Hande Soral 'Çalıkuşu'nu ve oyunculuk macerasını anlattı!

Hande Soral ''Beni kendine aşık edebilecek adamın önce kendine güvenmesi lazım. Kahve bile yapıyorsa en iyi şekilde yapmalı'' diyor.

resim yok
07 Nisan 2014 - 09:51
Röportaj

Hande Soral ''Beni kendine aşık edebilecek adamın önce kendine güvenmesi lazım. Kahve bile yapıyorsa en iyi şekilde yapmalı'' diyor.

Hande Soral, 'Çalıkuşu' dizisine 'Azelya' karakteriyle girdi.


Dizinin daha önce de sıkı takipçisi olduğunu söyleyen Soral, sevdiği ve takip ettiği projenin içerisinde olmanın heyecanını yaşıyor.

Soral, canlandırdığı karakteri ve oyunculuk macerasını Hafta Sonu dergisine anlattı.

'Çalıkuşu'na 'Azelya' olarak girdiniz. Kimdir bu Azelya?

Çok iyi eğitim görmüş, yurt dışında yaşamış, varlıklı bir ailenin iki kızından biri. Bir küçük kardeşi ve onunla ilgili bir travması var.  Her şeyi yapabilecek potansiyele sahip. Hakkını aramanın derdinde bir karakter ve Feride ile Kamran'ın hayatına bambaşka bir hikayeyle girecek. Biraz intikam almanın peşinde. Ancak neden böyle olduğunu ben anlatmayayım, yavaş yavaş izledikçe seyirci öğrenecek.

Öncesinde diziyi izliyormuydunuz?

Başından beri izliyorum. Aslında bir yandan da hiç dizi olduğunu düşünmeden, onların aşklarını ''Ne kadar güzel'' diye iç geçirerek izliyordum. Dizinin içerisinde olduğum için o aşkın büyüsünden çıktım diyebilirim. Çünkü şimdi o aşk sahnelerinin çekildiği dizinin setinde ben de varım. Bir yandan da çok keyifli o ekiple beraber olmak. İzlemeyi sevdiğim dizinin bir parçası olmak beni çok mutlu etti.

 

YÜREKTEN İSTEMEK GEREK

Evrene gönderilen enerjiye ve mesajlara inanır mısınız?

Evet, çok inanırım (gülüyor). Gerçekten, yürekten istedikçe her şey gerçek oluyor. Son dönemde dizilerin konularını edebiyat uyarlamaları oluşturuyor.

'Çalıkuşu'nda yer almasaydınız hangi romanın, hangi kahramanı olmak isterdiniz?

Ben 'Masumiyet Müzesi'nin Füsun'u olmak isterdim. Biri bir gün 'Masumiyet Müzesi'ni senaryolaştırırsa kapılarını ilk çalacak insan benim herhalde. ''N'olur beni düşünün!'' diye yakalarına yapışabilirim (gülüyor). O dönemde öyle güçlü ve başına buyruk bir kadın olmak ve sonra hiç planlanmayan bir ölümle aşkını ve hayatını bitirmek çok etkileyici geliyor bana.

'Çalıkuşu'nda setteki ortam nasıl?

Ben bir diziye ilk defa sonradan katılıyorum. Ekip çok tatlı ve çok güzel arkadaş olmuş. Adapte olmam iki haftayı buldu. Benim için tek zorluğu buydu. Ama çok eğlenceliler.

Devam eden bir diziye sonradan dahil olmanın avantajları ve dezavantajları neler?

Eğer benim gibi diziyi izliyorsanız, çok büyük avantajları var. Çünkü senaryoya, karakterlere ve olay örgüsüne hakim oluyorsunuz. Bir de 'tutmuş iş' dediğimiz bir şey var, bu dizi de izleyici tarafından çok seviliyor. Bu da bir artı oldu. Çünkü reyting işini hâlâ kimse çözebilmiş değil. Ama ‘Çalıkuşu’ seyircinin sahip çıktığı ve beğendiği bir proje.

 

HAYATIMDA  KİMSE YOK

Şu anda duygusal anlamda biri var mı hayatınızda?

Hayır, hayatımda biri yok.[reklam]

Ara ara Bahadır Özdener'le ilgili haberler yapılıyor... Siz de sorulara cevap vermiyorsunuz...

Hiçbir şey yok gerçekten.

Peki nasıl bir adam Hande Soral'ı kendine aşık edebilir?

Beni kendine aşık edebilecek adamın önce kendine güvenmesi lazım. Kahve bile yapıyorsa en iyi şekilde yapmalı. Bir erkekten etkilenmem için ona hayranlık duymam lazım.

Aşkta nasılsınız?

Aşk bir tanedir bence. Aşık olduğum zaman dünyayı gözüm görmüyor. Her şey harika gibi geliyor. Bitişlerdeki sebep de genelde sorumsuzluk oluyor. Her iki tarafın da birbirine karşı sorumsuz davranmaya başlaması ilişkinin sonunu getiriyor.

 

BENSU COK YETENEKLi

Kardeşiniz Bensu Soral da oyuncu oldu. Kanal D'de 'Boynu Bükükler' dizisinde rol alıyor. Oyunculuğunu nasıl  buluyorsunuz?

Çok yetenekli buluyorum. Özellikle ilk dizisi 'Yol Ayrımı'ndan sonra çok yol kat etti. Bensu'yu kardeşim olarak değil ''Ne kadar iyi bir oyuncu'' diyerek izliyorum.

 

OYUNCU PSİKOLOĞU OLMAK İSTİYORUM

Bir projeyi kabul etmeden önce nelere bakıyorsunuz?

Eğer sıfırdan bir proje geliyorsa, ki genelde öyle oluyor, kanalına, yapım şirketine, eğer belli olduysa oyuncu kadrosuna ve senaryoya dikkat etmeye çalışıyorum.  

Bir röportajınızda oyuncu psikoloğu olmak istediğinizi söylemişsiniz...

Hâlâ öyle bir fikrim var ama o kadar tembel bir öğrenciyim ki önce bunun için gerekli eğitimi tamamla-mam gerekiyor. Psikoloji mezunu olmak, oyuncu psikoloğu olmak için yetmiyor ama bir gün olacak.

Peki bir oyuncu neden oyuncu psikoloğuna ihtiyaç duyar?

Aslında herkes ihtiyaç duyar ama ben alanlarında uzmanlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Mesela tanınır olmak kolay bir şey değil. Bunu kabullenebilmek ve hayatına adapte edebilmek biraz zor bir aşama. Ama bunu bir uzman yardımıyla çok daha rahat çözebilir.

 

 

BOYNU BÜKÜKLER'İN MİRAY'I ABLASININ İZİNDE! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin