Cem Yılmaz'ın sanat eserlerine olan ilgisi!

Cem Yılmaz IstanbulArtNews gazetesi ile sanat fuarı ArtInternational'ı gezerek sahibi olduğu işlerle kurduğu bağı kendine özgü üslubuyla anlattı.

resim yok
08 Ekim 2013 - 10:01
Magazin

Cem Yılmaz IstanbulArtNews gazetesi ile sanat fuarı ArtInternational'ı gezerek sahibi olduğu işlerle kurduğu bağı kendine özgü üslubuyla anlattı.

Cem Yılmaz sanat eserlerine ne kadar para harcıyor, onları nerede saklıyor?

İşte o röportajdan çok özel bölümler...

Aylık sanat gazetesi IstanbulArtNews sanatı yakından takip ettiği bilinen komedyen Cem Yılmaz'la açılış gününde sanat fuarı ArtInternational'ı gezdi.

 

Tuba Parlak'ın sorularını yanıtlayan Yılmaz en çok beğendiği yedi eseri IstanbulArtNews için seçti. Para kazanmaya başlayınca resim almaya başladığını anlatan Yılmaz resim merakının daha eskilere dayandığını söylüyor.

Yılmaz ilk aldığı işi "Evin Sanat Galerisi'nden bir Nuri İyem almıştım. Nuri İyem'e hiç benzemeyen bir Nuri İyem. Çok özel bir işti, Şile'den bir görüntüydü, iki tane sevgili oturuyorlar. Onun klasik figürlerine hiç benzemeyen figürlerdi. Bu yüzden çok ilgimi çekmişti.

 

"BEĞENDİĞİM İŞLERİ TOPLAMAYA BAŞLADIM"

Ondan sonra İsmet Doğan aldım bir iki tane, ilki 1999 yılı gibiydi sanırım. Onlarda da beni çok etkileyen, özgünlükleri ve o sıralarda gördüğüm şeylere pek benzememeleriydi. Ondan sonra sıkı bir takibe girmeden, denk geldikçe görüp beğendiğim işleri toplamaya başladım." diye anlatıyor.

Sanat koleksiyoneri olma motivasyonu olmadığını söyleyen Cem Yılmaz, " Çünkü açıkçası, en başından beri çok beğendiğim şeyler genelde çok pahalı olan işler oluyordu. Dolayısıyla bir şeyler biriktirebileceğimi zannetmiyordum. Bu şimdi de böyle. Fuarı gezerken de gördük ki, benim beğendiğim şeyler çoktan keşfedilmiş ve kıymetli işler oluyor.

 

Aslında işleri satın almak işin başka bir kısmı, sahip olmayı arzulamak başka bir kısmı. Ruh olarak işin satın alma kısmında çok durmuyorum, paranız yetiyor ve alıyorsanız bu çok artistik bir konu değil" diye konuşuyor.

 

ADAM BEŞ DAKİKA ÖNCE KANYE WEST'E İŞ SATMIŞ...

100'ün üzerinde esere sahip olduğunu anlatan Yılmaz bu eserler için bir depoya sahip olmadığını ekliyor: "Eşim bazı tablolar için 'Bunu gönderelim, çok çıplak kadın oldu bu hafta' diyor, onu hemen değiştiriyoruz. Mesela şu sıralar çok fazla baskı asılı evde."[reklam]

Genelde internetten alışveriş yaptığını anlatan Cem Yılmaz yurtdışındaki galerilerle yazışmaktan keyif aldığını da belirtiyor: "Yabancılar bu konuda o kadar çok güven veriyor ki, o kadar arkadaşça yaklaşıyor ki, bu çok önemli bir detay kanımca, hiçbir çekinceniz kalmıyor.

Ticaretin kralını yapan New York pazarından alışveriş yapıyorum. New York diyoruz yahu, orası bir 'jungle' ama orada bulunan ve ticaretin kralını yapan galeriden iş alıyorum. Adam beş dakika önce Kanye West'e iş satmış ama benimle de yarım saat boyunca son derece arkadaşça ilgileniyor. Adamların işi ele alış biçimi çok arkadaşça, gözleri sanat sevmekten başka bir şey görmüyor ama adam aslında 'hardcore' bir satıcı. Ama işte bir tavır var, ben o tavrı seviyorum ve o tavırla satış yapan adamdan alışveriş yapmayı seviyorum."

 

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ FİKRET MUALLAM OLSUN İSTERDİM

Sanat alışverişi konusunda kendisine kota koyduğunu söyleyen Yılmaz "Yılda 100 bin dolar harcasam bana fazla fazla yeter aslında. Ama tabii bu bütçeyi tutturamıyoruz hiçbir zaman o ayrı" diyor. Zaman zaman hediye etmek için de sanat eseri aldığını söyleyen Yılmaz Fikret Mualla'nın kendisin için özel bir yeri olduğunu da belirtiyor. "Çocukluğumdan beri Fikret Muallam olsun isterim" diyen komedyen "Bir-iki kişinin de Fikret Mualla'yı çok önemsemediğini biliyorum ama bende hatırası var diye aldım. Özel hayatı itibariyle de ilgimi çeken bir ressam, o yüzden de aldım" diye konuşuyor.

 

Sahibi olduğu iddia edilen araba koleksiyonu lafının da resim koleksiyonu gibi bir şayiadan ibaret olduğunu söyleyen Yılmaz üç klasik arabası olduğunu ifade ediyor. Yılmaz "Ben nesneyle aramda bir bağ kurmuyorum. Araba da dâhil buna. Bunun dışındaki tek şey sanat eserleri. Onlara farklı bir saygım var. Çok çabuk elden çıkarmam; mesela değiştirme babında sattığım iş çok nadirdir" diyor.

 

 

MAZHAR ALANSON'DAN UNUTULMAZ GECE! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin