Çakırbeyli Alemdar'ı geçti

Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü köşesinde atv'nin reyting birincisi Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisini başarısını yazdı.

resim yok
27 Ekim 2015 - 19:53

 İşte Mevlüt Tezel'in bugünkü köşe yazısı;
 
Sezonun en iyi iş yapan yeni dizisi şu an için ATV'de yayınlanan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' gibi görünüyor.
 
Oktay Kaynarca'nın fırtına gibi estiği eski günlerine geri döndüğü dizi, her geçen hafta birincilikteki yerini sağlamlaştırıyor. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' için 'Kurtlar Vadisi: Pusu'nun aynısı, türüne yenilik katmıyor' diye bazı eleştiriler çıktı. Ancak unutulan bir şey var; bu diziyi çekenler zaten 'Kurtlar Vadisi'nin yaratıcıları, çekirdek kadrosu. Kopya çekmelerine gerek yok. Hadi kopya çektiler diyelim, o zaman da yine kendilerinden kopya çekmiş sayılırlar.
 
Bence 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın, 'Kurtlar Vadisi: Pusu'dan farklı birçok yönü var; iyi izleyen anlar. Ve bu farklar reyting sonuçlarında da 'Kurtlar Vadisi: Pusu' gibi efsane bir diziyi geçmesine neden oluyor. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'; 6 Ekim'de hem Total'de hem de AB'de birinci oldu. Total'de 8.16 reyting, 21.30 share, AB'de ise 8.65 reyting, 21.51 share aldı. Dizi, 29 Eylül'de de Total'de 7.25 reyting, 19.38 share ve AB'de ise 8.67 reyting, 22.95 share alarak yine her iki kategoride birinci oldu. 'Kurtlar Vadisi: Pusu' ise 1 Ekim'de Total'de 7.21 reyting, 19.49 share, AB'de ise 5.10 reyting ve 13.14 share alarak her iki kategoride de ikinci oldu.
 
24 Eylül'de yayınlanmayan dizi, 17 Eylül'de de Total'de 6.77 reyting, 18.93 share ile ikinci, AB'de ise 4.36 reyting, 12.37 share ile üçüncü oldu.
 

KURTLAR ZORDA!

'Kurtlar Vadisi: Pusu'nun ikinci olduğu haftalarda karşısında Avrupa kupası maçları vardı ama aynı dizi eskiden maçların reytingini bile geçerdi. Bu, 'Kurtlar Vadisi: Pusu'da yıllar içerisinde yaşanan kan kaybını gösteriyor. 'Kurtlar Vadisi: Pusu' ekibi için asıl üzücü gelişme ise 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'a karşı reyting ve share ortalamalarında da geride kalması.Elbette net bir karşılaştırma yapmak için 'Kurtlar Vadisi:Pusu'nun bugün alacağı reytinge de bakmak gerekecek. Öte yandan şu ana kadar, ortaya çıkan izlenme oranları 'Kurtlar Vadisi: Pusu'nun, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın gerisinde kaldığını gösteriyor.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin