Burcu Kara hukuk savaşını kazandı!

Burcu Kara, başrol oynadığı 'Elveda Derken' dizisinden parasını almadığı gerekçesi başlattığı hukuk savaşını kazandı.

resim yok
24 Ağustos 2013 - 13:11
Magazin

Burcu Kara, başrol oynadığı 'Elveda Derken' dizisinden parasını almadığı gerekçesi başlattığı hukuk savaşını kazandı.

Yağmur Ajans'ın yapımcılığını üstlendiği "Elveda Derken"de oynayan Burcu Kara, parasını alamadığı gerekçesiyle İstanbul 3'üncü Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Oyuncu, mahkemeye sunduğu dilekçede "Elveda Derken"in 2007 Mart'ından 2008 Haziran'ına dek 51 bölüm yayınlandığını ve 51 bölümün tamamında rol aldığını, ancak son 10 bölüm için kendisine herhangi bir ödeme yapılmadığını iddia etti.

Davanın reddedilmesini isteyen Yağmur Ajans ise Kara'ya bölüm ücretlerinin elden veya banka hesabına havale gönderilerek ödendiğini, ücretini almadığını iddia ettiği bölümlerde de oynamadığını öne sürdü.

Şirketle bölüm başına 10 bin TL'ye anlaşan Kara'nın diziden toplam alacağının 665 bin TL olduğu belirten mahkeme, Yağmur Ajans'ın Kara'ya toplamda 432 bin 250 TL ödediğini, aradaki farkın 232 bin 750 TL olduğunu ve bunun da alacak olarak istenen miktardan fazla olduğunu kaydetti.

 

AJANS BORCA İTİRAZ ETTİ

 

Ajansın borca itiraz etmesine rağmen söz konusu miktarın Kara'ya ödendiğini kanıtlayamadığına dikkat çeken mahkeme, davayı kısmen kabul ederek Kara'ya 20 TL ödenmesine karar verdi.

Ajansın itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi, İstanbul 3'üncü Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından verilen hükmü onadı.

Yargıtay ayrıca 5 bin TL'lik temyiz ilam harcının da Yağmur Ajans'tan alınmasına karar verdi.

 

KARA'NIN KARİYERİ

 

01 Mart 1980´de Bursa´da dünyaya gelen Kara, ailesinin ilk çocuğu olmasıyla birlikte anne ve babasının öğretmenlik yapmasından dolayı ilkokula 4,5 yaşında başladı ve 9 yaşında ilkokulu bitirdi. 16 yaşında üniverste sıralarıyla tanışan Burcu, 20 yaşında üniversite bitirmişti. Burcu Kara, 2000 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Eskişehir'de okurken aynı zamanda yerel kanallarda da sunuculuk yaptı. Sonra Bursa'ya dönerek, kendi mesleği olan yatırım uzmanlığını yapmaya başladı, fakat umduğu heyecanı bu meslekte bulamayan Kara, diksiyon ve spikerlik kursları için İstanbul'a gidip gelmeye başladı. [reklam] Olay TV'de program sunmasının ardından Kanal D'de çalışma fırsatını yakalayan Burcu Kara, bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra "Haber Spikeri" olarak haberleri sunmaya başladı.Bursa'daki kariyerini ve ailesini bırakarak İstanbul´a yerleşen Kara, Radyo D ve Radyo Foreks'te de haber spikerliği yaptı. Şahika Tekand'da oyunculuk dersleri almaya başlayan Kara, kısa bir süre sonra "Haziran Gecesi"nde "Duygu" karakterini canlandırma fırsatını yakaladı. Burcu Kara, "Sadri Alışık Tiyatrosu"nda sahnelenen bir "Atıf Yılmaz" eseri olan "Güllü"nün tiyatro versiyonunda "Kerem Alışık" ile başrolleri paylaştı.

Kara, "O Şimdi Mahkûm" filminde spiker kız ve "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" filminde Prenses Maya karakteriyle karşımıza çıkmayı bildi. Ardından "Elveda Derken" dizisinde "Zeynep" rolünü canlandıran Kara, "İpsiz Recep" adlı yapımda da rol almayı başardı.2010 yılında Maskeli Balo dizisi ve Romantik Komedi sinema filminde rol aldı.Yine 2010 yılında Fox tv'de Kirli Beyaz adlı dizide yer aldı.2011 yılında Kanal D ekranlarında Yıllar Sonra dizisinde Seda karakteri ile rol aldı.2012 yılında Tatlı Çarşamba tiyatro oyununda karşımıza çıktı.Tüm bu projelerinin arasında Trt Türk ekranlarında Bi Dünya Tasarım adlı programın sunuculuğunu da yaptı.

22 Temmuz 2011 yılında kendisiyle aynı mesleği paylaşan oyuncu Buğra Gülsoy ile evlenmiştir. 02 Ağustos 2012 tarihinde Buğra Gülsoy'la olan evliliklerini sonlandırmışlardır. Burcu, 2013 yılında ise yine Bi Dünya Tasarım programının sunuluğuna devam ederken, Tozlu Yollar adlı dizide ve Romantik Komedi 2-Bekarlığa Veda filminde de rol aldı.

 

 

BURCU KARA İSYAN ETTİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin