey olduğunu ve aslında bunları unutup oynamak gerektiğini öğrendim.
 
 
“Dizideki dram çok yüksek” 
* Dizide hep dram yaşanıyor...
T.T.: Benim annem mesela “Yeter kızım ağlama, çok üzülüyorum izlerken” diyor. Ama senaryo ne gerektiriyorsa biz onu yapmaya çalışıyoruz. 
A.B.İ.: Evet, bizim yaşadığımız drama çok yüksek ve peş peşe geliyor. “Bu kadar da olmaz” diyorsunuz, ama ben olan biliyorum. Bir de senaryo yetiştirme durumu var... Coşkun Irmak’ın işi çok zor. 
 
* Canlandırdığınız karakterlerin etkisinde kaldığınız oluyor mu?
T.T.: Hiç etkilenmiyorum. “Kesiyoruz” dediklerinde eski Türkü geri geliyor. 
A.B.İ.: Yüksek sahnelerin etkisi altında kalıyorum ben. Sahneye girmeden önce 2-3 dakika isterim partnerimden, konsantre olmaya çalışırım. Etrafımdaki hiçbir şeyi duymam.  
 
* Osman’ı oynayan Emir Berke Zincidi’nin ruhsal sıkıntılar yaşadığı yazılmıştı. Rolü bu yüzden mi azaltıldı? 
A.B.İ.: Emir Berke’nin geçen sene yüksek sahneleri vardı. Çocuk sonuçta, etkileniyordu tabii. Ama şimdi hiçbir sorunu yok. Her şeyin farkında. Pedagogu, oyuncu koçu da yanında. Sahneler o yüzden azaltılmadı, senaryoyla ilgili bu. Bir de okula gidiyor Emir Berke. Ondan da olabilir.
 
“İkimizden biri vurulmuş olabilir” 
 
* Geçen bölümün sonunda Mete, Nihal’e sıkılan kurşunun önüne atladı. Sürprizini çok bozmadan yeni bölümle ilgili tüyo verebilir misiniz?
T.T.: Katil bahçıvan! Beni de vurabilir, Aras’ı da, kimseyi de vurmayabilir...
 
* Bu ikilinin aşkı size ne düşündürüyor?
A.B.İ.: Azalsa da ben hâlâ böyle aşkların olduğuna inanıyorum. 
T.T.: İki tarafın da birbirini bu kadar sevdiği, sahip çıktığı bir ilişki yaşamadım ben. İnşallah gerçek hayatımda böyle bir aşk yaşarım. Kendilerini feda edebilecek kadar seviyorlar birbirlerini. Böyle aşklar 70-80’lerde kaldı.  
 
* Aşk sizin için ne ifade ediyor?
T.T.: Aşk benim için eskiden heyecanlı, hem tutkunun hem sevginin olduğu bir şey demekti. Ama şimdi yaşayacağım ilişkide her şeyden önce güven olmalı diye düşünüyorum. 
A.B.İ.: Aşk soyut bir şey bence. Herkese göre farklı. Üzdüğü tarafları da var ama o heyecan... Aşk güzel bir şey bence.
T.T.: Bana göre baş ağrısı.
 
“Çapkın olduğumu düşünmüyorum”
 
* “Mete duygusal, Aras çapkın” haberleri için ne söyleyeceksiniz? Öyle mi gerçekten?
A.B.İ.: Çapkın olduğumu düşünmüyorum. Çevremdeki insanlara bakınca daha duygusal kalıyorum hatta. Öğrenciyken de her hafta sonu arkadaşlarımla dışarı çıkardım, şimdi de çıkıyorum. X bir yere gidiyorum mesela, “Aras gecelerde” deniyor. Biraz daha lüks mekanlara gidince “Parayı buldu” haberleri çıkıyor. Birkaç hafta hiç çıkmadım, 
“D Prodüksiyondan dışarı çıkma yasağı geldi” dediler. D Prodüksiyon niye böyle bir yasak koysun? Bunlara alışmayı öğrenmeye çalışıyorum hâlâ. 
T.T.: Aras 30 yaşındaki bir erkek gibi yaşar ilişkilerini. Hem 21 yaşında, haftanın beş günü çalışan bir insandan ne bekliyorsunuz ki? Tabii ki dışarı çıkacağız. Genciz, gezip tozacağız. Bu çok normal bir şey. Aras ne yapacak, evde oturup örgü mü örecek?
 
“Okula devam edeceğim”
 
Aras Bulut İynemli: “Okulumu dondurdum ama seneye başlayacağım. Uçak mühendisliği okuyorum ve bölümümü çok seviyorum.”
 
“Küçük göstermek avantajlı”
 
27 yaşındaki oyuncu Türkü Turan: “Küçük göstermek daha avantajlı. 18-19 yaşlarını bir üç sene daha oynarım. Ve aradığım o büyük rolleri oynayabilmek için kendimi daha fazla geliştirme fırsatım olur.”

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin