resim yok
29 Aralık 2011 - 00:00

 

Can Gürzap ve Gencay Gürün “Sanatçı örnek olmak zorundadır” derken Behzat Uygur, Cem Özer ve Nilgün Belgün “Bu kişiye ceza vermenin jüriye düşmeyeceğini” söyledi
 
 
“Leyla ile Mecnun” dizisinin setinde rol arkadaşı Ezgi Asaroğlu’nu dövdüğü için yargılanan Ushan Çakır’ın Tiyatro Tiyatro dergisinin ödül töreninde “En İyi Erkek Oyuncu” seçilmesi tartışma konusu olmuştu. Nedim Saban, “Dövdüğü kızla gündeme gelen bir oyuncu yılın erkeği olabilir belki ama yılın erkek oyuncusu seçilmesi çok etik değil” yorumunu yapmıştı. Tiyatro çevresi ise Saban’ın bu fikrine karşı ikiye bölündü.
 
Can Gürzap: Sanatçı örnek olmak zorundadır
Sanata ve sanatçıya şiddet kullanmak yakışmaz. Ne demek sen sanatçı arkadaşını dövüyorsun? Ben ödülden önce saldırganlığa karşıyım. Ben o jüride olsaydım diğer jüri üyelerini etkiler miydim bilmiyorum ama mutlaka bunu söz konusu yapardım. Çünkü önce sanatçı, sanatçı olacak. Sanatçılığın etik değerleri var. Sanatçı örnek olmak zorundadır. Şiddet konusu ayrı, bu ayrı diyerek kendimizi kandırmayalım.
 
Gencay Gürün: Jüride olsam eksi puan verirdim
Elbette yetenek ayrı, diğer konu ayrı şeyler ama sanatçı yaptığı sanatla değil, yaşam tarzıyla da örnek olmalı. Şiddet Türkiye’de beni en rahatsız eden şeylerin başında geliyor. Bunun artık sanatçılara kadar yayılması da son derece üzücü. Bakın haberlere şiddetten geçilmiyor. Ben de o jüride olsaydım, o oyuncuya eksi puan verirdim.
 
Behzat Uygur: Dışlamak çözüm değil
Olacak iş mi bu? Böyle bakarsak dünyada birçok oyuncuya iş vermemek, sinema filmi çektirmemek, tiyatroda rol vermemek gerek. O olay yargıda değil mi, bunun cezasını yargı vermeyecek mi? O zaman bunu yargıya bırakalım. Tamamen dışlamak çözüm değil. Bunu ayırt etmek gerek.
 
Cem Özer: Steve Jobs da birini dövmüş olabilir
Bu konu yargıda ve henüz bir hüküm çıkmadı. Evrensel hukuk kurallarını gözönüne alırsak henüz mahkemesi görülen insanlar masumdur. Ayrıca sanatçı özel yaşamıyla değil de, yaptıklarıyla ve söyledikleriyle yani ürünleriyle örnek olmalı. Mesela Steve Jobs’u tanıyor muyuz? Belki o da birilerini dövmüştür ama onun ürünleriyle ilgileniyoruz. Doğrusu da budur. Bu sonuçta en onurlu, en sakin insan ödülü değil ki, En İyi Oyuncu Ödülü... Kimsenin ahlakını yargılamak da bize kalmamış.
 
Nilgün Belgün: Cezayı jüri vermez
Tiyatroda ödül almak ayrı, sinirlenip arkadaşını dövmek farklı şeyler. Çocuk yeteneklidir, ödülü alır. Bunun dışında sinirlidir, arkadaşını dövmüş olabilir. Elbette bu ayıp ve çok yanlış bir şey. Ama oyuncuyu cezalandırmak ödül törenine, jüriye düşmez ki! Onu cezalandırmak yargının işidir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin