Bülent İnal'dan çarpıcı itiraflar!

''TV dizilerinde oynamazsak geçinemeyiz...''

resim yok
09 Mayıs 2014 - 10:45
Röportaj

''TV dizilerinde oynamazsak geçinemeyiz...''

Popüler dizilerin başarılı ismi Bülent İnal: ''Dizi çekmezsek yaşamak zor, geçinemeyiz.''


'Tatar Ramazan' final yaptı… Hayranlarınızın karşısına 'Balık' adlı filmle çıktınız. Biraz bahseder misiniz?

Çekimlere 1.5 yıl önce başladık. Doğa-insan ilişkisi üzerine bir film. Kaç kişiye ulaşır, kimler izler, onu bilemiyorum. Anadolu'da mütevazı hayat süren bir ailenin bilerek ya da bilmeyerek doğaya verdikleri zarar üzerinden yola çıkan bir yüzleşme hikâyesi.

Dizi projeniz olacak mı?

Şu anda sinemaya odaklanmış durumdayım. Dizi çekmezsek mümkün değil yaşamak. Dizilerden kazandığımızın üçte birini sinemadan kazansak da geçinebilsek.

Yeni jenerasyon oyuncuları nasıl buluyorsunuz?

Biz sektöre girdiğimizde piyasa bu kadar büyük değildi. Zehir gibi oyuncular var, çok beğenilip hızla bir başka diziye dâhil olabilirler. Ama 1-0 önde başlıyorlar, bir anda geniş kitlelere ulaşabiliyorlar.

 

ÖDÜL ATEŞLER

Derviş Zaim, yurtdışındaki birçok festivalde ödül aldı. 'Balık'ın şansı var mı?

Alırsak mutlu oluruz. Ama ödül için yola çıkmıyoruz. Ödüllü filmler hem sinemamız için hem de yönetmen ve oyuncular için önemli. Bunlar ateşleyici şeyler. Niye olmasın?

 

KALICI OLMAK ÖYLE KOLAY DEĞİL

Oyunculuğa ilk başladığınızda örnek aldığınız birileri oldu mu?

İşin içine girince yıllar geçtiği için bir sürü insanla tanışmış oluyorsunuz, o yüzden birini söylersem diğerine ayıp olur. Örnek almaktan ziyade yanında çalışıp, çok şey öğrendiğim duayenler oldu.[reklam]

Kadir İnanır, Cüneyt Arkın gibi isimleri takip etmeseniz de, yaşadıklarını okuyorsunuz. Birlikte çalıştığınız büyüklerinizin disiplinini takip ediyorsunuz. Bu birikim oluşturuyor. Kalıcı olmak öyle kolay değil.

 

FESTİVAL BİLETLERİ SALON BULAMIYOR

Çok sayıda film vizyona giriyor. Onlar hakkında neler düşünüyorsunuz?

Gayet güzel işler yapılıyor. Milyonlarca insanın sinemaya gitmesi, sektöre büyük katkı sağlar. Ama keşke diğer filmler de sinemalarda yer bulsa. Maalesef birçok yapım ‘festival filmi’ diye gösterime çıkamıyor. Ama onlar da bir şekilde meselelerini anlatıyorlar. Salonların azlığı da büyük bir etken.

 

ŞÖHRETE YATMAYAN KAZANIYOR

Kıvanç Tatlıtuğ 'Kurt Seyit ve Şura'yla; Çağatay Ulusoy 'Medcezir'le öne çıktı. Mankenlikten oyunculuğa  geçenlerin istikrarını neye bağlıyorsunuz?

Bu arkadaşlar sektöre ilk girdikleri andan itibaren, şöhrete kanıp üstüne yatmadılar. Hepsi çalışıyor, araştırıyor, kendilerine bakıyor. Daha iyi olmak için çalışan her zaman kazanır.

 

 

TATAR RAMAZAN'A HÜZÜNLÜ VEDA! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin