resim yok
16 Eylül 2011 - 00:00

 

Firar’ bu akşam Star TV’de başlıyor. Cemal Şan’ın yönettiği dizi, töreye ve düzene başkaldıran insanların hikayesini anlatıyor. Başrol oyuncuları İsmail Hacıoğlu, Caner Cindoruk, Ece Çeşmioğlu ve Didem Balçın’la konuştuk. Cindoruk, “Alışılagelmiş töre ve aşiret dizileri gibi olmayacak” diyor
“Yenİ sezona 1-0 önde başlıyoruz ” 
 
Dizinin konusundan ve canlandırdığınız     karakterden bahseder misiniz? 
Mardin’de başlayıp, İstanbul’da devam eden bir hikaye. Alışılagelmiş töre ve aşiret dizilerinden değil. Bu sisteme başkaldırış hikayesi. Sonra bir kaçış hikayesine dönüşüyor. Karakterler aşklarını da sıradan yaşamıyor. Çok cesur, çatışmalı sahneler var. Ben ‘Nadir’i oynuyorum. Evli, bir çocuk babası. Ama evliliğinde mutlu değil. Bahtiyar Ailesi’nin yanında yetişmiş. Katı kurallar çevresinde, geleneklerle büyümüş biri. Aşiretin sağ kolu ve bütün illegal işleri o yürütüyor. Ta ki bu başkaldırı olana kadar.
 
Dizi nasıl bir kaçış öyküsüne dönüşecek? Firar nasıl gerçekleşecek?
Nadir bu sistemi bir adam sayesinde yıkıyor. Kendi alanına müdahale yapıldığı için isyan çıkarıyor aslında. Ama ruhunda da asilik var. 
 
İstanbul’da karakterleri neler bekliyor?
Dizi Mardin-İstanbul olarak iki taraflı başlıyor. Altıncı bölümden sonra serüven İstanbul’da devam edecek. 
 
Mardin’deki çekimler nasıl geçti? 
Çalışma şartlarımız çok zordu. Gündüz 58 dereceyi gördük. Ama ekip olarak çok güzel bir sinerji yakaladık. Çok şanslıyız. Çünkü Cemal Şan gibi sinematografik açılarını kafasında çekmiş bir yönetmenle çalışıyoruz. O yüzden bence sezona 1-0 önde başlıyoruz.
 
Yeni sezonda çok dizi başlıyor.‘Firar’ aralarından sıyrılabilecek mi sizce? 
Ben yaklaşık 18-20 iş arasından bu işi seçtim. Seçme sebebim hikayenin orijinalliğiydi. Aslında ağalı, paşalı, konaklı bir işte olmak istemiyordum. O yüzden senaryoyu menajerimin ısrarlarıyla okudum ve ertesi gün  “Ben bu işte olacağım ” dedim. 
 
Dizinin müzikleri de konusu kadar ilgi  çekecek sanırım.
Biz de öyle düşünüyoruz. Müzikleri Kalan Müzik yapıyor. Erkan Uğur teaser’da dönen parçayı yorumladı. Yaklaşık 100 parça dinledim. Seyirci müziğe de doyacak. 
 
İSMAİL HACIOĞLU (CİVAN)
 
“Nadir’in ve firarilerin takibi İstanbul’da da sürecek” 
 
Bu projeyi kabul etme sebepleriniz neler?
Senaryo, Koliba Film ve tabii ki yine birlikte çalıştığım ve çok değer verdiğim Cemal Şan olduğu için kabul ettim. Oyuncu kadrosu da çok iyiydi. Bu da “Evet” dememi kolaylaştırdı.
 
Bize biraz canlandırdığınız ‘Civan’ı anlatır mısınız?
Aziz Ağa’nın tek oğlu. Babasından sonra aşiretin başına geçecek kişi. İstanbul’un rahatı ve imkanlarına alışmış olsa da Doğu kökenini kaybetmeyenlerden. İsyanı, yenilgiyi ve Nadir yüzünden düzenin bozulmasını asla hazmedemiyor. Üstelik Bahar’ı da takıyor kafaya. Bu sebeplerden Nadir’in ve firarilerin takibi İstanbul’a kadar sürecek.
 
 ‘Firar’ı daha önce izlediğimiz töre dizilerinden   ayıran en önemli fark sizce nedir?
Bu dizi, töreyi, ağalığı değil, bunlara karşı gelen insanların ve isyanla yola çıkıp, düzenden firar eden insanların hikayesini anlatıyor. 
 
ECE ÇEŞMECİOĞLU (BAHAR)
 
“Çok iyi bir projede ilk başrolümü oynuyorum ” 
‘Cici kız’ rollerinden sonra ilk defa farklı bir karakterdesiniz.
Zaten beni cezbeden de  buydu. Bu karakteri oynamayı çok istedim. Çekimler devam ettikçe karaktere daha çok alışıyorum. Yönetmeni-miz de, Caner de bana çok yardımcı oluyor. 
 
‘Bahar’ı anlatabilir misiniz?
İstanbullu. Modern, doğal haliyle bile güzel bir kadın. Arkadaşıyla yaşıyor. Birlikte kurdukları bir iç mimarlık ofisi var. Saf ama güçsüz değil. İlk bölüm Bahar’ı sevgilisiyle, mutlu bir şekilde göreceğiz. Ama abisiyle birlikte gittikleri Mardin seyahati durumları çok değiştiriyor. 
 
Mardin’de başlayacak bir aşk hikayesi var, doğru mu?Bahar, Mardin’e indiği an gözüne takılan isim Nadir oluyor. Aşkları bakışmalarla başlıyor, sonra çok özel şeyler paylaşıyorlar. Adam evli ama yasaklar cezbedicidir. Kız için de böyle oluyor. Bir de Bahar, Nadir’in hayatında bir şeylerin yolunda gitmediğini bildiği için ondan cesaret alıyor. Bu aşk İstanbul’a taşınacak mı? Neler olacak? Bunları ilerleyen bölümlerde göreceğiz. 
 
İlk başrolünüz, neler söyleyeceksiniz? 
O da ayrı bir heyecan benim için. Ama bunun devamını sağlamak büyük bir sorumluluk bence. Çok iyi bir projede ilk başrolümü oynuyorum. İyi bir kadroya düştüm, iyi bir yönetmenle çalışıyorum. Çok şanslıyım o açıdan. 
 
Daha önce sizi hangi projelerde izlemiştik?
‘İki Aile’de Emre Kınay’ın kızını oynuyordum. Şimdi de  ‘Firar’dayım.  Mimar Sinan Üniversitesi ’ndeki eğitimimi de dizi sebebiyle dondurdum.  
 
DİDEM (GÖNÜL)
 
“Bütün karakterler firar edecek” 
 
Sizi Gönül rolüyle izleyeceğiz...
Nadir’in karısı. Bahtiyanların konağında (Engin Şenkan) yaşıyorlar. Yaptıklarının haklı sebepleri var. Yaşadığı hayattan memnun olmayan   bir kadın. 
 
Yasak aşkın kahramanlarından biri de Gönül, değil mi?
İzleyip, göreceğiz. Gönül, Nadir’le evlendiği zaman onun için bir umut ışığı doğmuş. Fakat kocası beklentilerini karşılayamıyor ve evlilikleri mutsuz gidiyor. Dizinin sloganı; “Aklı firar, gönlü firar, hayattan firar.” Bütün karakterler firar edecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin