resim yok
19 Haziran 2011 - 00:00

Ceyda Düvenci, 15 yıla 20’den fazla televizyon dizisi, 10 TV programı, 5 sinema filmi ve 3 tiyatro oyunu sığdırmayı başarmış bir isim.

 

'Binbir Gecce’ dizisinin ‘Bennu’su Ceyda Düvenci, 15 yıla 20’den fazla televizyon dizisi, 10 TV programı, 5 sinema filmi ve 3 tiyatro oyunu sığdırmayı başarmış bir isim. Güzel oyuncu son yıllarda ismini başarılarının yanı sıra ilkinde bebeğini kaybettiği çok zorlu geçen iki ayrı anne olma mücadelesiyle de duyurdu. Ceyda Düvenci ile 4,5 aylık kızı Melisa’yı, kocası Engin Bey’i, oyunculuk mesleğini ve hayatı konuştuk. 
 

- Hayat hikayeniz nerede ve nasıl başladı? 

16 Nisan 1977 günü Bursa’da doğdum. İlkokulu Mustafa Kemal Paşa’da okudum. Daha sonra Bursa’ya taşındık. Bir süre Bursa Anadolu Lisesi’nde okudum. Sonra İstanbul’a taşınınca not ortalamamdan dolayı Kadıköy Anadolu Lisesi’ne nakil oldum. Orayı bitirdim. Sonra, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğrenim gördüm, arkasından Kadir Has Üniversitesi’nde oyunculuk üzerine yüksek lisans yaptım. 

- Oyunculuktan sonramı güzellik yarışmasına katıldınız?

Evet, ilk önce oyunculuk başladı. 1995 senesiydi. 2 sene boyunca sunuculuk ve oyunculuk paralel bir şekilde devam etti. Daha sonra üçüncü sene Türkiye Güzellik Yarışması’na katıldım. Onda da amacımşuydu; iyi bir kanala geçmek ve orada sunuculuk yapmak. Çok izlenen bir kanalda programsunmuyordum. İyi bir kanala geçmek istiyordum. Tek amacım ilk 20’ye girip dikkatleri üzerime çekmekti. İlk üçe gireceğimi hiç düşünmedim bile. Türkiye 3’üncü güzeli seçilmek benim için sürpriz oldu. 

- Geçmişe dönüp baktığınızda hayatınızın dönüm noktası neydi? 

Üniversite sınavlarının kötü geçmesi oldu. Eğer üniversite sınavlarımiyi geçseydi ve ben ilk tercihim Boğaziçi Üniversitesi’ne girseydim şu anda oyunculuk yapmayacaktım. Gerçekten iktisatçı olurdum. İyi bir bankacı olurdum. Hayatımda az sayıda aşklarım var; onlar da kocam, işim ve ailemdir. Şimdi artık Melissa’dır. Oyunculuk benim için en doğrumeslektir. Sonradan başladım ama açığı iyi kapattım.

2,5 AY YERE BASMADIM

- Yavrunuz Melissa dünyaya geldi ama ailece zorlu bir süreçten geçtiniz, neler yaşadınız anlatır mısınız? 

Yaşadıklarımız bize sürpriz oldu. Ama biz karı koca deriz ki her şeyde bir hayır var. Bu süreçte biz dedik ki biz bunu kaldırabilecek güçteyiz. ‘Servikal yetmezlik’ çıktı bende. Yani kaslarım bebek taşıyamıyor. Benim ayaklarımı tepeye diktiler. Acil olarak ambulans çağırıldı. Seti aradım dedim ki ‘Ben gelemiyorum.’ Doktorlarım imkansızı başardı. 

HASTANE ODASINI EVE ÇEVİRDİK 

9 Aralık’ta benim ayaklar havaya dikildi. 25 Şubat’a kadar yere basmadım. 78 gün hastanede yattım. Ameliyata aldılar, iyi geçti. Garip bir şekilde biz mutluyduk. Hastane odasını eve çevirdik. Mutfak bölümü yaptık. Yılbaşı yaklaşıyordu. Yılbaşı ağacı ve türlü türlü süslerle odayı süsledik. Melisa doğduktan sonra bir süre kuvözde kaldı. Onu kucağıma alamadım. Zorlu bir süreçti ama atlattık.

10 SENE ÖNCE EVLENECEĞİMİZİ BİLİYORDU

- Eşiniz Engin Bey’le nasıl tanıştınız? 

Benim kuzenimle, amca kızımla iki kız kardeş gibiyiz. Onun eşi, benim eşimin çocukluk arkadaşı. Onlar yaklaşık 10 sene öncesinde flört etmeye başladılar. Biz de Engin’le 10 sene önce bir tatilde tanıştık. Tatil dönüşü Engin bütün ailesine, “Ben onunla evleneceğim ama ne zaman evleneceğimi sormayın, o olacak. Ben Ceyda’yla evleneceğim” demiş. Biz yaklaşık 6 sene çok iyi iki arkadaştık. Çok keyifli sohbetler yapan dostlardık. Onun dedesinden kalma bir gözlük firması var. Ne zaman canım sıkılsa oraya gidip üç beş tane gözlük alırdım kendime. 2008’in Haziran ayında Engin’le buluştuk, bir işim vardı, o da inşaat işleriyle uğraşıyordu. Arkadaştık. Arabasına bindim biraz yol aldık. 

POZİTİF OLMAYI ÖĞRETTİ 

10 dakika sonra bana romantik bir şekilde evlilik teklif etti. Bana dedi ki ‘Ben seni tanıyorum, ne istediğini biliyorum bu hayatta. Boşu boşuna arama. Benim senin hayatında istediğin erkek. Ben seninle yaşlanmak istiyorum. Var mısın benimle birlikte olmaya?’ ‘Varım’ dedim. Çok şaşırdı. ‘En az 3 tane alternatif evlenme teklifim vardı’ dedi. ‘Deme ya, bilseydim ağırdan satardım kendimi’ dedim. Bana, ‘Biliyorum, şu anda bana karşı bir duygun yok ama içinde var bunu biliyorum’ dedi. ‘Ama sana garanti ediyorum, her gün beni daha fazla seveceksin’ dedi. Ve gerçekten öyle oldu. Kocamı her gün daha çok seviyorum. O benim vazgeçilmezim oldu. 2008 Haziran’ında evlenme teklif etti. Temmuz ayında nişanlandık, ağustosta evlendik. İyi ki de oldu. Kariyerimde de çok büyük emeği var. Hayat mücadelesinin ne demek olduğunu onunla öğrendim. Pozitif olmak, iyi düşünmek nedir onu öğretti.

TÜM İLGİ ANNEME KAYDI

- Annenizin görme özürlü olduğunu biliyorum, doğuştan mı yoksa bir kaza sonucu mu oldu? 

4 yaşındaydım, otobüsteydik daha doğrusu. Öğrencileriyle birlikte Bursa’ya tiyatro oyunu izlemeye gidiyorduk. Dönüş yolunda kaza oldu. Kazadan birkaç dakika önce annem uyumak istiyor. Ben onu uyutmuyorum annem beni arkaya öğrencilerin yanına yolluyor. En önde oturuyor annem. Annemin önündeki muavin vefat ediyor. Annem gözlerini kaybediyor. 

- O olaydan sonra hayatınızda neler değişti? 

Açıkçası psikolojik olarak çok büyük depresyonlarım ya da incinmelerim olmadı. Sadece, 4 yaşında bütün ailenin ilgisi sizin olacakken haklı olarak bütün ilgi anneme kaydı. Çünkü hiç beklemediğimiz bir olay yaşamıştık. Ama annem dünyanın en güçlü kadınlarından biri olduğu için, bize hiçbir zaman ezik ve eksik hissettirmedi. Hemen kendini toparladı, hemen hayata adapte oldu. Ve benimle ilgili bütün hedeflerini uyguladı. Ben ilkokuldaydım, İngilizce konuşuyordum. Özel öğretmenler geliyordu eve. Hafta sonları anneannemle Bursa’ya yolluyordu, DSİ’de sabahları tenis, öğleden sonraları yüzme antrenmanlarına katılıyordum. Çok baskı yaptı, müzik öğretmeniydi çünkü; ‘Bir enstraman çal, bir piyano çal’ diye ama ben istemedim. Beni çok yönlü yetiştirdi. Hiçbir zaman, ‘ben görmeyen bir anneyim, artık kendimle ilgileneceğim, sen de kendi başının çaresine bak’ demedi. Babama, ‘Bursa’ya taşınıyoruz’ dedi Bursa’ya taşındık. ‘Şimdi İstanbul’a gidiyoruz’ dedi, İstanbul’a geldik. Her zaman ama her zaman yanımdaydı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin