Ekranların kötü adamı Alper Türedi ile çok özel!

''Kötüler izlenir, iyiler sevilir''

resim yok
01 Temmuz 2014 - 13:24
Röportaj

''Kötüler izlenir, iyiler sevilir...''

Oynadığı kötü karakterlerle tanınan Alper Türedi: ''Kötü adam benim üzerime yapıştı ama oynamaktan zevk alıyorum. Biliyorum ki iyi karakterler seviliyor, kötüler ise seyrediliyor.''


Yalan Dünya, Çocuklar Duymasın, Muhteşem Yüzyıl, Lale Devri, Sana Bir Sır Vereceğim, Karadayı ve son olarak da Kara Para Aşk dizisinde 'Ali Güralp' karakteri ile ekranlarda olan Alper Türedi, birçok oyuncunun aksine, ekranları  tiyatro için basamak olarak seçmiş.

Filmstudio dergisine konuşan oyuncu; sektörden gelecek planlarına kadar ilginç açıklamalar yaptı:

Oyunculuğa nasıl başladınız?

Kendimi bildim bileli, 'Tiyatro sahnesine bir kere çıkayım, o gece öleyim' derdim. Tek hayalim buydu. Hayat şartları konservatuar okumama izin vermedi, lojistik okudum. Akademi İstanbul'da eğitim aldım. 'Sana Bir Sır Vereceğim' dizisinde 'Camgöz' karakterini oynadım. Sonrasında da 'Karadayı' dizisine girdim. Şu anda da 'Kara Para Aşk' dizisinde oynuyorum. Birçok insanın aksine tiyatroyu, ekrana geçmek için basamak olarak görmedim. Ekranı basamak olarak kullanıp tiyatroya geçtim.

 

TELEVİZYON KANDIRIR

Tiyatro oyunculuğu mu,  televizyon oyunculuğu mu daha yorucu?

Kamera önü oyunculuğuyla sahne oyunculuğu kıyaslanmamalı. Kıyaslanırsa sahnede harcanan emeğe ve enerjiye haksızlık edilmiş olur. Tamamen büyük oynamak zorundasınız ve en arka koltukta oturan kişiye de o andaki duyguyu hissettirebilmelisiniz. Hata lüksünüz yok. Ruhsal anlamda tiyatro oyunculuğu, fiziksel anlamda ise kamera önü yorucu. Sinema ya da televizyon kandırır ama tiyatro kandırmaz.

 

ÜZERİME YÜRÜDÜLER

Sizin için iyi oyuncu olmak ne anlama geliyor?

Ne yazık ki bu ülkede eğer  güldürüyorsanız, sizin üzerinize çok iyi oyuncu diye etiket yapışıyor. Bu yanlış bir şey. Örneğin, 'Çalgı Çengi' çok düşük bütçelerle, Cem Yılmaz'ın desteğiyle çekildi. O filme kadar kimse Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i tanımıyordu. Sonuç başarılılar. O filme gittiğinizde 90 dakikam çöpe gitti demezsiniz.[reklam]

Hangi oyuncularla oynamak isterdiniz?

Çoğuyla çok şükür aynı sahneyi paylaştım. Binnur Kaya ve İsmail Hacıoğlu'yla oynamayı isterim. İsmail Hacıoğlu'yla tek bir sahne bile olsa oynamayı çok istiyorum, abartısız oynadığını düşünüyorum. Kötü adam benim üzerime çok yapıştı. Komik, kötü ve iyiyi oynadım. Kötüyü oynamaktan zevk alıyorum. Biliyorum ki iyi karakterler seviliyor, kötü karakterler seyrediliyor.

Oynadığınız karakterlerle ilgili nasıl tepkiler aldınız?

Arka Sokaklar'ın ilk sezonunda kötü bir karakteri oynamıştım, Bostancı'da üzerime yürüdüler. Sana Bir Sır Vereceğim'de oynadığım Camgöz karakteri çok dikkat çekti. Çok küfür ve beddua aldım. Yolda beni görüp önce korkuyla yaklaşıp sonra bu da etten kemikten insan diye düşünüp yanıma yaklaşınca öyle birisi olmadığımı görüyorlar. Bunlar benim hoşuma gidiyor, ben onları inandırmışım ki bana kızıyorlar diye düşünüyorum.

 

TiYATRODA iLK ROLÜM BAŞROLDÜ

''Sahne tozunu yutmak, ölmeden önce yapmayı en çok istediğim şeydi. Rolün büyüğünün küçüğünün olmadığını düşünsem de ilk oyunum, bir İtalyan komedisinde başrol oynamak oldu. Hayal ettiğimin ötesinde bir durumdu. Yüzlerini kara çıkartmadığım için mutluyum. Şu an da beşinci oyunum olan Yaslıada'da  dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan rolünü canlandırmaktayım.''

 

 

MEHMET GÜNSÜR'ÜN YENİ PROJESİ BELLİ OLDU! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin