Caner Cindoruk'tan hiç duymadığınız itiraflar!

'Gergedan Mevsimi', 'Elveda Katya' gibi filmlerde ve şu sıralar 'Aramızda Kalsın' adlı dizide rol alan ünlü oyuncu Caner Cindoruk, Esquire dergisinin sorularını yanıtladı...

resim yok
15 Mayıs 2014 - 10:09
Röportaj

Zor şartlarına rağmen oyunculuğu hiçbir zaman bırakmak istemediğini söyleyen Caner Cindoruk: ''Başka iş yapamam ama eğer oyuncu olmasaydım iyi bir yazar ya da müzisyen olarak 'Ben buradayım' diyebilirdim.''

'Gergedan Mevsimi', 'Elveda Katya' gibi filmlerde ve şu sıralar 'Aramızda Kalsın' adlı dizide rol alan ünlü oyuncu Caner Cindoruk, Esquire dergisinin sorularını yanıtladı...

Oyunculuk kariyerinizi nasıl tanımlarsınız? Her şey olması gerektiği gibi mi ilerledi?


İlk kez, Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu ile sahneye çıktım. O zamanlar 17 yaşındaydım ve bu serüven 10 yıl sürdü. O dönem bana, televizyon ya da sinema sektörüne gireceğimi söyleseler, inanmazdım. Oyunculuğun nabzı İstanbul'da atıyordu ve ben de soluğu burada aldım. Oturup kariyer planlaması yapmamıştım, sadece inandığım doğruların peşinde koşuyordum. Zamanla, her şey bir puzzle parçası gibi yerine oturdu.

 

KOŞULAR İYİLEŞTİRİLMELİ

Dizi sektöründe oyuncu olmaktan memnun musunuz?


Dizi-film sektöründe belli bir popülariteye ulaşmış olmam sinema ve tiyatroda da işe yaradı. Sektör, her geçen gün sorunlarıyla beraber büyümeye devam ediyor ve tabanı zayıf olduğu için çıkmazları var. Ben bu duruma sadece oyuncu olarak bakmıyorum. Bu sektörün bir parçası olarak, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Oyunculuk adına her türlü yaşam şartına katlanabilir misiniz?


Oyunculuk benim mesleğim ve başka bir meslek yapamam diye düşünüyorum. Yükümlülükleri 'insani' olduğu sürece tabii ki katlanırım. Her mesleğin zorluğu var.

Halen rol aldığınız 'Aramızda Kalsın' adlı dizi sizce gerçek Türk ailesini yansıtıyor mu, yoksa oradaki özlemi duyulan bir aile yapısı mı?


İdeal bir aile profili yaratmaya çalışmak, bu kavramı bir kalıba sokar. Bu ailenin karakterleriyle sokakta sık sık karşılaşıyorum. "Bu Bahattin, bu da Hüsne" dediğim çok oluyor. Sıcaklık ve yaşanmışlık duygusu, projeye daha da çok bağlanmamı sağlıyor. Hayatta, her daim özlemi duyulan ve aileyi bir arada tutan duygu sevgidir bence.

 

TAŞKINLIKLARIM YOKTUR

Sizin aile yapınız nasıldır?

 

Kalabalık bir ailenin çocuğuyum. Zaman zaman zorluklarını yaşamışızdır hepimiz. Dünden bugüne bağlılık duygumuz hiç değişmedi, birbirimize de sırtımızı hiç dönmedik.

Mesleğinizi değiştirseydiniz bu ne olurdu?


İyi bir yazar ya da müzisyen olarak ''Ben buradayım'' diyebilirdim.[reklam]

Sizce, kadın ve erkeğin birbirine ihtiyaç duymasındaki ilk neden nedir? Dostluk, karşıt cinslerle de sağlanabilir mi?


Farklı bakış açısı ihtiyacı... Karşıt cinsler de dostluk kurabilir elbette. Şayet dostluk sağlanamıyorsa o iletişimde cinsiyetçi unsurlar var demektir.

Eğlence anlayışınız nasıldır?


Eğlenmek kolektif olunca eğlenmektir benim için. Bu yüzden, ailem ve dostlarımla eğlenmek en keyiflisi... Eğlenirken taşkınlıklarım yoktur, keyifliyimdir.

Bugüne kadar sizi en çok zorlayan proje hangisi oldu?


Bahman Ghobadi'nin 'Gergedan Mevsimi' adlı filmi, prodüksiyon olarak beni en çok zorlayan proje oldu. Kar yağarken havuza girmem gerekiyordu. Su ısıtılamadı, gereken önlemler alınmadı ve ben sekiz defa suya girdim. Çekim tamamlanmak zorundaydı elbette ve her seferinde fönle ısınıp titrememin geçmesini bekledim. Bu durum saatlerce sürdü. Daha sonra, hastaneye gittim, tedavi olduktan sonra yeniden Adana'ya dönüp görevime kaldığım yerden devam ettim. İnanın zordu ama mesleğimi bırakmayı hiç düşünmedim.

 

SOKAKTA OLMAYI SEVİYORUM

Beğenilmekten memnun musunuz? İlgiden sıkıldığınız oluyor mu?


Beğenilmek ve takdir edilmek tabii ki güzel. Ama popülist yaklaşımlardan ve dikkat çekmekten hoşlanmıyorum. Sokakta olmayı seviyorum.

'Ölmeden önce yapılacaklar' listenizde, ilk sırada ne var?


Ölmeden önce düşünürüm. Yani ilk sırada düşünmek var.

 

DELİ DELİ 34 YIL YAŞADIM

Yaşadığınız 34 yıl size ne hissettiriyor?


Dolu dolu, deli deli bir ömür...

İnsan, yaşlanmayı hak ediyor mu dersiniz?


Bu, yaşlanmaya nasıl baktığınıza bağlı. Ben yaşlanma sürecini tecrübe olarak görüyorum ve o kadar yaşadıysan tecrübelerini de hak ediyorsun diye düşünüyorum. Yaşlanacak kadar yaşamayı hak etmek isterim.

 

 

DİZİ AŞKI GERÇEK Mİ OLUYOR? İŞTE CEVABI!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin