resim yok
24 Ekim 2011 - 00:00

 

Ayçin İnci: Dedemin tek tavsiyesi gözlerinle oyna oldu...
 
'Mor Menekşeler'de Köfte Leman karakterini canlandıran sinemanın usta ismi Bilal İnci'nin torunu Ayçin İnci 'Dedem hep gözlerinle oyna diye nasihat verirdi' dedi.
 
1950'li yıllarda üç kabadayının hikayesinin anlatıldığı Mor Menekşeler dizisinde Sarp Leventoğlu, Ömür Arpacı, Umut Kurt, Güven Kıraç, Zafer Algöz ve Sinan Tuzcu gibi usta oyuncularla kamera karşısına geçen ve Köfte Leman karakterine hayat veren Ayçin İnci, sorularımızı yanıtladı.
 
Mor Menekşeler dizisinin öyküsünü anlatır mısınız?
 
1950'li yıllarda Ankara'nın Eskitepe yani Hacettepe semtinde, mahalleliyi kollayıp koruyan kabadayıların ve onların etrafında dönen çeşitli hikayelerin konu edildiği bir dizi. Kabadayıların fırtınalı yaşamları, fakir kesimlerde yaşayan halkın hayatta kalma mücadelesi, dönemin siyasi partilerinden CHP ve Demokrat Parti arasında yaşanan çekişmeler, erkek egemen bir toplum içinde kadının ezginliği gibi son derece hakiki konuları içeriyor dizimiz.
 
Köfte Leman nasıl bir karakter?
 
Bir insanın bedenini satarak yaşamak zorunda olması çok bilindik bir öykü gibi görünse de, gerçekte bu türden bir hayatın öznesi olan kadınlarla pek sık karşılaşmayız. Köfte Leman, tabir-i caizse yağlı müşteriler tarafından tercih edildiği için, randevu evi sahibinin gözdesi olan bir hayat kadını. Erkek dünyasında hayatta kalmaya uğraşırken, dişlilerin arasında ezilmemek için savaş veriyor.
 
Lakabı neden Köfte Leman?
 
Esasında bunu tam olarak ben de bilmiyorum ama bu lakabı ona müşterilerinin taktığını tahmin ediyorum.
 
Köfte Leman güçlü gibi görünse de korkuları olan bir kadın. Sizin oynadığınız karakter gibi hayata dair endişeleriniz var mı?
 
Kadın, erkek, hakettiğimiz gibi insanca yaşayamamaktan ötürü duyduğum endişeler ve her gün gazetelerde okuduğum haberlerle artan yılgınlığımın sebep olduğu korkularım var. 1950'lerdeki kadınlardan söz ediyoruz ama kadını yaradılış nedeni erkeği mutlu etmekten ibaret ikinci sınıf bir varlıkmış gibi algılayan ve algılatmak isteyen dar kafalı düşünce maalesef hala hakim.
 
Uzun zamandır sit-com'da oynadıktan sonra drama şartları zor geldi mi?
 
Rolün kolayı olmaz. Her karakter yeni bir meydan okumadır. Köfte Leman, kimi zaman bir erkek gibi argo konuşan, kimi zaman çok kırılgan da olabilen ve duygu anlamında çeşitlilik içeren bir kadın. 1950'li yıllarda yaşamış böyle bir kadını oynama fikri bile benim için son derece heyecan vericiydi. Dersine çalışmayı seven biriyim, sonucun iyi olduğunu sanıyorum. Tabii son söz izleyicinin.
 
Çekimler nasıl geçiyor?
 
Çok sevecen, birbirini düşünüp kollayan, işini doğru yapan, güzel bir ekip olduk. Aman nazar değmesin.
 
Dizilerdeki kadın hikayeleri için neler söylemek istersiniz?
 
Tüm dizilere haksızlık etmek istemem, şu sıralar bazı kadın dizileri de vardır ama ben henüz TV'de kadın hikayesine rastlamadım. Kadınların ilgisini çekebilecek dizi başka, kadın hikayesi başka. Genelde erkek dizilerine maruz kalıyoruz.
 
ERKEK DİZİLERİNE MARUZ KALIYORUZ
 
Televizyonda bir kadın hikayesine rastlamadım. Bence kadınların ilgisini çekebilecek dizi başka, kadın hikayesi başka. Genelde erkek dizilerine maruz kalıyoruz.
 
MİRASIM ONUN PAHA BİÇİLMEZ FİLMLERİ
 
Türk sinemasının duayen oyuncularından rahmetli dedeniz Bilal İnci'den bir oyuncu olarak nasıl bir miras kaldı? Tavsiyeleri, nasihatları nelerdi?
 
Rahmetli dedem Bilal İnci'nin aramızdan ani ayrılışı sebebiyle, oyunculuk üzerine yalnızca mesleğe ilk başladığım yıllar konuşma fırsatımız olabildi. O zamanlar bana her zaman ?Kızım gözlerinle oyna, böylece tüm duygular gözlerinden izleyiciye geçsin? derdi. Bunların yanında asıl bana dedemden kalan paha biçilmez miras, onun filmleridir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin