Doruk Özdemir 'Çağatay Ulusoy'un kardeşini oynadıktan sonra nerede?

Doruk Özdemir: ''İlk senaryo deneyimim acı vericiydi...''

resim yok
03 Haziran 2014 - 14:05
Röportaj

Doruk Özdemir: ''İlk senaryo deneyimim acı vericiydi...''

'Adını Feriha Koydum Emir'in Yolu' dizisinden Çağatay Ulusoy'un kardeşi 'Can' rolünde oynayan Doruk Özdemir, sette yaşadıklarını ve oyunculuk serüveninin nasıl başladığını anlattı.


Show TV'de yayınlanan Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın başrolde oynadığı 'Adını Feriha Koydum Emir'in Yolu' dizisinde Emir’in erkek kardeşi Can rolünü oynayan, oyunculuk dünyasında yeni yerini almasına rağmen hızlı bir çıkış yakalayan Doruk Özdemir'le kendisi ve oyunculuğa adım atışı hakkında samimi bir röportaj yaptık.

- Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? Oyuncu olmadan önce neler yapıyordunuz?

Tabii seve seve, oyuncu olmadan önce demişsiniz, aslında belki de düzeltmeliyim; henüz kendimi oyuncu olarak görüyorum dersem, yanlış olabilir. Ancak, iyi bir oyuncu olmak için, elimden gelenin fazlasını ortaya koymaya çabalayarak ve hiç yorulmadan okuyarak, öğrenerek... Ancak uzun bir zaman sonra iyi bir oyuncu oldum diyebilirim sanırım. Tabii bu sadece benim değerlendirmemle de olacak birşey değil, sanatçı büyüklerim ve tabii oyunculuğumu alkışlayan kitlelerin varabileceği bir sonuç. Daha önceden ne yaptığıma gelecek olursak, çok küçük yaştan beri profesyonel olarak basketbol oynuyordum. Ve tabii aynı anda öğrenimimde sürüyordu. Bir sakatlık... Ve biraz da içimde bu mesleğe olan ilgi, beni bu kulvara itti diyebilirim.


- Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı? Kendinizi bu sektörün içinde nasıl buldunuz? Aileniz oyuncu olmanızı nasıl karşılıyor?

Oyunculuğa az önce anlattığım gibi faal spordan uzaklaşmam nedeniyle geçtim diyebilirim. Bunun yanında eskiden beri ilgimin olması da önemli faktör. Daha sonrasında ise ajansa kaydolmam, ve ilk projem.. Ailem oyuncu olmamı ve gerçekten oyuncu olmak için eğitimin en önemli faktör olduğunu da en başta benimsediğim için beni her zaman destekliyorlar..

- Oyunculuğu biraz anlatabilir misiniz? Zorlukları, keyifli yanları neler?


Zorlukları derken, aslında yorgunlukları demek daha doğru olabilir belkide. Hataya izin vermeyen ve çok titiz çalışılması gereken bir ortam, yoğun çalışma temposunun getirdiği uykusuzluk sanırım olumsuz gibi görünen yönü. Keyifli yanları ise saymakla bitmez elbette, her an hayata ait bir aksiyon içinde olmak, insanların yaptığınız işle ilgili olarak sizi ve projelerinizi merak etmesi, sizi izleyenlere farklı karakterlerle farklı dünyaların pencerelerini açma olasılığınız.. Ve tabii en önemlisi yaptığınız projenin beğenilmesi, takdir edilmesi, alkışlanması.


- Bulunduğunuz noktaya gelirken yardımını unutamadığınız biri ya da yanınızda olan kimler oldu?

En başta ailem her zaman yanımdaydı, onların desteği her zaman benim için en önemli olarak kalacak.
Bununla birlikte çalıştığım projelerde yıllarını bu mesleğe vermiş büyüklerimden çok destek gördüm, hep yapıcı ve öğretici oldular..Ve tabii adını söylemek istemediğim bir de gizli kahramanım var.


- Özel hayatınızda ve iş hayatınızda daima yanınızda olmasını istediğiniz kim var?

Özel hayatım ile iş hayatımı her ne kadar ayırmam gerekse de her ikisinde de yanımda olan, fikirleriyle bana yol gösteren, gerçek bir dostum var. Sanırım ailem dışında her zaman yanımda olmasını isteyeceğim kişi odur.


- Yine bulunduğunuz noktaya gelirken sizi engelleyenler ya da buna çabalayanlar oldu mu?

Bilmem, belki de olmuştur. Haberim olmadı, işinizi iyi yaparsanız, gerçekten isterseniz bence engellemeler yetersiz kalır zaten.


- 'Adını Feriha Koydum-Emir'in Yolu' dizisine nasıl başladınız? Çekim olduğu günler nasıl geçiyordu? Rolünüze nasıl hazırlanıyordunuz?

Çekim günleri oldukça keyifli geçiyordu rolüme de evdeysem annemle ya da tek başıma; setteysem de rol arkadaşlarımla hazırlanıyordum.


- 'Adını Feriha Koydum-Emir'in Yolu' setinde başınızdan geçen ilginç bir olayı bizimle paylaşabilir misiniz?

İlk senaryo geldiğinde benim karakterimin adı Can'dı. Dizide başka birtane daha Can varmış, polis can. Ben onu bilmiyordum. Senaryoyu okuyorum işte Can geldi, silahla vurma falan var. Ben tam karakterimin havasına girdim o an annem yanımdaydı anneme oynuyordum daha sonra sete bir geçtik çocuk Can'mış meğer benim karakterim. Bir hayal kırıklığı yaşadım tabi. Bu yüzden ilk senaryo deneyimim acı vericiydi.


- 'Adını Feriha Koydum-Emir'in Yolu' dizi ekibinde en çok kiminle iyi anlaşırdınız? Dizide canlandırdığınız karakterle aranızda hiç benzerlik var mı?

Ekipte en çok Çağatay Ulusoy ve Damla Dere ile anlaşıyordum diyebilirim. Tabii kamera arkası ekibinde de önemli arkadaşlıklar edindim. O günler ve dostluklar unutulmaz. Benzerlik konusuna gelince evet tabiiki var, zaten oynadığım karakterlere bana verilen rolün dışında her zaman kendimden de birşeyler katmaya çabalıyorum.[reklam]

- Yapmak istediğiniz meslek oyunculuk muydu? İlk oyunculuk tecrübenizde neler hissettiniz?


Evet oyunculuktu. İlk oyunculuk tecrübemde çok sevindim çok da heyecanlandım. Güzel bir tecrübe, yeni bir hayat, yeni arkadaşlıklar ve olmak istediğiniz kişi olabilmenin mutluluğu..

- Ünlü olduktan sonra hayatınızda neler değişti? Olumsuz eleştiriler alırsam diye kaygılandığınız oldu mu?


Ünlü olduktan sonra insanların ilgisini hissetmeye başladım, fotograf çektirmek isteyen, sohbet etmek isteyen.. Bu tabiiki mutlu ediyor.Olumsuz eleştiriler alırım diye de kaygılanmadım, aksine her eleştirinin daha mükemmeli yakalamam için bir etken olduğunu düşünüyorum hep.

- Hayalinizde oynamak istediğiniz bir karakter var mı? Nasıl bir projede yer almak isterdiniz?


Oynamak istedigim karakter ortaçağ savaşcısı; antik bir savaşçı olabilir. O tarz roller hoşuma gider, ya da yakın tarihten toplumda iz bırakmış kişileri de canlandırmayı çok isterim.

- Sette yönetmenler daha gözde isimleri ayırt ediyorlar mı?


Ben rastlamadım öyle birşeye bizim sette yoktu, Çağatay Ulusoy'a yönetmen nasıl davranıyorsa banada öyle davranıyordu. Benim açımdan böyle bir şey görmedim.

- Oyuncuların yönetmenlere baskın çıktığı anlar oluyor mu? Ben bu rolü böyle yapmam dedikleri oluyor mu?


Ben rastlamadm böyle bir şeye. Sette öyle bir ortamımızda yoktu. Ben öyle oynamam gibi bir şey kimse söylemezdi.

- İlerleyen dönemde kendini nerede görüyorsun?


Geçtiğimiz günlerde bir görüşmeye gittiğimde yapımcı da aynı soruyu sordu bana.Kendini en yüksek nerede görüyorsun dedi. Bende durdum yüzüne baktım ve birgün Oscar alacağım dedim. Hedef yüksek olmalı herzaman bence. Oyunculuk konusunda hedefim bu diyebilirim.


- Sektörde kendine örnek aldığın veya beğendiğin biri var mı?

Kıvanç Tatlıtuğ, Ahmet Kural ve Tolga Çevik'i beğeniyorum. Bayanlardan beğendiğim oyuncu Öykü Karayel
ve Beren Saat.


- Önümüzdeki dönemde yeni projeler var mı?

Evet var, son projeden sonra bu işi ciddi olarak yapacaksam eğitimini de almalıyım diye düşünerek Akademi 35.5 a kaydoldum, değerli hocalarımla yaklaşık 7 ay önemli çalışmalar yaptık. Gerçekten ciddi ve yararlı şeyler öğrendim.Bu dönemde de boş durmadım, kısa kısa seyahatlerle beni davet eden anadolunun çeşitli yerlerindeki okullara gittim, orada öğrencilerle, arkadaşlarımla karşı karşıya, yüzyüze geldim. Sorularını yanıtladım, içten sohbetlerim oldu. Evet var dedim en başta, son derece değerli sanatçılarla ortak bir projede yer almanın mutluluğunu yaşadım bir kaç gün önce. Detayları daha sonra açıklamak üzere, şimdilik bunu söyleyebilirim.

- Sosyal ağlarda faal olduğunuzu görüyorum, sizi hangi platformlarda takip etmeliyiz? Adınıza açılan hesapları bizzat siz mi kontrol edip kullanıyorsunuz?


Sosyal ağlar benim için bir köprü, beni izlemek isteyen, takip etmek isteyen, en önemlisi merak eden insanlarla aramda bir köprü. Sevenlerimle aramda bir bağ, ben hayranlarım demeyi ya da onlara değişik isimler takarak adlandırmayı sevmiyorum. Sadece sevenlerim, arkadaşlarım hatta dostlarım onlar.. Hayatımda yeri asla dolmayacak sevenlerim. Ve tabii benim bilgim olmadan adıma açılmış, tamamen iyi niyetli olduğuna inandığım bazı hesaplar var olsa da, kendi twitter hesabım @doruukozdemir ve bazı projelerimle ilgili duyuruları yaptığımız @dorukmanagement adlı twitter hesabım en başta saymam gerekenler. Bunun yanında facebook üzerinde de resmi bir fan sayfam, ve yine kendi paylaşımlarımdan oluşan "doruukozdemir" adlı bir de instagram hesabım var.

- Oyunculuğa gönül vermiş ve bu yolda ilerlemeyi isteyen arkadaşlara öneriniz nedir? Nereden başlamalılar?


Önce yetenek lazim tabiki, ancak bu işin egitimini almanızda önemli bir faktör, sadece yetenekle değil bu işi bilenlerden alınacak iyi bir eğitimle başlamak lazım.Bununla birlikte ben arkadaşlarımla kısa filmler çekmiş ve bunların sayesinde az çok kamera alışkanlığı kazanmış sayıyorum kendimi. Bu yolla eğitimlerine ilk önce kendi kendilerine başlayabilirler diye düşünüyorum.

- Bir ajans sistemiyle mi yoksa menajer sistemiyle mi çalışmayı benimsiyorsunuz? Arasındaki farkları açıklamanız mümkün mü?


Oyunculuğa ilk başlamam ajansım sayesinde oldu, zaten yeni başlayan bir oyuncu adayı için ilk basamak bu. Hiç kimsenin tanımadığı birisi olarak bir menajerle çalışıyor olmanız pek de mümkün gözükmüyor. Belki de belirli bir konuma geldikten sonra çok daha profosyonel bir kişiyle, tamamen sizin projelerinizle ilgili, ancak bununla birlikte size sadece proje odaklı bakmayan, Avrupa ve Amerika' da yaygın olarak uygulandığı şekilde bir menajer ve hatta oyuncu koçu ile de çalışmak isterim. Farkı noktasında fikir belirtmek için ise erken olduğunu düşünüyorum.

 

 

'MEDCEZİR' BİTİNCE ÇAĞATAY ULUSOY GİDİYOR! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin