Derya Şensoy'dan çarpıcı açıklamalar!

'Keşke daha çok hata yababilsem...''

resim yok
03 Mayıs 2014 - 01:55
Röportaj

'Keşke daha çok hata yababilsem...''

Derya Şensoy, yaşadıklarından çok fazla pişmanlık duymadığını söylüyor: ''Yanlış yapıyorum, hata yapıyorum, düşüyorum, kalkıyorum. Yani aslında büyüyorum.''


Derya Baykal ve Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy, 'Doksanlar' dizisinde rol alıyor. 24 yaşındaki Şensoy, sanatla büyümüş olmanın şu sıralar tam anlamıyla meyvelerini veriyor. Oyuncu, Elele dergisine konuştu.

İllüstrasyon eğitimi almaya nasıl karar verdiniz?


İllüstrasyon aslında aklımda olan bir şey değildi, grafik tasarım okuyacaktım. Hocalarımın yönlendirmesiyle bu bölüme girdim ve çok mutlu oldum.

 

Ama 'hayatımın işi' dedirtmedi size...

 

Bu, çok uzun bir yol. Evimde gizli gizli resim çiziyorum. Bunu paylaşan, gösteren ya da ticari anlamda kullanan bir yanım yok. Bu hayatımdan çıkarabileceğim bir şey değil...

 

Neden 'Doksanlar'dan gelen teklifi kabul ettiniz?

 

‘Doksanlar'dan önce bazıları kafama yatmadı, bazılarından korktum, bazılarında da henüz kendime oyunculuğu denemek istediğimi itiraf etmemiştim. Ancak Mint Ailesi çok sıcak. Projeye de inandıktan sonra hiçbir sorun kalmadı.  

Anne ve babanız oyunculuğunuz hakkında ne diyor?


Elbette eleştiri yapıyorlar. Her zaman yapıcılar. Kim istemez ki Ferhan Şensoy ve Derya Baykal, dizisini izlesin sonra da yorum yapsın. Hayata minnettarım bunun için.

 

Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz şu anda?

 

Hayatımın her dönemini hayatımın en güzel dönemi gibi yaşamaya çalışıyorum. Kötü şeyler gelse de başıma ''Bunu şu anda yaşamam gerekiyor'' diye düşünüyorum ve bana ne öğrettiğine bakıyorum. Çok fazla pişmanlık yaşamayan biriyim. Yanlış şeyler yapıyorum, hata yapıyorum, düşüyorum, kalkıyorum. Aslında büyüyorum. Hiç yanlış yapmadan doğruyu nasıl bileceksin ki? Keşke hayatımda böyle bir şansım olsa ve daha çok hata yapabilsem! 

 

Kolay inanır mısınız insanlara?

 

Evet. Yani kişi kendi gibi bilir derler ya, ben karşımdaki herkesi galiba kendim gibi biliyorum. Böyle bir sorunum var.

 

Mahkemeye taşınmış bir olay var. Berkay'ın açıklaması...

 

Olay zaten yargıya intikal etti. Avukatım ilgileniyor. Ben de basın açıklaması yaptım. Üzerine konuşacak bir şey yok.[reklam]

Erkeklerle daha mı iyi anlaşırsınız kızlara göre?

 

Çocukluğumdan beri en yakın arkadaşlarım hep erkekti. O erkeklerin arasında tek başına futbol oynayan kız çocuğu gibiydim her zaman. Hep bisikletten düşen kızdım. Hep erkeklerin yanında kavgaların içindeydim. Bir 'Erkek Fatma' durumum var, küçüklüğümden beri. O yüzden de evet, erkek arkadaşlarım hep daha fazla çevremde.

 

Aşık mısınız?

 

Yani...

 

Aşık olduğunuzda size  neler oluyor?

 

Anlık bir şey aşk. Bir anda geliyor, dengem bozuluyor.  Korkutuyor beni galiba. Bağlanmaktan korkmuyorum. Güzeldir birini sevmek, bağlanmak. Benim bahsettiğim çok anlık bir şey. Bir anlık bir ritim değişikliği...

 

SORGULAMAYA BAŞLADIK

Ülke gündemini ne kadar yakından takip ediyorsun?

 

Çok yakından.

 

Apolitik nesil bir anda politize oldu. Bu nesli bu noktaya neyin getirdiğini düşünüyorsun?

 

Anne ve babalarımız hep ''Aman evladım uzak dur'' derdi, kendi yaşadıklarından dolayı. Onlar hep tedirgin olduğu için bizim nesil politikaya uzak tutuldu. Kendi tercihimiz olması dışında böyle başladı ve biz bu düzenin içinde büyüdük. O düzen hiç değişmedi ve bunun değişebileceğinin de çok farkında değildik. Zaten böyle geldi, böyle gidiyordu. Ancak son dönemlerde yaşadığımız olaylar bize 'Durun' dedirtti. Bir şeyleri sorgulamaya başladık, araştırmaya başladık, görmeye başladık. Geleceğimizin daha önemli olduğunu düşündüğümüz bir noktaya geldiğimiz için bir şeyleri sorgulamaya başladık. Kimimiz karşı durmaya, hakkımızı aramaya başladık; hatta hakkımızı aramaya hakkımız olduğunun farkına vardık.

 

 

DERYA ŞENSOY, ÜNLÜ İSMİ YALANCILIKLA SUÇLADI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin