Doctor Who hakkındaki gerçekler! (3)

Doctor Who hakkındaki bilgilerimizi tazelemeye devam ediyoruz.

resim yok
12 Kasım 2013 - 15:40
Magazin

 Doctor Who hakkındaki bilgilerimizi tazelemeye devam ediyoruz.

Britanya'nın Dünya'ya armağanı Doctor Who'nun tüm dünyada 50. yıl kutlamaları gerçekleşirken, CNBC-e ekibinin bu özel dizinin 50. yılı şerefine derlediği Doctor Who hakkındaki gerçekler serisine devam ediyoruz.

50. yıl özel bölümü 23 Kasım'da izleyicilerle buluşacak.

 

İŞTE O BİLGİLER

* 10. Doktor David Tennant, 5. Doktor Peter Davison'ın gerçek hayattaki kızı, aynı zamanda 4. sezonda da Doktor'un kızı Jenny'i oynayan Georgia Moffett'le 2011'de evlendi.

 

Çiftin iki çocuğu oldu. Bu çocuklar böylece hem Doktor'un çocukları hem de torunları oldular.

 

* River Song rolü ilk başta Kate Winslet'a teklif edildi, ama Winslet rolü reddetti.

 

* Tennant'ın görevi devretme vakti gelince yerine geçen Matt Smith, Doctor Who tarihinin en genç Doktor'u oldu.

 

26 yaşında bu görevi devralan Smith, 1981'de Doktor olarak seçilen Peter Davison'dan üç yaş küçüktü.

 

* Doctor Who, 2011 yılında yayınlanan 799. bölümüyle Guiness Rekorlar Kitabı'na 'En uzun süre yayınlanan bilim-kurgu dizisi' ünvanıyla girdi.

 

* 11. Doktor'un yoldaşı Amelia Pond'un çocukluğunu, yetişkin Amelia'yı oynayan Karen Gillan'ın kuzeni Caitlin Blackwood canlandırdı. Biri Kuzey İrlanda'da diğeri de İskoçya'da doğan kuzenler sette tanıştı.[reklam]

* Gillan'la ilgili tesadüfler bu kadarla da kalmıyor. Gillan'ın Doctor Who'da ilk rol aldığı 'The Fires of Pompeii'' adlı bölüm, 12. Doktor'u canlandıracak olan Peter Capaldi'yi de başka bir rolde izlediğimiz ilk bölüm.

 

* Peter Capaldi'nin 15 yaşında kaleme aldığı Doctor Who ve Dalekler hakkındaki okuyucu mektubu 1974 yılında Radio Times'ta yayınlandı.

 

* Capaldi, 2013 Haziran'ın da vizyona giren World War Z'de kısa adı WHO olan Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization) doktoru yani Doctor WHO olarak rol almıştı.

 

DOCTOR WHO 50. YIL ÖZEL BÖLÜMÜ

 

DOCTOR WHO HAKKINDAKİ GERÇEKLER (1) TIKLA!

 

DOCTOR WHO HAKKINDAKİ GERÇEKLER (2) TIKLA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin