Doctor Who hakkındaki gerçekler! (1)

Doctor Who gerçekleri!

Editör
08 Kasım 2013 - 16:17
Magazin

Doctor Who hakkındaki bilgilerimizi tazeleyelim!

 

Britanya'nın Dünya'ya armağanı Doctor Who'nun tüm dünyada 50. yıl kutlamaları gerçekleşirken, CNBC-e ekibi bu özel dizinin 50 yılı şerefine Doctor Who hakkındaki gerçeklerini derledi.

 

İŞTE O BİLGİLER

1. Doctor Who'nun ilk bölümü 23 Kasım 1963'te saat 17:15'te yayınlanmıştı. Doctor Who'nun 50. yıl özel bölümü de bu tarihten tam 50 yıl sonra aynı saatte yayınlanacak.

 

2. İlk bölümün adının 'An Unearthly Child' olması Doktor'un Dünya'da eğitim alan torunu Susan'a gönderme niteliğindeydi.

 

3. An Unearthly Child'in yayını, bir gün önce gerçekleşen JFK suikastı nedeniyle gölgede kaldı. BBC bu nedenle ilk bölümü bir sonraki hafta ikinci bölümden hemen önce tekrar yayınladı.

 

4. 1967 tarihli 'The Moonbase' adlı bölümde karakterlerden biri Doktor'a gerçekten bir tıp doktoru olup olmadığını sordu ve Doktor'a gerçekten bir tıp doktoru olup olmadığını sordu ve Doktor, ''Sanırım, 1988'de Glasgow'da bir tıp diplaması almıştım'' cevabını verdi.

 

5. Dizi, Marco Polo'nun macerasını konu ettiği bölümüyle ilk kez 22-28 Şubat 1964 tarihli Radio Times'ın kapağında yer aldı.

 

6. Yayınlanacak bölümlerle ilgili ser verip sır vermeme geleneği, Radio Times 1969 tarihli Noel sayısında, yedinci sezonun ilk bölümü, yeni Doktor Jon Pertwee ve ilk Auton istilası hakkında fazlasıyla bilgi verdiği için yapımcı Barry Letts tarafındna başlatıldı.[reklam]

7. İlk Doktor, William Hartnell tarafından canlandırıldı. Ama 1976'da yayınlanan 'The Brain of Morbius' bölümünde çelişkili olarak Doktor'un önceki rejenerasyonları gösteriliyordu. Bu kişiler aslında dizinin yapım ekibinden insanlardı.

 

8. Doktor'un neşeli giyim tarzı dördüncü Doktor'un upuzun ve rengarenk atkısıyla başladı. Atkı, örgüyü yapan kişinin isteneni yanlış anlayıp bütün malzemeyi kullanması sonucu ekranda görünen uzun halini almış.

 

9. 1984 yılında keşfedilen Asteroid 3325'e TARDIS adı verildi.

 

10. TARDIS ve Dalek kelimeleri Oxford İngilizce Sözlüğü'nde yer alıyor.

 

DOCTOR WHO 50. YIL ÖZEL BÖLÜMÜ

 

SHELDON COOPER ANLATILMAZ, YAŞANIR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin