resim yok
02 Şubat 2011 - 00:00

 

Prof. Dr. Çuhadaroğlu, astım krizi ya da kalp krizinden öldüğü belirtilen Defne Joy Foster'ı hasta olarak 2008'de gördüğünü ve Foster'ın ağır bir astım hastası olmadığını söyledi.

 

 

Hürriyet'te yer alan haberde; astım krizi yaşandığında göğüste sıkışmalar meydana geldiğini ve kişinin nefes almakta zorlanacağını kaydeden Acıbadem Maslak Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, "Belirtiler dakikalar içinde meydana gelir. Göğüs birdenbire sıkışmaz. Nefes kesilmez. Bütün bunlar uzun dakikalar alır. Aniden ölüm meydana gelmez. Hasta ilacını aldıktan bir süre sonra normale döner" dedi.

Astım hastalarının alerjik hastalar olduğunu vurgulayan Çuhadaroğlu, akciğer ile ilgili iki hastalığın ölüme sebep olabileceğini belirtti.

Çuhadaroğlu şöyle konuştu:

 

"Astım hastalarında çok daha hızlı gelişen alerjiler meydana gelmiştir. Hasta belki birşey yemiştir, içmiştir, o yediği içtiği şey bir reaksiyon yaratmış olabilir. Zehirlenme gibi durumlar daha hızlı gelişir.

Akciğer damar tıkanıklığı ve akciğer sönmesi risk yaratır. Astım hastalarında ender de olsa akciğer sönmesi meydana gelir. Akciğer söner, kalp etkilenir ve sonrasında da ölüm meydana gelir."

Çuhadaroğlu, içine çekilerek alınan astım ilaçlarıyla ilgili de şunları söyledi:

"Havayolunu açmak için kullandığımız ilaçları çok yüksek dozda alırsanız kalp problemi yaratır. Kalp hastalıklarına bağlı ani ölüm meydana gelir. Ancak normalde biz bu ilaçları günde altı yedi kez olarak veriyoruz, on beş on altı kez alınması problem yaratabilir. Gereğinden fazla kullanılması kalp krizine yol açabilir.

Bazı ilaçlar alkolle beraber alındığında sorun yaratabilir. Uyku apnesi olan insanlar ölüme yol açabilir. Ancak bu daha çok kilolu insanlarda ve uykuda meydana gelir."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin