resim yok
14 Şubat 2012 - 00:00

 

Umutsuz Ev Kadınları’nın orjinali ‘Desperate Housewives’ı takip edenler bilir, Adrew, yani bizdeki Kerem, ailesine gay olduğunu itiraf eder. Andrew’la ailesi arasındaki gidip gelmelerin çoğu bunun üzerine kuruludur. Bizde bu olmadı! “Oğlumuz okumak istemiyormuş, çalışacakmış” şeklinde uyduruldu. Zaten Kerem’in bir ‘katil’ kartviziti var. Bu “Oğlumuz okumak istemiyor” olayının ‘zorlama’ olduğu her halinden belli. “Bize uygun olsun da sorun olmasın” diye düşünmelerine şaşırmak anlamsız.

‘Kılıç Günü’ örneğini yaşadık. Böyle mi olsaydı dizi? Olay yaratan bir yatak sahnesi vardı, eşcinsel bir ilişkinin anlatıldığı. Osman Sınav sahneyi savunurken; “Ahlaksızlık propagandası yapmıyor aksine o tip insanların profilini sergiliyoruz” demiş! RTÜK toplumdan gelen tepkilerle ‘beklenen’ cezayı  vermiş! Yani rezillik. En azından ‘Umutsuz Ev Kadınları’nın yerli hali bunun kıyısından bile geçmeyerek düşeceği ‘gülünç’ duruma başından son vermiş. Böyle de bakmakta fayda var Kerem’in haline...

AHMET ÜMİT, BEHZAT Ç.’NİN SON BÖLÜMÜNÜ İZLEDİ Mİ?

Geçtiğimiz hafta Ahmet Ümit’le yapılan bir söyleşide, Behzat Ç. ile ilgili yaptığı yorumlar basında yer aldı. Malum cımbızlamayı severi. Ben cümle bütünlüğünden ne demek istediğini anlamak için tüm konuşmayı izledim. Ahmet Ümit için ne Behzat Ç. ne de ‘Arka Sokaklar’ polisiye dizi. “Benim ölçülerim” diyerek sınırı çiziyor bir kere. “Sıra dışı bir polis var. Bu sıra dışı polisin ve arkadaşlarının hikayelerini görüyorum” böyle diyor Ümit. Eleştirmiyor, kıskanmıyor, sadece bir saptama yapıyor. Bunun altını çizelim. İtirazım bundan sonrasında yani gerekçenin devamında; “Zekice kurgulanmış bir cinayet ve bunu çözmeye çalışan bir ekip ruhu yok...” Behzat Ç. için bu ‘kesin’ yargıya katılmıyorum. İlginç karakterlerin öne çıkması evet belki cinayeti aydınlatmanın önüne geçiyor. Ama ‘zekice işlenmiş cinayetler’ konusunda durmak lazım. Sanırım son bölüm bu cümleye bir cevap niteliği teşkil ediyor. Dizinin senaryosu her an geçmişte anlatılanlara dönerek üstü kapanmamış soruları tekrar gündeme getirerek devamlılığını korumasını biliyor.

BEHZAT Ç. BANA TANTAN’I HATIRLATIYOR

Ahmet Ümit’in sözleri, uzun zamandır aklımda olan bir şeyi çağrıştırdı. “Sıra dışı bir karakter” demiş Ümit, Behzat Ç. için. Hatta “Ne kadar gerçekçi, tartışılır”, “Olması gereken tip değil” gibi daha ileri yorumlar da yapmış. Sadettin Tantan aklıma geldi. Bu tanımların gerçek polisi. Örneği olan, yaşayan bir örnek. Hali, tavrı, duruşu, konuşmaları, mesleki yaşamındaki uç örnekler vs. ile Tantan bu tanıma uymuyor mu? Yani Behzat Ç.’nin polis tanımına uyan bir örnek vermek mümkün.

Sina Koloğlu-Milliyet

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin