Diziler.com Filinta dizisi setinde!

Diziler.com ekibi olarak Filinta dizisinin setindeydik. İşte izlenimlerimiz..

resim yok
31 Ocak 2015 - 23:42
Röportaj

Diziler.com ekibi olarak geçtiğimiz Perşembe günü Filinta Dizisi’nin İzmit/Seka’da bulunan platosunu ziyaret ettik. Bu ziyaret, bizim için bir ilk olmakla beraber Filinta ekibi için de ilkleri barındırıyor. Başrol oyuncularının tamamıyla röportaj yapma fırsatı bulduk ve bir konuk oyuncudan dâhi birkaç cümle kayıt alabildik. Öğrendiğimize göre ekip için de bir ilk olmuş bu durum. Daha önce hiç kimseye bu derece detaylı röportaj vermediklerini belirttiler.


Setten bilgi verecek olursak; daha önce de dönem dizilerine ev sahipliği yapmış plato, 40 bin metre kare alana ve 1700’leri anlatan motiflere sahipken, Filinta ile 15 bin metre kare daha dahil edilip toplam kullanım alanı 55 bin metre kareye çıkartılmış. Motifler de 1850’li yılları temsil edecek şekilde tekrar düzenlenmiş. Neredeyse tamamını gezme, odaları ve eşyaları inceleme fırsatımız oldu.


Çalışanlar diziye o kadar çok sahip çıkıyorlar ki, bir iş yapılacağı zaman benim işim değil demek yerine herkes o işe el atıyor. Prodüksiyon amirinden, çekim görevlisine kadar İstiklal Caddesi üzerindeki taşları tek tek elleriyle düzelttiklerini öğrendik. Bu arada İstiklal Caddesi üzerindeki rayların uzunluğu tam olarak 135,5 metre.


Sette her gün çekim yapılıyor ve genelde ortalama 40 kişi çalışıyor. İlk bölüm çekimlerinde 1500 kişinin çalıştığını öğrendik. Bu bir anlamda İzmit için ciddi bir istihdam demek oluyor, kendilerini kutluyoruz.

 

Padişahın toplantı odası

(Padişah'ın toplantı odası)


Oyuncularla yaptığımız röportajları önümüzdeki günlerde, bazı kriterlere bölerek yayınlamaya başlayacağız. Ancak genel izlenimimizi aktarmak gerekirse;

  • - Oyuncuların tamamında diziye karşı büyük bir sevgi var. Bu, ihtiyaç olunan bir işten ziyade, hayran olunan doyumsuz bir macera gibi. Sekizinci bölümü çekiyor ve hala hayranlıklarını gizleyemiyor olmaları arkada büyük bir başarının işareti.
  • - Kimsede reyting kaygısı yok. Oyuncusundan yapımcısına kadar herkes bu işin başarıyla devam etmesini istiyor. Reytinglerde başı çekelim, en çok biz izlenelim beklentisi bulunmuyor.
  • - Uyum konusunda ekibin tamamı hemfikir. Tüm oyuncular özenle seçilmiş, örneğin Lara karakterinin 150 kişilik bir listeden seçildiği belirtiliyor, öylesine seçilmiş biri değil.  Ya da Fotoğrafçı Abdullah, dizide icat çıkaran, oyuncakları olan eğlenceli bir kişilik. Gerçek hayatta da icatları seven hatta evinde bu amaçla kullandığı özel odası olan, yaratıcı zekaya sahip biri olduğunu öğrendik.
  • - Senaryoyu okuyan oyuncular, daha önce yapılmayan bir iş olduğu için büyük bir merakla ve aynı zamanda şüpheyle bu işe girmişler. Birçoğu bu projenin yapılamayacağını, Türkiye şartlarında bu işin teknik olarak imkânsızlıklarından endişelendiğini belirtiyorlar.
  • - İşin ardındaki teknik ekip o kadar profesyonel ki, oyuncular yaşanılması muhtemel sorunları hiç hissetmeden çözülebildiğine birkaç defa şahit olmuşlar. Tecrübeli ekip, birçok sorunun üstesinden gelebilmeyi öğrenmiş.
  • - Kimse çalışma saatlerinden şikâyet etmiyor, yalnız kötü hava koşullarından muzdarip birçoğu.
  • - Dizi için ciddi bir yatırım yapılmış. Her bölümde yeni kişiler ve mekanlar giriyor diziye. Yeni mekanların var olanı kullanmak yerine, baştan yapılıyor olduğunun altını çizmek gerekiyor.

İzlenimlerimiz bu şekilde, gerisini yakında başlayacak olan röportaj serisinden öğrenebileceksiniz.


Diziler.com olarak bize bu imkânı sağlayan yapımcı firmalar ES Film ve Maya Film’e; ayrıca Filinta Dizisi yapımcıları Sayın Serdar Öğretici’ye ve Sayın Yusuf Esenkal’a, fotoğraf çekimi ve röportajlarda bize ciddi yardımı dokunan sevgili Halit Altunterim’e, röportajlara başlamadan önce setteki tüm alanları bize gezdirip, her mekan hakkında detaylı bilgiler veren Prodüksiyon Amiri Suat Can Şenel’e ve son olarak, röportajların rahat ve güzel olması için büyük bir özveriyle hareket eden ByDT Piar kurucuları Dilek Dallıağ ve Tülay Özkan’a teşekkürlerimiz sunuyoruz.


İşte “FİLİNTA - Bir Osmanlı Polisiyesi Dizisi” röportajlarımız:


Onur Tuna: Filinta Mustafa (@OnurT_)
Damla Aslanalp: Lara Zaharyas (@Aslanalp_Damla)
Mehmet Özgür: Kadı Gıyaseddin Hatemi (@mhmtozgur)
Kamil Güler: Foto Abdullah
Feyza Işık: Gülbahar Dadı (@feyfeyz1)
Bülent Alkış: Padişah (@bulentalkis74)
Kemal Topal: Sadrazam
Yosi Mizrahi: Esad Paşa (@yosimizrahi)
Kemal Zeydan: Zeyrek (@KemalZeydan)
Serhan Ernak: Çeyrek (@serhanernak)
Konuk Oyuncu Özcan Varaylı: (Karakterinin adını şimdilik gizli tutuyoruz :) )

…ve Filinta Dizisi Yapımcıları:

Yusuf Esenkal (@yesenkal) – Serdar Öğretici (@sirexis)

 

Diziler.com’u takipte kalın. 

 

Setten Kareler

Ambardan bir görüntü

Ambar

 


Adliye Binası

Adliye binası, Filinta Mustafa, Hasan, Zeyrek - Çeyrek'in masalarının olduğu oda

 


Boris Zaharyas ofis

Boris Zaharyas'ın ofisi

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin