resim yok
21 Nisan 2007 - 00:00

Bir Sergin Akyaz ve Base Production (Kaybolan Yıllar, Aynalı Tahir, Metro Palas…) yapımı olan ‘Duvar’ı diğer dizilerden belirgin bir şekilde ayıran bir özelliği de oyuncu seçimi oldu. Dizinin oyuncu seçimi belki de Türk televizyon tarihinde ilk kez bu kadar radikal bir biçimde gerçekleştirildi. Dizideki genç oyuncularının çoğu profesyonel anlamda oyuncu değildi, birkaçı dışında hiçbiri tiyatro eğitimi almamıştı. Dizinin ruhuna uygun biçimde hepsi hayatın içinden, sokaktan seçildiler. Kimisine bir kafe’de arkadaşıyla otururken teklif götürüldü, kimisine eş dost tavsiyesiyle ulaşıldı. Yüzlerce başvuru arasından seçilenler doğaçlama tiyatro (bir teksti olmayan, diyalogları tamamen spontane gelişen tiyatro) çalışmalarıyla tanınan Mahşer-i Cümbüş ekibinden Dilek Çelebi eğitmenliğindeki atölye çalışmasına katıldıktan sonra dizinin oyuncu kadrosuna dahil oldu. Dizinin önemli rollerinden EGE’yi canlandıran Taylan Güner ve TAYLAN’ı canlandıran Bülent Çetinaslan daha önce dizilerde rol alsalar da oynayacakları ilk başrolleri Duvar’da yakalamışlar. İKLİM rolündeki Sinem Öztürk ise 26 kısa metrajlı filmde oynayarak ve 8 kısa film çekerek sinemayla uğraşmış şimdiye kadar. Dizinin genç kadrosunun dışında ise; Sezen Aksu’nun vokalisti olarak bilinen ama son yıllarda dizilerdeki performansıyla oyunculuğunu da kanıtlayan Cihan Okan sınıf atlamış zengin rolü ile dizide yer alıyor. Deneyimli tiyatro sanatçılarından; Lale Başar, Arzu Gamze Kılınç, en son Zincirbozan filminde Kenan Evren rolünde izlediğimiz Suavi Eren, yine Zincirbozan’da gördüğümüz Turgay Tanülkü, Hırsız Polis dizisindeki Kaporta Yakup rolünde ve Barda filminde unutulmaz performanslar sergileyen Hakan Borav da dizinin kadrosunda. Ayrıca podyumların önemli iki eski mankeni de var: Canan Mutluer ve Mine Manavoğlu. Zengin ya da yoksul, gençleri merkeze alan sürükleyici konusu ve yepyeni oyuncularıyla dikkat çeken ‘Duvar’ın yapımcılığını Base Production (‘Kaybolan Yıllar’, ‘Ateşli Topraklar’, ‘Metro Palas’, ‘Melek’, Zilyoner’, Güzel Günler’, Aynalı Tahir’) üstleniyor. Senaryo ise aynı zamanda dizinin yapımcısı olan Sergin Akyaz’ın imzasını taşıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin