Game of Thrones 6. sezon finaliyle kendi rekorunu kırdı

Game of Thrones ve Breaking Bad'in ortak yanı ne dersiniz?

Volkan Küçükel
29 Haziran 2016 - 23:41
Magazin

Game of Thrones kendisiyle yarışıyor...

HBO'nun hit dizisi Game of Thrones, aksiyon ve heyecanın tavan yaptığı 6. sezon final bölümü ile kendi rekorunu kırdı.

KENDİ REKORUNU KIRDI

Dizinin 26 Haziran Pazar akşamı ekranlara gelen sezon finali bölümü 'The Winds of Winter' ilk gösteriminde 8.9 milyon kişi tarafından takip edildi. Ortaya çıkan bu rakam, dizinin bir önceki rekoru olan beşinci sezon finalindeki 8.1 milyon rakamının üzerine çıkarak dizi için yeni bir rekorun gelmesini sağladı.

Game of Thrones, sezon boyunca ilk gösterim, DVR, internet üzerinden yayın ve tekrarlar olmak üzere bölüm başına ortalama 23 milyon kişi tarafından takip edildi. Bu durum geçtiğimiz sezonun ortalamasıyla karşılaştırıldığında %15'lik bir artışı ortaya koyuyor.

16-06/29/game-of-thrones-season-6-finale-slice1-600x200.jpeg

Game of Thrones'un, altıncı sezonunda zaten çok büyük olan kitlesini üzerine koyarak büyütmesi Jon Snow, Cersei Lannister temalı olaylar, Battle of the Bastards gibi çok konuşulan bölümler gibi sezonunun kilit anları akla geldiğinde çok da sürpriz sayılmamalı.

BREAKİNG BAD GİBİ...

Game of Thrones'un, izleyici sayısını her sezon arttıran ender dramalardan birisi olduğunu da vurgulamak gerekiyor. AMC'nin Breaking Bad'i de bu kategoriye giren dizilerden biriydi.

Dizinin yapımcıları David Benioff ve Dan Weiss'in geçtiğimiz gün dizinin bitişi için iki sezon kaldığını doğrulamalarının ardından bu rekor rakamlar HBO idarecilerinin geleceğe yönelik biraz burukluk duymalarına neden olsa gerek!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin