Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü ve Melisa Şenolsun Instagramda "Biz Yokuz" dediler

3 ünlü kadın oyuncu, 8 Mart Kadınlar Günü'nde cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için Instagram hesaplarını kapattı. Detaylar haberimizde!

Merve Mutlu
04 Mart 2019 - 15:17
Magazin

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken, markalar da kendi reklam stratejilerini bu özel güne uyumlu hale getirmekten geri kalmadılar. Çukur dizisinin Sena'sı Dilan Çiçek Deniz, Hakan: Muhafız'ın Zeynep'i Hazar Ergüçlü ve son olarak Nefes Nefese adlı dizide rol alan Melisa Şenolsun da, 8 Mart temalı reklamlar bazında, ilginç bir akım başlatmaya çalıştılar. 

19-03/04/8-mart.png

Ünlü bir marka ile işbirliği yapan oyuncular: Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü ve Melisa Şenolsun, kadınların potansiyeline dair ön yargıların, hayallerini gerçekleştirmek isteyen hemcinslerinin önünde bir engel oluşturmasına ‘Biz Yokuz’ dedi. Üçlü, kampanyaya dikkat çekmek için 8 Mart’a kadar Instagram hesaplarını askıya aldı.

Proje kapsamında yaptıkları hareketle çok konuşulan ünlülerden Dilan Çiçek Deniz Posta gazesinin haberine göre, ”Çok mutluyuz, çünkü kadınlarla, erkeklerin sosyal, politik ve ekonomik anlamda eşit olmasını istiyor ve bunu savunuyoruz”derken, Hazar Ergüçlü de ”Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışma standartlarında eşitlik, konuşulan bir konu… Olaya sadece kadın olarak değil, insan olarak da bakmak lazım” derken Şenolsun ise, ”Üçümüzün yan yana gelme sebebi, ‘Beraber güçlüyüz ve daha iyisini yapabiliriz’ mesajı vermek” diye konuştu.

19-03/04/elidor.png

#BizYokuz kampanyasına sosyal medyadan tepki yağıyor!

Cinsiyet eşitsizliklerine tepki çekmek amacı ile #BizYokuz kampanyası yapan oyuncuların dahil olduğu bu proje, zaten kadınların hayatın her alanında yok sayılmaya, geri adım atmaya mecbur bırakılması, kadınların silikleştirilmeye çalışılmasına rağmen var olmaya devam etmesi gerektiğini düşünen sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki çekti. 

Özellikle Hazar Ergüçlü'nün bir yandan bu reklam ile cinsiyet eşitsizliği ve kadın mücadelesine destek vermeyi amaçladığını söylerken diğer yandan da Flormar reklamında yer alarak, 127 kadın işçinin sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartılmasına karşı yürütülen #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir protestosunu hiçe sayması da diğer bir eleştiri konusuydu. 

İşte Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü ve Melisa Şenolsun'un reklamına gelen bazı sosyal medya tepkileri..

19-03/04/mutlu.png

19-03/04/screenshot_1.png

19-03/04/screenshot_2.png

19-03/04/screenshot_3.png

19-03/04/screenshot_4.png

19-03/04/screenshot_5.png

19-03/04/screenshot_6.png

19-03/04/screenshot_7.png

19-03/04/screenshot_8.png

19-03/04/screenshot_9.png

19-03/04/screenshot_10.png

19-03/04/screenshot_11.png

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin