İlk Kürt dizisi 'Jan' için geri sayım!

İlk Kürt dizisi 'Jan' (Sızı) için geri sayım sürüyor...

resim yok
09 Ekim 2014 - 09:32
Magazin

İlk Kürt dizisi 'Jan' (Sızı) için geri sayım sürüyor...

TRT ekranlarında yayınlanacak.

Başrollerini Berdan Mardini ve Gönül Dilan'ın paylaştığı 'Jan' (Sızı) adlı ilk Kürt dizi-film, önümüzdeki günlerde TRT 6'da ekrana gelecek.


Yapımcılığını da Mardin'in üstlendiği dizi Türkçe alt yazılı olacak.

 

Berdan Mardini;

 

''AMACIMIZ...''

''Amacımız yaşanılan olayları eksiksiz ekrana taşımak. Aşkın da işlendiği dizide, barış sürecini ele alacağız.

Aşiret olaylarının, kavgaların, çatışmaların artık çok eskilerde kaldığını, insanların barış ve dostluk içinde yaşadıklarını anlatacağız'' dedi.

 

HİKAYESİ

Yönetmenliğini Cemile Kırmızı Karadaş'ın üstlendiği dizi, Müslüman bir erkekle Süryani bir genç kızın imkansız aşkını ve ailelerinin yaşadıklarını anlatıyor.[reklam]

MARDİNİ'DEN İNCİLER

* Dizinin öyküsü bana ait. Biri Süryani, diğeri Müslüman olan iki gencin aşk hikayesini anlatıyor. Öyküde bir de Ezidi bir aile var. Ayrıca 90'lı yıllarda derin devletin yöredeki insanlara yaptığı zulmü, yakılan köyleri ve insanların dilleri yüzünden işkenceye maruz kalmalarını ele alıyoruz. İlerleyen bölümlerde; Hizbullah'ı ve Gaffar Okan cinayetini de anlatacağız. Çözüm sürecinin etkisiyle bu yöredeki insanlar artık barış halinde ve kardeşçe yaşıyor. Amacımız gelecek nesillerin bunları yaşamaması. TRT Şeş açıldığından beri ilk defa amacına uygun bir dizisi olacak.

* İlk kez Kürtçe bir dizi devlet kanalında yayınlanacak, üstelik Türkçe alt yazıyla. Hayal edemeyeceğimiz şeyleri yaşıyoruz, bu çok önemli. Bu konuda emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ediyorum.

* Dizide benim dışımda rol alan isimlerin hiçbiri oyuncu değil. Onları bir ay önce kampa sokarak, oyunculuğu uygulamalı olarak gösterdik.

 

 

KANAL D 'DEN 'BENİM ADIM GÜLTEPE' İÇİN SÜRPRİZ KARAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin