Filiz Taçbaş'ın tazminat zaferi!

Fida Film'le mahkemelik olan Filiz Taçbaş hukuk savaşını kazandı.

resim yok
20 Ağustos 2013 - 11:09
Magazin

Fida Film'le mahkemelik olan Filiz Taçbaş hukuk savaşını kazandı.

 

HUKUK SAVAŞINDA GALİP!

 

Anadolu Kartalları'nın afişinde ismi yazılmadığı için yapım şirketi Fida Film'le mahkemelik olan Filiz Taçbaş hukuk savaşını kazandı.

 

TAZMİNAT KAZANDI

 

Şirketin 5 bin TL tazminat ödemesi kararı, Yargıtayca onandı.

 

EMSAL NİTELİĞİNDE

 

Dava, diğer oyuncular için de emsal teşkil edecek.

 

Filiz Taçbaş, filmin tanıtım afişinde ismi yer almayınca avukatı Sera Kadıgil aracılığıyla İstanbul 3'üncü Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Fida Film aleyhine bin TL'lik maddi, 50 bin TL'lik de manevi tazminat davası açtı.

 

DAVA NEDENİ

 

Fida Film ise mahkemeye verdiği dilekçede Taçbaş'ın isminin filmin künyesinde ve sinema salonlarının önüne asılan afişlerde yer aldığını savunarak davanın reddedilmesini talep etti.

 

MAHKEMEDEN KARAR

 

Mahkeme, oyuncuların isimlerinin sıralanması konusunda tercih yapımcıya ait olsa bile bu sıralamayı gerek oyuncuların karakterlerine, gerekse oyuncuların şöhretine uygun olarak, sektörde oturmuş teamüller doğrultusunda yapma sorumluluğunun bulunduğu vurguladı.

 

5 BİN TL TAZMİNAT

 

Taçbaş'ın ana castta yer almasına rağmen gerek sinemalarda dağıtılan el ilanları ve afişler, gerekse gazete eklerindeki bilgi yazılarında oyuncu olarak adından hiç bahsedilmediğini belirtti.

Bu durumun davacının manevi haklarını ihlal eder mahiyette olduğunu kaydederek Taçbaş'a 5 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

 

ONANDI

 

Kararı inceleyen Yargıtay 11'inci Hukuk Dairesi, hükmün onanmasına karar verdi.
[reklam]
Yargıtay'ın onamasıyla kesinleşen hüküm, diğer oyuncular için de emsal oluşturacak.

 

TAÇBAŞ KİMDİR?

 

İlk kez 10 yaşındayken, Bilge Olgaç'la kamera karşısına geçti. Uzun bir süre ara verdikten sonra sinema ve dizi çalışmalarına devam etti.

 

Geniş izleyici kitlelerince tanınması, 1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisiyle oldu. Taçbaş, sanat hayatının yanı sıra, profesyonel bir tenis oyuncusudur.

2007 yılında yüksek puan elde ederek, milli takım elemelerine girmiş, milli forma giymiş olup, aynı zamanda gazetelerde tenisle ilgili yazılar yazmaktadır.

 

 

ÇAĞATAY ULUSOY CEPHESİNDEN KOKAİN AÇIKLAMASI! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin