Cannes'daki Mipcom TV fuarına TRT damga vurdu

Her yıl Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dünyaca ünlü TV festivali Cannes Mipcom’a bu sene TRT damgasını vurdu.

resim yok
07 Ekim 2015 - 11:54
Magazin

Dizi sektörüyle dünyanın en büyüğü olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin "Onur Konuğu" olduğu fuarda, en çok ilgi açılış etkinliğini düzenleyen TRT ve dünya çapında izleme rekorları kıran dizileri oldu.

 

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren'in konuşmasında bahsettiği, TRT'nin çok sayıda ülkede yayınlanan dizileri ve uluslararası haberciliğe yeni bir vizyon getirecek yeni kanalı TRT World, dünyanın en üst düzey televizyon yöneticilerinin ilgi odağı oldu.

 

TRT'nin dünya vizyonunun Türk yapımların mümkün olan her ülkede gösterilmesi olduğunu söyleyen İbrahim Eren, TRT World ile dünya çapında televizyonculuğa iddialı bir giriş yapacaklarının müjdesini verdi. Eren sunuş konuşmasında, yakında dünyanın her noktasında yayına başlayacak TRT World'ün ana temasının 'insan' olacağını söyledi.

 
 

DÜNYA TELEVİZYONCULARININ İLGİ ODAĞI OLDU

TRT’nin son dönemlerde ekrana sürdüğü yerli yapımların tüm dünyada ilgi odağı olması, dizi ve pek çok TRT yapımının sayısız ülkede gösterime başlamasıyla ilgili başarıları anlatan İbrahim Eren ayrıca TRT World sunumuyla da dünya televizyoncularının ilgi odağı oldu.
 
Katılımın son derece yüksek olduğu konferansa İbrahim Eren TRT World’la ilgili çalışmaları, projeleri ve çalışma şekillerini aktardı.
 
 
 

FUARA TÜRKİYE DAMGASI

Türkiye "Onur Konuğu" olduğu MIPCOM'da hem stand, hem de  “Turkey: Home of Content” çadırı ile ilk günden ziyaret ve katılımcıların ilgi odağı haline geldi.

 

106 metrekarelik Türkiye standında Türkiye'den yapımcı ve dağıtımcılar ile uluslararası alıcılar birebir görüşme yaparken, çadırda büyük ilgi gören sanatçı ve yapımcıların katıldığı paneller düzenleniyor. Dev ekranlarla Türkiye'nin yeni dizileri gösteriliyor.

 

KATILIM YÜZDE 184 ARTTI

Son 10 yılda Türkiye TV yapımları sektörü dünyaya örnek olacak büyük bir değişim yaşadı. 2004 yılında 10.000 Doları bulmayan sektörün ihracatının 2015 yılında 350 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

 

Dünyanın dörtbir yanından 4.500 alıcının katıldığı MIPCOM'a Türkiye'den katılan şirket sayısı bu yıl yaklaşık iki kat arttı ve 223'den 411'e ulaştı.

 

AÇILIŞ PARTİSİ TRT TARAFINDAN DÜZENLENDİ

Bu arada Cannes Mipcom’un açılış partisini de TRT tarafından düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından festivale katılan televizyoncuların partiye büyük ilgi göstermesi dikkat çekti…
 
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin