resim yok
20 Mayıs 2011 - 00:00

Mesut Yar, okuyucularıyla birlikte sosyal paylaşım sitesi üzerinden dizilerde kendilerini gıcık eden şeylerin listesini çıkardı

 

 

Sosyal paylaşım sitesinin birinde sosyalliği paylaştığımız okuyucularımızla birlikte dizi ekranında adamı gıcık eden şeyler listesi hazırladık. Şimdi okuyacaklarınız hakikaten titiz bir anketin küçük paragraflara sığdırılmış sonuçlandır. Dikkate alırsınız ya da tam tersi; ama içinde kendinizden bulacağınız bir şeyler var. "Ben de böyle düşünüyorum yahu" diyeceğiniz bir şeyler yani... 
 
Adını Feriha Koydum'da (Show TV), Feriha karakterinin gelir durumuna bakmadan her gün vitrinden çıkmış bir manken gibi gezmesi ilginç değil mi? Bir de nereye kadar saklayacak gerçek kimliğini? Hâlâ bir apartman görevlisinin kızı olduğunun bilinmemesi tuhaf değil mi? 
 
Canan, Kavak Yelleri, Lale Devri, Küçük Sırlar, Fatmagül'ün Suçu Ne? gibi dizilerde karakterlerin yarısı oturarak yaşıyor. Yani hiç çalışmıyorlar. Özellikle Arka Sıradakiler'de gençler onca parasızlığa rağmen iki katlı villa da oturuyor. Nasıl iş bu? Lidyalıların parayı bulmadan önceki yüzyıllarda mı çekiliyor bu diziler?. . 
 
Kızım Nerede dizisinde aile bireylerinin tamamı birbirine yalan söylüyor. Hatta yıllar boyunca söylemişler. Kimse birbirinin yalanına uyanamamış mı? Neden tüm yalanlar Zeynep kaçırılınca ortaya çıktı? Yoksa Zeynep diye biri de mi yok; o da mı yalan? 
 
Kavak Yelleri'nde herkes evlenmeden hamile kalabiliyor. Bir evde 30 kişi yaşamasının doğal sonucu mu bu? Nerde çokluk orada hamilelik mi dememiz gerekiyor bundan sonra ne dersiniz? 
 
Küçük Sırlarda Aşk Geri Gelir isimli şarkı resmen marş haline geldi. Her bölümde birkaç kez dinlemek zorunda kalıyoruz. Aramızda para toplasak da yeni bir şarkı yaptırsak diziye, kimse alınmaz sanırım. Aynı evler, aynı barlar; mekan cenneti İstanbul'da başka gidecek yer yok mudur sahi? 
 
Yer Gök Aşk dizisinde kadın karakterlerin, özellikle de başrolde oynayanların mimiklerine bakıp da çileden çıkmayan var mıdır? O kafalar neden hep havada duruyor. Kaşlar neden hep yukarı doğru kalkık? Gök çekimi mi var Allah aşkına? 
 
Arka Sıradakiler'de Sibel ölüp gitti. Ama Oyuncuyu farklı bir karakterle yine dizinin içinde görmeye başladık. Sadece sesi değişmiş. Hangi Oyuncular yapımcı için vazgeçilmez kadrosundan rol kapıyorlar dizilerde? Her seferinde başka bir hortlak gördüğümüz dizilerin hepsi korku sineması gibi. 
 
Çocuklar Duymasın'da Haluk ve Meltem çiftinin birbirlerine gösterdikleri inanılmaz hoşgörüyü hangi çift gösteriyor gerçek hayatta? Onlar da insan değil mi, bazı konularda birbirinin saçını başını yolduklarını görmek istiyoruz. Bu ne rahatlık yahu? 
 
Şive olayında gelinen nokta fazla karikatürize oldu. Nuri dizisinde fazlasıyla abartılı şiveleri görüyoruz. Artık ekranda çiğ köfte yoğurup şiveyle bölgesini belli eden dizi karakterleri istemiyoruz. Olursa da adam gibi konuşsunlar yerel şivelerinde... 
 
Adamlar dizi başladığında yağız delikanlılardı. Hepsi zeki ve çevikti. Şimdiki hallerine bakıyorum da hepsi torun tombalak sahibi olacak yaşa gelmişler. Bari ecelleriyle filan ölseler de bitse şu Kurtlar Vadisi eziyeti... 
 
Deniz Yıldızı'ndaki tıp öğrencileri dersleri hiç kafalarına takmadan rahatça takılıyorlar. Üstelik notlarına bakıldığında hepsi de birbirinden başarılı. Bir tıp öğrencisi olarak fakültelerinin nerede olduğunu çok merak ediyorum. Yatay geçiş yaptıracağım... 
 
Öyle Bir Geçer Zaman ki'de aile eski evden yeni eve tam bir günde gitmişti. Şimdi günde beş kez yürüyerek gidip geliyorlar okula ve işe. Deprem olup, aradaki mesafe mi kısaldı? Yoksa araya hızlı tren hattı filan mı çekildi? Hoş kimseyi otobüse binerken de göremiyoruz ya... 
 
Ezel ve Kurtlar Vadisi'nde habire silah sıkılıyor. Havan topuna kadar kullanmadıkları silah kalmadı. Buna rağmen ortalıkta bir tane bile boş kovan görünmemesi size de ilginç gelmiyor mu? Havan mermisi diyorum, kovanı da mermiyle birlikte mi gidiyor acaba? 
 
Bazı dizilerde tüm Oyuncuların kullandığı cep telefonu hep aynı model. Tamam sponsor böyle istemiş olabilir ama özellikle gençlik dizilerinde zenginin de fakirin de elinde aynı cep telefonunun olması statü meselesine aykırı değil mi? Sosyalizme geçtik de biz mi bilmiyoruz? 
 
Cemile'nin bir ailesi yok mu? Hep Ali Kaptan'ın ailesini görüyoruz. Kadının başına onca iş geldi ailesinden bir kişi bile yardıma gelmedi. Teyze, dayı ya da anneanne gibi karakterler hiç yok dizide. Cemilenin köklerini merak ediyoruz. Ali Kaptan cami kapısının önünde bulup mu evlendi bu kadınla? 
 
Behzat Ç. dizisinde Harun'un babasını artık farklı bir Oyuncu canlandırıyor. İyi de o Oyuncuyu ilk bölümlerin birinde katil zanlısı olarak izlediğimiz kimsenin aklına gelmiyor mu? Hadi izleyici uyudu, yönetmen de mi uyuyor be kardeşim... 
 
Yahşi Cazibe'de sürekli bir hayvan istismarıyla karşı karşıyayız. Mesela geçtiğimiz haftalarda canlı ıstakozun resmedildiği bölüm iç kaldırıcıydı. Bir de sürekli kucakta taşınan bir köpek var ki, hayvan neredeyse kullanmamaktan dört bacağının işlevini kaybedecek...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin