Cem Davran yeni dizisini anlattı!

''Direksiyon artık benim elimde...''

resim yok
24 Temmuz 2014 - 13:55
Röportaj

''Direksiyon artık benim elimde...''

Uzun süre sonra TRT'de yayınlanan 'Hayat Yokuşu' isimli diziyle hayranlarının karşısına çıkan Cem Davran, artık daha seçici davrandığını söylüyor: ''Artık direksiyon elime geçti. Ruhumu besleyecek işlerde yer alıyorum.''


Rol aldığı komedi dizileri ile tanınan Cem Davran, şimdilerde Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün TRT1'de yayınlanan 'Hayat Yokuşu' isimli dizi ile ekrana geliyor.

Davran, yeni dizisini ve hakkında merak edilenleri anlattı...

'Hayat Yokuşu' isimli dizide rol almaya nasıl karar verdiniz?

Ailemle birlikte daha çok vakit geçirmek için yazlık dizilerde oynamamaya karar vermiştim. Yaz başında gelen dört-beş dizi teklifini kabul etmedim. O sırada bana gelen projelerden biri de 'Hayat Yokuşu' dizisiydi. Dizinin Ramazan'da yayınlanacak olması cazip geldi.

 

'CEMAL' İÇİN ÜZÜLÜYORUM

Dizi, mahalle kültürünü anlatıyor. Sizin büyüdüğünüz mahalle de öyle miydi?


Evet, ben de aynı dizideki gibi bir mahallede büyüdüm. Herkesin iç içe yaşadığı, komşuların aileden daha yakın olduğu bir mahalleydi. Hiç unutmam; tiyatro sınavına gireceğim dönemde Ermeni'si, Rum'u bütün mahalle benim için dua etmişti. Millet olarak sahip olduğumuz ve özlediğimiz bu değerleri hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum. Dizide oynamayı da bu yüzden kabul ettim.


Dizinin kısa zamanda sevilmesi de bu mahalle sıcaklığına bağlanabilir mi?


Kesinlikle! Artık hiç kimsenin birbirine tahammülü yok. Mahalleyi geçtim, apartmanda bile karşı komşumuzu tanımaz hale geldik. Biz, biz olma olgusunu kaybettik. O yüzden Türk televizyonlarının 'Hayat Yokuşu' gibi dizilere ihtiyacı var.

Canlandırdığınız 'Cemal Yavuzer' karakterini nasıl değerlendiriyorsunuz?


'Cemal', trajik bir hayatı olan bir karakter; onun için üzülüyorum. Dramatik yönü bu kadar ağır olan bir karakteri ilk defa oynuyorum. 'Cemal'; iyi niyetli, saf, iki çocuğu ve karısıyla mutlu bir yaşam sürmek isteyen, vicdanlı bir adam. Ancak geçim derdi yüzünden çalıştığı yerlerde, yaşadığı yerde başına bir sürü sıkıntı geliyor. Zor günler yaşayan 'Cemal'e, mahalle halkı destek oluyor.

 

KÜLT İŞLERİ SEVİYORUM

'Cemal'le benzer yönleriniz var mı?


Benim de hayatımda yokuşlar oldu ama 'Cemal'le çok benzeşmiyoruz. 'Cemal', benimle çok ters bir karakter; onu çok yılgın buluyorum, ben daha dik dururum. O, kaderine boyun eğen duygusal biri. Hatta borç verdiği adamdan parasını bile isteyemiyor.

Uzun süredir ortalarda görünmediğiniz için hakkınızda "Kayboldu gitti" gibi yorumlar yapılıyor. Sizce bu algı nasıl oluştu?


Bundan 10-15 sene öncesine kadar her dakika göz önündeydim. Şimdi 50 yaşındayım ve artık arabayı kendim kullanmak istiyorum. Çok popüler olduğum zamanlarda 'Güzel mi çıkacağım, kostüm bana yakışır mı?' gibi kaygılarım vardı. Şimdi o kaygılarım yok; artık oyunculuğuma bakıyorum ve oynayacağım karakterle ilgileniyorum.[reklam]

Şöhrete doyduğunuzu mu söylüyorsunuz?


İki çocuğumu büyütüp okutmak ve aileme destek olmak gibi sorumluluklarım vardı. Çok popüler olduğum dönemlerde kazandığım paraları savurmadım. Şimdi direksiyon elime geçti. Rahmetli Barış Abi gibi "Müsaadenizle çocuklar" dedim; ruhumu besleyecek işlerde yer alıyorum.


Hayranlarınız sizin daha popüler işlerde yer almanızı istiyor. Bir baskı hissediyor musunuz?


Hayır, hissetmiyorum. Ama hayranlarım için 'Kahpe Bizans' gibi bir absürt komedi filmi yapmak istiyorum. Beş senedir İstanbul Halk Tiyatrosu'nda oynadığımız 'Alevli Günler' isimli oyunun filmini yapabiliriz. Kült işlerde yer almayı seviyorum.

 

KİTAP YAZACAĞIM DİYE ÇOK KORKUYORUM

Taksim'de açacağınız tiyatro salonunun son durumu nedir?


Taksim'de bir otelin altını salona dönüştürmeyi planlıyorduk ama işler planladığımız gibi gitmedi. Maddi manevi zararımız oldu ama dert etmiyoruz. Biz önce mekan bulup sonra insan bulmuştuk. Sonra anladık ki önce insan bulmamız gerekiyormuş.

Şehir Tiyatroları'ndaki oyunlarınıza devam edecek misiniz?


Muhtemelen bu sezon istifamı vereceğim ama İstanbul Halk Tiyatrosu'nda oyunlarıma devam edeceğim. Küçükken en büyük hayalim tiyatro oyuncusu olmaktı. En büyük hayalini gerçekleştirmiş biri olarak tek dileğim, son nefesime kadar oyunculuk yapmak.

 

Kitap yazmayı düşünüyor musunuz?


Ben yazmayı çok severim. Senelerce şarkı ve şiir albümü çıkaracağım diye çok korktum. Hâlâ albüm teklifleri alıyorum. Şimdi de kitap yazacağım diye çok korkuyorum. O kadar önemli yazarlar var ki, o gaflete düşmeyeyim diye dua ediyorum.

 

 

'HAYAT YOKUŞU'NDA NELER YAŞANIYOR?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin