Her Sevda Bir Veda'nın Selma'sından ilginç açıklamalar!

'Hayat dizilerdeki gibi dört dörtlük değil'

resim yok
20 Şubat 2014 - 16:35
Röportaj

'Hayat dizilerdeki gibi dört dörtlük değil'


Show TV'nin yeni dizisi 'Her Sevda Bir Veda'da Selma karakterine can veren Türk asıllı Alman oyuncu Jale Arıkan, görselliğin sahne açısından önemli olduğunu; ancak dizilerde her şeyin dört dörtlük olması gerekliliğinin zaman zaman canını sıktığını söylüyor.

 

Arıkan, "Hayat her zaman, dizilerde göründüğü gibi güzel ve dört dörtlük değil, bizler de öyle" diyor.

Her Sevda Bir Veda'yla buluşmanız nasıl oldu?

Tomris Hanım bu karakter için beni uygun bulmuş. Ben de senaryoyu okudum ve sevdim. Karakterim de farklı bir karakter bir kadın için.

Nasıl farklı?

Karakterimden bahsedemeyeceğim çünkü bahsedersem hikâyeyi ele vermiş olurum. Gizemli bir hikâyesi var karakterin. Sadece şunu söyleyebilirim, farklı bir karakter ve hikâye içinde büyük sürprizleri olacak.

Oyuncularla aranız nasıl?

Dizilerde sürekli oyuncular değişiyor. Bir oyuncuyla yan yana gelmeniz de nadir oluyor açıkçası. Çünkü sahnelerimiz farklı zamanlarda çekiliyor. Birbirimizi az görebiliyoruz. Dolayısıyla çok tanımıyorum herkesi. Ama herkes işini çok iyi yapıyor ve tanıdığım kadarıyla tatlı ve yardımsever insanlar.

Her Sevda Bir Veda'nın diğer dizilerden farkı nedir?

Bence bu dizi ve karakterler hayata çok yakın. Her sınıftan, her ortamdan insanlar bir araya geliyor. Tamamen büyükşehir hayatını yansıtıyor. Samimi bir dizi yani.

 

'TÜRKİYE'DEKİ KARAKTERLER BEREKETLİ'

Sizin için Almanya mı daha cazip Türkiye mi?

Bazı şeyler Almanya'da daha cazip, daha uygun, daha rahat; bazı şeyler de Türkiye'de daha heyecan verici ve güzel. Mesela çalıştığım işlerin hikâyeleri, karakterlerin hissi boyutları Türkiye'de benim için daha heyecan verici, daha hareketli. Bu bizim Türklüğümüzle, güneyli olmamızla alakalı bir durum bence. Almanlar daha soğukkanlı.

Oynamayı hayal ettiğiniz bir rol var mı?

Hayal olarak spesifik bir örnek veremeyeceğim ama çok boyutlu, gizemli ve hassasiyeti olan karakterleri oynamayı tercih ederim.[reklam]

Oynamam dediğiniz bir rol olabilir mi?

O senaryodan senaryoya, karakterden karaktere, yönetmenden yönetmene değişir.

Birlikte rol almak istediğiniz isimler var mı?

Birileri hep oluyor. Ama genelde seyrettiğim bir filmden sonra birkaç gün, "Keşke onunla oynasam" diyorum. Sonra unutuyorum.

Çok hareketlisiniz. Nedir bu enerjinin kaynağı?

Hareketli olmak benim için çok mühim. Özellikle sette bu işi abartıyorum. Çünkü aksi takdirde bir oyuncu olarak donuyorsunuz.

Özel yaşantınızda da fit olmak için bu hareketliliği sürdürür müsünüz?

Zayıf görüneyim diye değil ama kendimi iyi hissetmek için hareketli ve canlı kalmaya özen gösteririm.

Görsellik sahne açısından ne kadar önemli sizce?

Aslında çok önemli ama dizilerde her şeyin ve herkesin dört dörtlük olması gerektiği bazen beni sıkıyor. Hayat her zaman, dizilerde göründüğü gibi güzel ve dört dörtlük değil, bizler de öyle. Tamam, güzellik görsel açıdan önemli ama güzellik her zaman düzgünlük demek değildir.

 

KENDİMİ ÇOĞUNLUKLA SEKSİ HİSSEDİYORUM

Siz kendinizi güzel veya seksi bulur musunuz?

Hayır dersem kötü, evet dersem de kötü (Gülüyor). Hayır dersem kendim için kötü reklam yapmış olacağım, evet dersem "Aman neresini beğeniyormuş" diye eleştiri alacağım. Bence buna başkaları cevap versin. Bence seksi olmak kendini rahat hissetmekle, bedenini kabul etmekle alakalı bir durum. Bu açıdan baktığımızda kendimi çoğunlukla seksi hissediyorum. Ama her zaman değil tabii. Benim de ters kalktığım günler oluyor.
 

 

'HER SEVDA BİR VEDA' SON BÖLÜMÜYLE NE KADAR İZLENDİ? DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin