resim yok
25 Mart 2012 - 00:00

Bu hafta vizyona giren 'El Yazısı', aşk mektuplarının bir araya getirdiği üç hikâyeyi anlatıyor. Filmin başrolünde 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde Caroline karakterini canlandıran Alman Wilma Elles (25) var. Elles gerçek hayatta da yeni filmindeki gibi aşk mektupları aldığını söylüyor.

 

 

Yeni sinema filminiz 'El Yazısı'nda canlandırdığınız Julie, çok seyahat ediyor. Bir kadın neden bu kadar çok seyahat eder?
 
Filmdeki karakter gibi tek başına gezen bir arkadaşım vardı. "Neden yapıyorsun?" dediğimde, "Kendimi keşfediyorum" dedi. Filmde canlandırdığım karakter de aynı şekilde seyahat ederek kendini keşfediyor.
 
Film verilemeyen aşk mektupları üzerinden ilerliyor. Siz hiç aşk mektubu aldınız mı?
 
İlkokulda benden yaşça büyük bir çocuk vardı. Tam bir buçuk yıl her gün aşk mektuplarını gizlice masama bırakır ya da ben görmeden askıdaki montumun cebine koyardı.
 
Siz aşk mektubu yazdınız mı?
 
Evet altı yıl önce yazdım ama bu hiç kolay bir şey değil!
 
Saklar mısınız aşk mektuplarını?
 
Birçok şeyi çöpe atıyoruz ama kim bir aşk mektubunu çöpe atabilir ki? Bana gelen aşk mektuplarını sakladığım bir çekmecem var. Zaten romantik biriyim. Aşkın ilk bakışta olacağına inanıyorum ama ilk adımı asla atamam. Bence aşk sanat için ilham veren bir şey. Her zaman var ama nereden geleceği belli olmuyor.
 
Bir röportajınızda kendinizi ağaç, aslan ve coşku kelimeleriyle tanımlamışsınız. Coşkuyu anladım da ağaç ve aslan ne anlama geliyor?
 
Ağaçlar oksijen demek. Her şey ağaçtan geliyor. Aslan çok güçlü. Ona bakarak kimin en güçlü, kimin lider olduğunu öğrenebilirsiniz.
 
Peki siz bir hayvan olsanız?
 
Biri sincap, biri kartal. Çünkü sincap sevimli ve meraklı. Kartal hür (Gülüyor).
 
HERKES BATI'YI İSTERKEN BEN DOĞU'YU İSTEDİM
 
Ailenizde Türk var mı?
 
Hayır, annem ve babam Alman. İki kız, iki erkek kardeşim var. Dedem büyükelçi, bu sebeple babam 24 farklı ülkede yaşamış. Ailem de farklı ülkelerde yaşamayı seviyor. Örneğin ablam Londra'da. 30 kuzenim var, onlar da farklı ülkelerde hayatını sürdürüyor. Almanya'da birçok Türk arkadaşım vardı. Ama Türkçe konuşamıyordum. Sadece "Merhaba ve teşekkürler" diyip yemeklerden baklava ve döneri bilirdim.
 
Peki ailede başka oyuncu var mı?
 
Sadece büyük amcam. 92 yaşında ve halen New York'ta sahneye çıkıyor. Aslında ailem başlarda oyunculuk yapmamı istemedi. Onlara göre avukat olmalı, ekonomi okumalı ya da doktorluk yapmalıydım. Yine de 13 yaşımda oyunculuk eğitimi almaya başladım. 20 tiyatro oyunu ve 30 kısa filmde rol aldım.
 
Üniversitede İslam Bilimi eğitimi almışsınız. İslamiyete merakınız nereden?
 
Herkes oyunculuk için batıya gidiyor, ben doğuya gidip bir dizi çekmeliyim diye düşünüyordum. Bu yüzden oyunculuğun yanında siyaset ve İslam bilimi eğitimleri aldım.
 
Türkiye'ye de sizi bu rüzgâr mı getirdi?
 
Çok sert bir rüzgâr esti! Almanya'da 'Türk Usülü' isimli sinema filmi için bir Türk yönetmenle çalıştım. İki yıl sonra 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' için teklif aldım. Aslında 'Caroline' rolü için altı ay oyuncu aramışlar. Dizinin yönetmeni fotoğrafımı gördüğü anda beni istemiş. Başta tek başıma yeni bir ülkeye gelmek benim için büyük bir maceraydı.
 
BAKLAVA SEVİYORUM HER GÜN KURUYEMİŞ YİYORUM
 
Türklerin hızlı hareket etmesini seviyorum. Ayrıca insanlar çok samimi. Kapadokya, Antalya, Bodrum, Alaçatı, Ankara ve İzmir'e gittim. Boğaz'da vapurla gezmek hoşuma gidiyor. Beyoğlu'nda yaşıyorum. Baklava ve kuruyemiş favorilerim. Kuruyemişi her gün yiyorum. Türkçede en fazla 'çok' kelimesini kullanıyorum.
 
İMECE FİLMİ
 
'El Yazısı' filminin ön hazırlık aşamasında gerçekleşen destek kampanyasıyla birçok kişi filme katkıda bulundu. Tam bir imece filmi oldu. Sosyal medyada da yüzlerce kişiye en güzel aşk sözü yazdırıldı ve Twitter'da dünyada en çok konuşulan konularda birinci sıraya yükseldi. Aynı zamanda çekimler sırasında oluşan karbon salınımını karşılamak için Bolu Göynük'e 25 adet ağaç dikildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin