resim yok
09 Kasım 2011 - 00:00

 

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde ‘Asu’ karakterini canlandıran Sevtap Özaltun, “Güven duymadığım bir insana aşık kalabilmem mümkün değil” diyor
Ekranlarda ilk olarak ‘Canım Ailem’de ‘Ahsen’ karakteriyle karşımıza çıkan genç oyuncu Sevtap Özaltun, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisindeki performansıyla göz dolduruyor. Dizide güven vermeyen bir karaktere âşık olan Özaltun, gerçek hayatta güven duymadığı bir insana âşık kalabilmesinin mümkün olmadığını söylüyor.
 
 İlk kez bir tiyatro sahnesine lisedeyken çıktınız. O dönemden bugüne neler değişti?
Aslında çok büyük değişiklik yok. Bakış açım gelişti, farkındalığım arttı. Çünkü oyunculuk, her şeyden önce duyarlılığı artırıyor. Empati kurmayı öğrendim. Tiyatro eğitimim süresince ve mesleğe adım attığımda, dünyaya ve olaylara daha geniş açıdan bakmayı öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.
 
‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde canlandırdığınız ‘Asu’ karakteri çok beğenildi ve gittikçe de dizideki etkinliği artıyor. Biraz ‘Asu’ karakterinden  bahsedebilir misiniz?
Evet. ‘Asu’ karakterini ben de severek oynuyorum. Hayatını, hayata feda etmiş ve bütün hayat kadınları gibi omuzlarında koca bir yük taşıyor. Her şeye rağmen ‘naif’ kalmış bir tarafı var. Derdini içine atmayı ve imha etmeyi öğrenmiş. Bütün bunlardan ötürü duyguları körelmiş. Bir de Mustafa’yı tanıdıktan sonraki Asu var ki, eski haline göre çok daha farklı bir kadın. Körelttiği tüm duygularını su yüzüne çıkaran, Hacer’i yeniden bulan Asu.
 
Mustafa güvenilmez biri. Asu’nun hâlâ bu konuda endişeleri var mı?
Endişesi yok; çünkü durumun gayet farkında. Fakat çok âşık! Sadece Mustafa’nın onu gerçekten sevdiğine inanmak istiyor. Bunu, sadece yaşama tekrar tutunabilmek için umut ediyor.
 
Mustafa’nın hayatında şu an üç farklı kadın var. Asu’nun bu kadınlar arasındaki yeri nedir?
Asu, Mustafa’nın içindeki suçluluk duygusuyla devreye giren ‘ceza’ tarafı. Vicdanını bastırmak için Asu’nun hayatına dâhil oluyor. Şimdilik!
 
Gerçek hayatta karşınızdaki kişiye tam anlamıyla güvenemeyeceğinizi bildiğiniz halde, Asu’nun yaptığı gibi o ‘an’ı düşünüp aşkınızı yaşar mısınız?
Kesinlikle hayır! Güven duymadığım bir insana âşık kalabilmem mümkün değil. Karşımdakine tam anlamıyla güvenemeyeceğimi bildikten sonra o kişiden hemen soğurum.
 
Bu projeyi kabul etmenizdeki en önemli etken neydi?
Kariyerim için doğru bir adım olacağına inandım. Beraber yola çıkacağım insanlara güvendim.
 
Genç bir oyuncusunuz; bu açıdan bakıldığında, size gelen projeleri değerlendirirken ne gibi kriterleriniz oluyor?
Henüz yolun başındayım. İşim adına ideallerimi gerçekleştirmek için çaba sarf ediyorum. Oyunculuğa çok büyük bir inanç ve tutkuyla bağlıyım. Karşıma çıkan projelerde, rolün derinliğini, bana ne katacağını, benim karaktere ne katacağımı düşünürüm.
 
Birçok kişi tarafından başarılı oyuncu Rachel Weisz’a benzetiliyorsunuz. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
İnsan insana benzermiş (gülüyor).
 
‘Devrimden Sonra’ adlı filmde rol aldınız. Yakın zamanda sizi tekrar sinemada görecek miyiz?
En büyük hayallerimden biri tekrar sinema filminde rol almak. Keşke bir dönem filmi olsa, ne güzel olur.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin