Doctor Who'nun yeni doktoru Peter Capaldi'yi yakından tanıyalım!

BBC'nin 50. yılına varan dizisi "Doctor Who" 12. Doktoru ile yoluna devam ediyor. Peki kim bu yeni Doktor?

resim yok
30 Ağustos 2013 - 13:24
Magazin

BBC'nin 50. yılına varan dizisi "Doctor Who" 12. Doktoru ile yoluna devam ediyor. Peki kim bu yeni Doktor?

Televizyon dünyasının en uzun soluklu, BBC yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisi "Doctor Who"nun yeni doktoru nihayet geçtiğimiz günlerde belirlendi.

 

CAPALDI'Yİ TANIYALIM

Peter Capaldi, 14 Nisan 1958, İskoçya doğumlu, daha çok televizyonda boy göstermiş bir oyuncu. Genç yaşta aldığı oyunculuk dersleri sonucu kabul edildiği Glasgow Sanat Okulu mezunu.

İlk çıkışını 1983 yapımı "Local Hero" filminde Oldsen karakterini canlandırarak yapmış. Gençken davulcusunun oyuncu Craig Ferguson'ın olduğu Dreamboys adlı punk grubunun solistliğini üstlenmiş.

BBC'nin komedi dizisi "The Thick of It" dizisinden Malcolm Tucker rolü ünlenmiş ve 1995 yılında, oynadığı "Franz Kafka's It's a Wonderful Life" adlı kısa filmden En İyi Kısa Film Akademi Ödülü'nü kazanmış.

 

'DOCTOR WHO' EVRENİNE İLK GİRİŞ

"Doctor Who" dizisine girişi aslında çok daha öncesine dayanıyor. Daha 15 yaşındayken bir gazetenin "Doctor Who" özel bölümüne gönderdiği mektup diziye oldukça tutkun olduğunu gösteriyor. Ayrıca serinin 4. sezonunun 3. bölümü olan "The Fires of Pompeii / Pompei'nin Ateşleri"nde "Caecilius" karakteri olarak izleyici karşısına çıkmış.

Ayrıca dizinin 50 yıllık tarihinden önce doğmuş olan ilk Doktor da o olacak. İşin ilginç yanı dizinin yaratıcısı Steven Moffat Matt Smith'ten önce Doktor karakteri için Capaldi'yi düşündüğünü ama henüz zamanın doğru olmadığında karar kıldığını söylemişti.

Capaldi'nin yeni Doktor olacağı her ne kadar sır gibi saklanmış olsa da, dizinin hayranları bekleyiş boyunca Capaldi'nin yeni Doktor olacağından emin gibilerdi.

Yapılan anketler ve bahis siteleri sonuçları hep Capaldi'yi gösteriyordu. Bu yüzden Capaldi'nin Doktor olacağının açıklanması da dizinin hayranlarında bir memnuniyet yarattı. Pek çok hayran Capaldi'ye tebrik mesajları göndererek ve daha Capaldi boy göstermeden onu dizinin diğer oyuncularıyla aynı fotoğraflara yerleştirerek yeni doktorlarını bağırlarına bastılar. [reklam] Hatta kimi hayranlar Capaldi'nin "World War Z" filminde canlandırdığı "W.H.O. Doctor" karakteri sebebiyle "Doctor Who"da yer almanın Capaldi'nin kaderi olduğunu bile söyledi. Capaldi'nin serinin 11. doktoru Matt Smith'in de onayını aldığını belirtmek gerek.

 

KIZLARINA BİLE SÖYLEMEDİ

04 Ağustos gecesi BBC'de yayınlanan "Doctor Who Live: The Next Doctor" programı ile resmi olarak ilan edilen yeni Doktor Capaldi, Doktor rolünü aldıktan sonra rolü aldığı resmi olarak açıklanana kadar kendi kızlarına bile haber veremediğini ve açıklanana kadar oldukça sabırsızlandığını söyledi.

Capaldi, "Bu karakteri oynamam için teklif gelmesi inanılmaz bir ayrıcalık. Tıpkı Doktor karakteri gibi bende kendimi mutlak bir terör ve memnuniyet durumunda buldum. Çekimlere başlamak için sabırsızlanıyorum" diyerek bunun artık bir sır olmamasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Capaldi yeni Doktor olarak 23 Kasım'da görülebilecek ve dizide doktoru canlandıran eski oyunculardan kimileri boy gösterecek.

 

 

BREAKING BAD'IN YILDIZI 'MAN OF STEEL 2' KADROSUNDA! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin